سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: آنها قصد دارند با طرح موضوع بازگرداندن پرونده فعالیت هستهای ایران به شورای امنیت دست خودشان را برای فشار به ایران و گرفتن امتیاز پُر كنند. این حداقل تلاش آنها است.
منظور اسلامی، گازدهی سانتریفیوژهای موجود بود نه ساخت سانتریفیوژهای جدید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بهروز كمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت و گو با «بام تهران» اظهار داشت: آنچه رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام كرده است ساخت سانتریفیوژهای جدید نیست؛ بلكه گازدهی سانتریفیوژهای نصب و آماده شده فعلی است.
اگر بخواهند با ما تقابلی برخورد كنند میتوانیم تمام سانترفیوژهای موجود را گازرسانی كنیم
وی افزود: هنگام بازدید گروسی مدیركل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) از دو مجتمع غنیسازی اعلام كردیم كه آماده همكاری هستیم ولی اگر بخواهند با ما تقابلی برخورد كنند میتوانیم تمام سانترفیوژهای موجود را گازرسانی كنیم؛ مفهوم اظهارات ما این بود كه ظرفیت تولید غنیسازی بیشتر را داریم.
آماده تعامل هستیم به شرطی كه طرف مقابل هم بخواهد
كمالوندی تصریح كرد: ما آماده تعامل هستیم به شرطی كه طرف مقابل هم بخواهد، آنها اینبار مسیر دیگری در پیش گرفتند و مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهاد داده بود كه به طور موقت ذخایر60 درصد را افزایش ندهیم و ما هم مشروط به موقت بودن و تعامل آنها موافقت كردیم.
وی در ادامه گفت و گو با رادیو تهران اظهار داشت: اكنون مباحث باقیمانده بین ایران و آژانس به دو مكان تقلیل پیدا كرده كه سابق بر این درباره چهار مكان بود. در سفر اخیر گروسی به تهران یك بیانیه مشترك بین سازمان انرژی اتمی كشورمان و آژانس بینالمللی انرژی اتمی امضاء شد كه براساس آن طرفین درباره شیوه حل و فصل مسائل باقیمانده درباره دو مكان گفتوگو خواهند كرد مشروط بر اینكه فضای سیاسی فراهم شود. اگر طرف مقابل بپذیرد از این موضوع سوء استفاده سیاسی نكند ما و آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتوانیم در كمتر از یك روز این مسایل را حل كنیم.
متاسفانه سازوكار بینالمللی بر مبنای ظلم است و تحت كنترل كشورهای صاحب قدرت است
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح كرد: متاسفانه ساز و كار بینالمللی بر مبنای ظلم است و تحت كنترل كشورهای صاحب قدرت است؛ بعد از این كشتار وسیع شورای امنیت ملی كه وظیفه آن ایجاد امنیت بینالمللی است نتوانسته است یك آتشبس را برقرار كند؛ البته كه قدرتهای بزرگ اروپایی این اجازه را نمیدهند. سالهاست كه جمهوری اسلامی ایران تاكید دارد كه این سازوكار بینالمللی باید تغییر كند با این روش نمیتوان انتظار داشت كه عدالت برقرار شود.
بازگرداندن پرونده فعالیت هستهای ایران به شورای امنیت؛ حداقل تلاش آنها است
كمالوندی در پاسخ به این پرسش كه برخی اینگونه مطرح میكنند كه تلاش این است كه پیش از 2025 پرونده هستهای ایران را به شورای امنیت بازگردانند؛ تصریح كرد: این احتمال مطرح است، آنها قصد دارند با طرح این موضوع دست خودشان را برای فشار به ایران و گرفتن امتیاز پر كنند. این حداقل تلاش آنها است.
اگر آنها به دنبال بازگرداندن تحریمهای قبلی باشند؛ ایران هم روش دیگری در پیش میگیرند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت و گو با رادیو تهران افزود: ممكن است آنها به سمت مكانیزم ماشه بروند در این صورت تنها ایران نیست كه صدمه میبیند بلكه خود آنها هم آسیب میبینند. اگر آنها به دنبال بازگرداندن تحریمهای قبلی باشند؛ ایران هم روش دیگری در پیش میگیرند. آنها با فشار بر ایران به دنبال چانهزنی لحظه آخر هستند.
كشورهای غربی در وزنكشی سیاسی علیه فعالیت هستهای ایران یكهتاز نیستند
وی در پایان یادآور شد: این چهارمین قطعنامه شورای حكام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه برنامه هستهای جمهوری اسلامی است، و هربار تعداد كمتری از كشورهای مهم دنیا از جمله اعضای بریكس علیه فعالیت هستهای ایران رأی دادند و نشان دهنده این است كه در وزن كشی سیاسی یكه تاز نیستند و نوید دهنده است كه در آینده جریانات نظامی كه قرنهاست حاكم است به تدریج تغییر خواهد كرد.
بیشتر بدانیم: سازوكار ماشه، كه در بندهای 36 و 37 برجام پیشبینیشده، هنگامی فعال میشود كه یكی از طرفهای برجام، اعتراض كن كه طرف مقابل، به برجام متعهد نمانده است و باید این شكایت در كمیسیونی كه در چارچوب برجام و با هدف نظارت بر اجرای آن تاسیس شده است بررسی شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.