شهر آفتاب شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:30 به مدت 130 دقیقه

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دولت سیزدهم احیاء شد+فایل صوتی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تاكید بر اینكه سند تحول بنیادین در دولت سیزدهم احیاء شد؛ گفت: اولین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش پس از 12 سال در دولت سیزدهم تدوین شد. 

1403/02/16
|
09:36
|

بعد از 12 سال اولین آیین‌نامه اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با نام «آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان» در هیأت دولت تصویب شد.

توسعه یك كشور در گرو توسعه نیروی انسانی آن است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش و معاون برنامه ریزی و توسعه منابع این وزارتخانه در گفت و گو با «شهر آفتاب» درخصوص اجرای این آیین نامه اینگونه اظهار داشت: تمام علمای حوزه سیاست و تعلیم و تربیت بر این باور هستند، توسعه یك كشور در گرو توسعه نیروی انسانی آن است. منابع انسانی گرانبها‌ترین ثروت هر كشوری است.

وی افزود: سند تحول بنیادین سال 1390 در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، آن زمان مقام معظم رهبری تاكید داشتند كه این سند نسخه شفا بخش آموزش و پرورش است به شرطی كه اجرایی شود.

یك جریان نفوذ؛ باعث كنار گذاشتن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
فرهادی تصریح كرد: به اعتقاد من جریانی از جنس نفوذ و یا خوشبینانه یك اشتباه در سال 1392 با تغییر دولت، باعث كنار گذاشته شدن این سند شد و به جای تدوین آیین نامه این سند، سند دیگری تحت عنوان سند 2030 آموزش و پرورش مطرح شد. این سند یك سند استعماری بود و هست. كشورهای استعمارگر به كشورهای در حال پیشرفت اینگونه نفوذ می‌كنند. نگاه خوشبینانه و ساده‌انگارانه این است كه بگوییم مسئولان اشتباه كردند.

با اجرای سند 2030، دانشگاه فرهنگیان تقریبا به تعطیلی كشانده شد
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در ادامه در خصوص آسیب‌های اجرای سند 2030 اینگونه توضیح داد: با اجرای این سند دانشگاه فرهنگیان تقریبا به تعطیلی كشانده شد، ورودی دانشگاه فرهنگیان سالانه 30 هزار نفر بود كه ناظر به اجرای سند 2030 ورودی دانشگاه فرهنگیان به 3 هزار نفر كاهش پیدا كرد و نتیجه این شد كه از سال 1395 به بعد با كمبود معلم مواجه شدیم كه در دولت سیزدهم این مشكل رفع شد.

سند تحول بنیادین در دولت سیزدهم احیاء شد
فرهادی تاكید كرد: سند تحول بنیادین در دولت سیزدهم احیاء شد. نظام رتبه‌بندی معلمان، احیای دانشگاه فرهنگیان، تدوین آیین‌نامه ملی مهارت و تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین از جمله نكات مثبت اجرای این سند است. خوشبختانه سند تحول بنیادین به مسیر اصلی خود بازگشت.

بدون سند و نقشه راه؛ رویكرد دستگاه‌ها با تغییر وزار عوض می‌شود
وی اهمیت اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را اینگونه توضیح داد: اگر در یك دستگاه تاثیرگذار و سرنوشت‌ساز سند و نقشه راه جامع نداشته باشیم؛ با تغییر وزرا رویكرد آن دستگاه تغییر می‌كند و این مساله بسیار خطرناك است. كسانی كه این سند را كنار گذاشتند خطا كردند و می‌توان به آنها نگاه مجرمانه داشت؛ زیرا اثر اشتباه در آموزش و پرورش با اشتباه در وزارت صنعت متفاوت است.

رویكرد مقام معظم رهبری درخصوص آموزش و پرورش از 27 سال پیش تاكنون ثابت و بدون تغییر است
فرهادی تاكید كرد: مقام معظم رهبری از 27 سال پیش تاكنون رویكرد ثابت و دقیقی به آموزش و پرورش داشتند. ایشان به تقویت مدارس دولتی و تقویت فعالیت‌های تربیتی و پرورشی تاكید كردند.

وزیر آموزش و پرورش بیشترین زمان خود را صرف احیای سند تحول بنیادین كرده است
سخنگوی آموزش و پرورش گفت: دكتر صحرایی وزیر آموزش و پرورش از وقتی كه تصدی این وزارتخانه را برعهده گرفتند بخش زیادی از وقت خود را صرف سند تحول بنیادین كرده‌اند.

معلمان فقط از دو طریق دانشگاه‌ فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی جذب آموزش و پرورش می‌شوند
وی گفت: با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، جذب معلمان به آموزش و پرورش از دو طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی امكان‌پذیر است.

هدف رتبه‌بندی معلمان؛ افزایش حقوق آنها نیست
ارتقاء توانمندی‌های معلمان مهم است، رتبه بندی معلمان فقط برای افزایش حقوق آنها نیست، بلكه توان علمی معلمان سنجیده و رتبه‌بندی می‌شود.



مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
شهر آفتاب