مدیركل موزههای وزارت میراث فرهنگی گفت: امروز 29 اردیبهشت؛به مناسبت روز جهانی موزه، بازدید از موزههای كشور رایگان است. آمار بازدیدكنندگان نسبت به دوران پیش از شیوع بیماری كرونا 13 درصد رشد داشته است.
آمار بازدیدكنندگان از موزهها و آثار تاریخی 13 درصد رشد داشته است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، هادی میرزایی مدیركل موزههای وزارت میراث فرهنگی در گفت و گو با «شهر آفتاب» رادیو تهران اظهار داشت: در دولت سیزدهم حدود 60 میلیون نفر از موزهها و اماكن تاریخی و فرهنگی كشور بازدید كردند. امروز 29 اردیبهشت به مناسبت روز جهانی موزه، بازدید از موزههای كشور رایگان است. آمار بازدیدكنندگان نسبت به دوران پیش از شیوع بیماری كرونا 13 درصد رشد داشته است.
نوروز امسال شش میلیون نفر از موزهها و مراكز فرهنگی بازدید كردند
وی افزود: نوروز سال جاری شاهد رشد بی سابقه بازدیدكنندگان از مراكز تاریخی و فرهنگی بودیم و حدود شش میلیون نفر از این مراكز بازدید كردند.
صدور مجوز حفاری تجاری مناطق باستانی پس از انقلاب؛ دلیل خروج آثار باستانی از كشور بود
میرزایی گفت: بازگرداندن اموال فرهنگی یكی از مسائلی بود كه بعد از انقلاب اسلامی به صورت جدی پیگیری شده است. صدور مجوز حفاری تجاری مناطق باستانی پیش از انقلاب؛ یكی از دلایل خروج آثار تاریخی از ایران است. شورای عالی انقلاب در سال 1358 در گام اول بر اساس قانون این مجوز را لغو كرد.
اخبار فروش آثار تاریخی كشورمان پس از انقلاب شایعه است
وی در ادامه یادآور شد: برخی از اخبار فروش آثار تاریخی كشورمان پس از انقلاب؛ شایعه است. این آثار قبل از انقلاب و دوران پهلوری فروخته شده است ولی افراد اكنون این آثار را در موزههای جهان میبینند.
در حال پیگیری بازگرداندن تابلوی مظفرالدین شاه به كشور هستیم
میرزایی گفت: بر اساس قانون هر اثر تاریخی كه بدون مجوز قانونی و گمرك ایران خارج شده باشد اموال غیر مجاز است و بر اساس كنوانسیون 1970 و 1972 یونسكو باید به كشور مبدأ بازگردانده شوند. پیگیری بازگرداندن موال فرهنگی بر این اساس در حال پیگیری است. تابلوی مظفرالدین شاه قبل انقلاب از كشور خارج شده بود و ما در حال پیگیری بازگرداندن این تابلو هستیم امیدواریم سال 1403 سال برگشت این اثرتاریخی به كشور باشد.
حكومت قاجار و پهلوی آثار تاریخی را به تاراج میگذاشتند
مدیركل موزههای وزارت میراث فرهنگی یادآور شد: پیش از انقلاب اسلامی ایران، پادشاهان دوران پهلوی و قاجار اموال تاریخی پس از دوران حاكمیت خود را به تاراج میگذاشتند.
فرشهای مفقود شده كاخ سعدآباد امكان تجارت در هیچ كجای دنیا را ندارند
مساله «خروج غیرقانونی و مفقود شدن فرشهای نفیس دستباف ساختمان حافظیه كاخ سعدآباد» از اتفاقات ناگواری است كه به دلیل عدم ثبت اطلاعات این اموال در سامانه «جام» اتفاق افتاد. كلیه نهادهای عمومی و اجرایی باید اطلاعات اموال فرهنگی خود را تحت نظارت سازمان میراث فرهنگیف صنایع دستی و گردشگری در این سامانه ثبت كنند؛ متاسفانه علی رغم این قانون بخشهایی از مركز سعدآباد و كاخ نیاوران كه در دولتهای قبل در اختیار دولت بوده است این اطلاعات را در سامانه «جام» ثبت نكردند.
پیگیریهای قضایی خروج فرشها در حال انجام است؛ این فرشها امكان تجارت در هیچ كجای دنیا را ندارند به دلیل اینكه مستندسازی شده است و هرجا تجارت و یا نمایش داده شود به عنوان اموال قاچاق محسوب میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.