صبح نو؛ تهران نو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:00 به مدت 180 دقیقه

رادیو تهران

صبح نو؛ تهران نو

نگاهی به سیاست‌های جدید دولت؛ توزیع روغن قطره‌چكانی است/ سیاستِ شبهِ احتكار تولیدكننده‌ها

سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران از توزیع قطره چكانی روغن و ورود این كالای اساسی توسط فروشگاه‌های زنجیره ای به بازار آزاد خبر داد.

1404/01/23
|
11:58
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ حسین فرهادی كه با برنامه "صبح نو، تهران نو" همراه بود، در واكنش به انتشار خبری مبنی بر كمبود روغن در برخی فروشگاه‌ها، موضوع را ناظر بر سیاست‌های غیر كارشناسی در حوزه واردات مواد اولیه از سوی وزارت جهاد و توزیع نامناسب این كالای اساسی دانست.
او گفت: دولت یكباره ارز نیمایی را به ارز توافقی تبدیل كرد؛ در صورتی كه كالای اولیه وارد شده بود ولی تولیدكننده‌های روغن، تولیدات خود را توزیع نكردند.

سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران در عین حال از افزایش قیمت 30 تا 35 درصدی نرخ ها در بازار جهانی خبر داد و افزود: یكی از شركت‌های فعال در كشور واگذار شد و قدری به نگرانی مردم دامن زد و از این رو آنها بیش از نیاز خود اقدام به خریداری كردند و همه این موارد، موجب بروز و ظهور شرایط نابه سامان در بازار روغن و احساس كمبود این كالای اساسی بود.

فرهادی در پاسخ به پیامك شنونده‌های رادیو تهران مبنی بر نبود روغن و یا فروش این كالای ضروری با نرخی بالاتر از قیمت درج شده روی محصول، این مسئله را تایید كرد و گفت: با نحوه توزیع نامناسب روغن در سطح كشور مواجه هستیم.

او افزود: فروشگاه‌های سطح شهر حدود 15 درصدِ سهم توزیع را به خود اختصاص می‌دهند و حجم بالایی از این كالا به فروشگاه‌های زنجیره ای سپرده می‌شود.

سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران ادامه داد: 85 درصد توزیع در كل كشور در اختیار اصناف است ولی این رقم در تهران به 67 درصد می رسد.
متاسفانه اصناف را حذف می‌كنند و وزارتخانه تصور دارد با توزیع روغن در فروشگاه‌ها، بازار را تنظیم كرده است؛ اما فروشگاه‌ها توان توزیع ندارند و كالا به بازار آزاد كشیده و با قیمت بالاتر خرید و فروش می‌شود.

فرهادی افزود: توزیع باید در سطح استان ها و كشور به میزان سهمِ فروشگاه‌های زنجیره ای و اصناف اتفاق افتد تا با مشكلی روبرو نشویم.
در حال حاضر روغن به صورت قطره چكانی توزیع می شود چون [تولیدكننده‌ها] می خواهند نرخ ارز را بسنجند؛ همچنین قیمت جهانی این كالا 35 درصد افزایش یافته؛ ولی در داخل صرفا 15 درصد افزوده شده و این مسئله موجب شكل‌گیری بازار سیاه شده است.

سخنگوی اتحادیه بنكداران مواد غذایی تهران افزود: این رویه موجب شده توزیع در میان اصناف اتفاق نیفتد و حجم كمی از این كالا در اختیار فروشگاه‌های زنجیره ای قرار گیرد و این فروشگاه‌ها نیز یا كالا را با قیمت بالاتر فروخته و یا به بازار آزاد عرضه می كنند.

فرهادی درباره شِكر هم گفت: در اواخر سال گذشته وضعیت خوبی داشتیم ولی در سال جدید ارز شِكر به ارز توافقی تبدیل می‌شود و حدود 25 درصد افزایش قیمت را شاهد هستیم.این مسائل نشأت گرفته از برخی سیاست‌ها است. ما در بحث شكر به خودكفایی نزدیك هستیم ولی نحوه توزیع و سیاست های وزارتخانه موجب كمبود كالا در بازار می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
صبح نو؛ تهران نو