رئیس اداره محیط زیست ورامین، آتش سوزی هفته گذشته در این شهرستان را موجب از بین رفتن 1000 درخت عنوان كرد و نسبت به رهاسازی زباله و آتش زدن آن در مراتع هشدار داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، درپی خبری مبنی بر آتش سوزی در مراتع ورامین طی هفته گذشته محمد فریدی در مصاحبه با برنامه "همسایه سلام" توضیحاتی در این باره ارائه كرد: این آتشسوزی چهارشنبه هفته گذشته در ساعت ظهرگاهی اتفاق افتاد.
وی افزود: رودخانه جاجرود از ارتفاعات تهران شروع میشود و پس از گذر از ری وارد ورامین میشود و به كویر ورامین میرسد.
در حاشیه این رودخانه انبوهی از درختان گز، نی و گیاهان علفی رشد كرده و متاسفانه در همین نقطه اقدام به آتش زدن زباله كرده بودند كه به نیزارها سرایت كرده بود.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ورامین ادامه داد: ابتدا محیطبانان و یگان حفاظت اداره منابع طبیعی را اعزام كردیم و آتشنشانی شهر جوادآباد نیز به منطقه اعزام شد.
فریدی از همكاری آتشنشانی شهرك چرمشهر قدردانی كرد و گفت: مردم و جوامع محلی هم با دم دستیترین وسایل اجازه گسترش آتش را ندادند.
وی در عین حال گفت: حدود 4 هكتار از زمینهای منطقه شامل 1000 درخت در آتش سوخت و با توجه به دمای حدود 40 درجه و وزش باد، انتظار فجایای بیشتری را داشتیم.
فریدی افزود: خوشبختانه آتش در ساعات اولیه مهار، كنترل و خاموش شد.
وی ضمن پاسخ به پیامك یكی از شنوندههای رادیو تهران درباره دلایل این اتفاق گفت: سوزاندن زباله در كنار این رودخانه موجب بروز حادثه شد و در نهایت آتش به پوشش گیاهی منطقه سرایت كرد.
فریدی گفت: در لحظات اولیه این حادثه مردم ما را با خبر كردند و اگر قدری دیرتر میرسیدیم، آتش كل پوشش گیاهی منطقه را فرا میگرفت و اطفای آن غیر ممكن میشد.
وی نسبت به بروز چنین حوادثی در فصل گرما هشدار داد: ورامین در جنوب استان تهران واقع شده و دروازه كویر محسوب میشود.
در حال حاضر منطقه حفاظت شده كویر ورامین بیش از 40 درجه دما را تجربه میكند كه با كوچكترین بیاحتیاطی، آتشسوزی وسیعی را دامن میزند.
فریدی مردم را از رهاسازی بطریهای شیشه ای در طبیعت پرهیز داد؛ چراكه همچون ذره بین موجب بروز آتشسوزی در مراتع میشود.
وی اضافه كرد: كوچك ترین اتفاقی موجب نابودی یك جنگل و آتشسوزیهای بزرگ میشود.
فریدی در پایان این گفتوگوی رادیویی با اشاره به وجود كل و بز، قوچ و میش، آهو و جبیر و... در جنوب ورامین، ابراز امیدواری كرد شاهد افزایش كمّیِ حیاط وحش این منطقه نسبت به سال گذشته باشیم.
وی ضمن قدردانی از رادیو تهران برای برقراری این ارتباط رادیویی، تاكید كرد این منطقه حفاظت شده است و هیچ گونه پروانه صید و شكار، اعم از پرنده و چهارپایان صادر نمیشود.
برنامه «همسایه سلام»؛ شنبه تا چهارشنبه ساعت 15 تا 16 از رادیو تهران پخش میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.