كبری خزعلی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به 22 میلیون خانواده بانشاط در جامعه ایران گفت: اگر نیمی از این جمعیت یك فرزند بیشتر داشته باشند بزرگترین خدمت را به نظام و ایران عزیز ما كرده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ دكتر كبری خزعلی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای فرهنگی و اجتماعی بانوان كشور در گفتگو با برنامه «شهر آرا» كه به مناسبت بر گزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر روی آنتن رادیو تهران میرود با اشاره به نقاط قوت زنان و دختران ایرانی گفت: باید در همه عرصهها زمینههای رشد و بالندگی دختران و زنان كشور ما باید فراهم شود.
او گفت: برای تحصیل جوانان، وزارت علوم و وزارت بهداشت، انواع دانشگاهها و دستگاهها مشغول هستند تا دوره های آموزشی كه برای حضور در عرصه های مختلف(حضور در جامعه اشتغال، خانواده و ...) در جامعه را فراهم كنند.
ما به دستگاهی كه به طور مستقیم از زنان و خانواده حمایت كند نیاز داریم
او تاكید كرد: ما به دستگاهی كه به طور مستقیم از زنان و خانواده حمایت كند نیاز داریم و ما بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی این نیاز را از دولت آینده درخواست داریم. مهمترین بحث زندگی، خانواده است كه مسئولی در اجرا و دولت ندارد. شورای زنان مسئول سیاستگذاری و معاونت زنان ستاد ملی زن و خانواد را در تمامی دستگاههای اجرایی دارد اما خانواده و زنان به طور خاص در دستگاههای اجرایی جایگاهی ندارند. وزارت كار یك وزارت عمومی است اما توجه خاص آن به جوانان و زنان در حوزه كار و اشتغال و مشاركت اجتماعی در كنار توجه به ابعاد دیگر زندگی معطوف نیست.
دولتها بر اساس فرصتها به بخشهایی از مصوبات فرزندآوری توجه كرده اند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینكه یك چرخه كامل زندگی در سند مهندسی فرهنگی از قبل از تولد تا ازدواج و فرزندآوری داریم گفت: دولتها بر اساس فرصتها به بخشهایی از این سند توجه كرده اند و لازم است به بخشهای دیگر آن هم توجه شود.
زنان در تمامی عرصهها حضور داشته و در تمامی مدیریتها تاثیرگذار هستند
او گفت: زنان به عنوان نیمی از جمعیت از حیث آمار و كل جمعیت از حیث آثار در تمامی عرصهها حضور داشته و در تمامی مدیریتها از درون خانواده و اجتماع تاثیرگذار هستند.اگر مدیریت را فقط وزیر و وكیل بدانیم كه در نهایت مردم باید به آنها اعتماد كرده و رأی بدهند.
نگاه كالایی، ابزاری برای تفننی به زنان در جامعه بسیار زجر آور است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأكید بر اینكه اینكه نگاه كالایی، ابزاری برای تفننی به زنان در جامعه بسیار زجر آور است و باید مهارت ها، تواناییها و شایستگیهای زنان در جامعه نشان داده شود گفت: اگرچه برخی خانمها خودشان با طرز رفتار و پوشش خود باعث می شوند اینگونه به آنها نگاه شود.
تواناییهای زنان با توجه به عفاف و حیا در همان دهه اول پس از انقلاب بروز پیدا كرد
او افزود: تواناییهای زنان با توجه به عفاف و حیا در نظام جمهوری اسلامی ایران در همان دهه اول پس از انقلاب بروز پیدا كرد و نظام ما در این عرصه بسیار موفق عمل كرده است. اما در برخی مواقع این حضور دچار خدشه شد كه باید فضا طوری فراهم شود كه نگاه ابزاری به زنان ما وجود نداشته باشد و این از مطالبات ما از نامزدهای ریاست جمهوری است. از آنها باید بخواهیم برای تغییرات فرهنگی و ازدواج چه كاری خواهند كرد و چه برنامه ای دارند؟
نیاز طبیعی جوانان را نمیتوان نادیده گرفت
وی با بیان اینكه نیاز طبیعی جوانان را نمیتوان نادیده گرفت گفت: در برنامه ششم توسعه وظیفه بود كه تعداد ازدواج بالا رفته و سن ازدواج پایین بیاید اما بر عكس آن اتفاق افتاده و تجرد مشكلات فرهنگی و اجتماعی و آسیبهایی را به همراه داشته است. یك جوان نیاز دارد برای ازدواج امكانات و بودجه ای در اختیار داشته باشد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه های نامزدهای ریاست جمهوری را مطالبه میكند
وی از برپایی پویشی در راستای مطالبه از نامزدهای ریاست جمهوری دوره چهاردهم خبر داد و گفت: در این راستا همكاران ما پویشی را آغاز كرده اند . ما بر اساس برنامه های نامزدها فرد اصلح را انتخاب خواهیم كرد.
دولت شهید رئیسی حركتهای خوبی را در حوزه فرزندآوری آغاز كرد
خزعلی با بیان اینكه دولت شهید رئیسی حركت های خوبی را در حوزه فرزندآوری آغاز كرد كه باید ادامه پیدا كند گفت: ما در بحران قرار داریم. پیری وسیع و زودرسی در انتظار ما است و هیچ فرزندی نیست كه بتواند در آینده در كنار والدین پیر خود باشد. تعداد فرزندان كم است و فرصت رسیدگی به خانواده را ندارند.
اگر نیمی از 22 میلیون خانواده ما یك فرزند بیشتر داشته باشند؛ بزرگترین خدمت را به نظام و ایران عزیز ما كرده اند
او افزود: ما باید از دولتها هم مطالبه كنیم اما راهكارهای مردمی هم نقش مهمی در افزایش جمعیت كشور دارد. در حال حاضر 22 میلیون خانواده موفق و با نشاط داریم و حتی اگر نیمی از این جمعیت یك فرزند بیشتر داشته باشند بزرگترین خدمت را به نظام و ایران عزیز ما كرده اند.
باید تسهیلگر ازدواج جوانان باشیم
او تاكید كرد: باید تسهیلگر ازدواج جوانان باشیم و زنانی كه توانایی دارند زمینه معارفه در ازدواج را فراهم كنند . در مساجد میتوانیم در بحث ازدواج و مسكن جوانان موثر باشیم و صندوقی در مساجد برای مبلغ پیش پرداخت خانه جوانان در قالب وام ایجاد شود.
تمامی وزارتخانهها و ادارات باید سالنهای خود را برای برگزاری جشن ازدواج در اختیار جوانان بگذارند
او گفت: مصوبه ای مربوط 18 سال پیش داریم كه در راستای تسهیل ازدواج تصویب شده است. بر اساس این مصوبه تمامی وزارتخانهها و ادارات باید سالنهای خود را برای برگزاری جشن ازدواج در اختیار جوانان بگذارند. این مصوبه خیلی كم اجرایی شده است.
برگزاری دورههای آموزشی برای انتخاب همسر از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است
خزعلی اظهار كرد: برگزاری دورههای آموزشی برای انتخاب همسر هم از دیگر وظایفی است كه در سیاستهای شورای عالی فرهنگی و ما به ازاء آن در مصوبه های مجلس شورای اسلامی در قالب قانون تسهیل ازدواج وجود دارد كه 18 سال هم سابقه دارد.
برای تشویق فرزندآوری میتوان از مادران دانشجو حمایت كرد
او همچنین گفت: برای تشویق فرزندآوری میتوان از مادران دانشجو حمایت كرد و به طور نوبتی از فرزندان آنها نگهداری كرد. برخی راهكارهای ارائه شده و بدون هزینه و كاملا مردمی است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.