رئیس ستاد انتخابات كشور با اشاره به اینكه فرایند انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری از 5 خرداد آغاز میشود گفت: بر اساس برنامه روز جمعه 8 تیرماه این دوره از انتخابات برگزار خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محسن اسلامی رئیس ستاد انتخابات كشور در گفتگو با برنامه «خادم الرضا» كه به طور ویژه به مناسبت شهادت آیت الله رئیسی و یارانشان از رادیو تهران بر روی آنتن رفت در خصوص اقدامات این ستاد در راستای برگزاری انتخاب پیش از موعد ریاست جمهوری توضیحاتی را ارائه داد.
اسلامی با اشاره به اصل 131 قانون اساسی و مهلت 50 روزه برای انتخاب رئیس جمهور در این شرایط گفت: ستاد انتخابات كشور ، برنامه زمانبندی شده ای را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تدوین كرده كه مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته و در جلسه سران قوا هم نهایی شده است.
او افزود: بر همین اساس انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری روز جمعه 8 تیرماه برگزار خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات كشور تصریح كرد: وزیر كشور؛ 10 خرداد دستور شروع فرایند انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری را به فرمانداران سراسر كشور ابلاغ و در همین روز هیئتهای اجرایی شكل خواهند گرفت.
اسلامی گفت: ثبت نام نامزدهای این دوره ریاست جمهوری از 10 تا 14 خرداد انجام خواهد شد و شورای نگهبان هم از 15 تا 21 خرداد بررسی صلاحیت نامزدها را انجام و نهایتا وزارت كشور روز 22 خرداد اسامی نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده را اعلام خواهد كرد.
او گفت: 23 خرداد تا 6 تیر تبلیغات نامزدهای تایید صلاحیت شده انجام میشود . روز 7 تیر تبلیغات ممنوع است و در نهایت 8 تیر انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم برگزار میشود .
اسلامی افزود: در صورتیكه انتخابات این دوره به مرحله دوم كشیده شود 15 تیر به عنوان زمان نهایی پیشنهاد شده و به همه ستادها ابلاغ شده است تا در بازه ای 50 روزه رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
وی در خصوص نحوه برگزاری این دوره از انتخابات ریاست جمهوری گفت: انتخابات ریاست جمهوری با مجلس شورای اسلامی متفاوت است. برای چند كلانشهر محدود برگزاری انتخابات الكترونیكی را به شورای نگهبان پیشنهاد داده ایم. اما با توجه به محدودیت زمانی، احتمالا برگزاری این دوره از انتخابات با تعرفه خواهد بود كه تعرفهها هم در مسیر چاپ قرار دارند.
اسلامی در پاسخ به اینكه آیا در تعداد نامزدهای ریاست جمهوری محدودیت وجود دارد؟ گفت: بر اساس ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری نامزدها باید از جمله رجال مذهبی و سیاسی كشور باشند، ایرانیالاصل باشند، تابع ایران باشند، مدیر و مدبر باشند، حسن سابقه داشته و امانت تقوی داشته باشند و مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی كشور باشند.
او افزود: بررسی صلاحیت داوطلبان بر اساس قانون بر عهده شورای نگهبان است و ما با محدودیت از تعداد روبرو نیستیم بلكه شورای نگهبان بر اساس معیارها و شرایط ، صلاحیت نامزدها را بررسی میكند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.