خانه ما شنبه تا چهارشنبه از ساعت 09:05 به مدت 35 دقیقه

سبك زندگی اسلامی ـ ایرانی در رادیو

زیر بنای جامعه سالم را خانواده سالم تشكیل می‌دهد، افراد در یك خانواده متعادل با ارتباط نزدیكی كه با یكدیگر دارند...

1395/11/23
|
12:03
|

زیر بنای جامعه سالم را خانواده سالم تشكیل می‌دهد، افراد در یك خانواده متعادل با ارتباط نزدیكی كه با یكدیگر دارند، مشكلات خود را مطرح می‌كنند و از دیگر اعضا همفكری و مشورت می‌گیرند، اما آنچه امروزه مشاهده می‌شود این است كه افراد خانواده به دلیل مشغله زیاد و از سوی دیگر به دلیل فعالیت در‌ شبكه‌های مجازی، وقت زیادی را برای صحبت كردن با یكدیگر اختصاص نمی‌دهند.

همین موضوع باعث می‌شود رفته‌رفته از یكدیگر دور شده و مشكلات بسیاری برای خود، خانواده و البته جامعه ایجاد شود و برای حفظ صمیمیت خانوادگی لازم است تلاشی دوسویه از سمت پدر و مادرها و فرزندان صورت گیرد، اما این كه آنها چگونه باید این روابط صمیمانه خانوادگی را ایجاد و حفظ كنند و چگونه با مشكلات مواجه شوند و آنها را به بهترین شكل ممكن رفع كنند، نیاز به آموزش دارد. رادیو تهران با تهیه برنامه «خانه ما» تلاش می‌كند تا این كاستی‌ها را جبران و خانواده‌ها را به یكدیگر نزدیك‌تر كند.
استفاده از قالب نمایشی
علیرضا حبیبی، مدیر گروه این برنامه و گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران است. او می‌گوید: رادیو تهران با توجه به دامنه وسیع در انتخاب مخاطبان هدف و انواع ارتباط‌ها سعی كرده تا بیشترین میزان مخاطبان ممكن را برای خود تعریف كند. برنامه خانه ما توجه اساسی به نهاد خانواده و جمعیت دارد و در قالب یك خانواده و به صورت نمایشی با حضور كارشناس و مشاركت و تعامل مخاطبان تلفنی و پیامكی تولید می‌شود. ازجمله نقاط قوت برنامه خانه ما استفاده از قالب نمایشی در تمام قسمت‌هاست كه به عنوان اصلی‌ترین بخش برنامه طراحی شده است، البته در این برنامه و به رابطه دوسویه بین والدین و فرزندان، توجه به نهاد خانواده و روابط زن و شوهر و رابطه بین پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها به عنوان هسته اصلی خانواده و تكریم آنها تمركز شده است.
وی می‌افزاید: از موضوع‌های این برنامه می‌توان به بررسی طلاق عاطفی و تاثیر آن روی فرزندان، توقعات فرزندان از پدر و مادر به عنوان منبع مالی، جابه‌جا شدن نقش پدر و مادر در خانواده، خانواده موفق و كوشا در زمینه‌های مختلف، زندگی با خانواده همسر (مزایا و معایب)، اعتماد به نفس كاذب همسر و... اشاره كرد. علاوه بر این؛ مشاركت و تعامل مخاطبان، توجه جدی به جایگاه نقش مادر در حمایت معنوی و مسائل عاطفی با همسر و فرزندان و نیز مقوله صله رحم از دیگر مولفه‌های این برنامه است.
البته از نقش مشورت در بهبود روابط فردی و گروهی و حل سوءتفاهم‌ها و نگرانی‌های خانوادگی و وسعت نظر در انتخاب موضوعات و جنبه‌های مختلف روابط خانوادگی هم غافل نشده است.
مشاركت و تعامل مخاطبان
بخش نمایشی برنامه از همان ابتدا آغاز می‌شود، سعید بارانی در نقش پدر خانواده، فاطمه سرلك در نقش مادر خانواده و ستاره نقدی در نقش فرزند خانواده ایفای نقش می‌كنند. داستان درباره مادری است كه از همه چیز می‌ترسد و این ترس به فرزند او هم سرایت كرده است.
حماد خزائی یكی از تهیه‌كننده‌های برنامه است كه به مدت 5 سال تهیه برنامه خانه ما را بر عهده دارد، او می‌گوید: در این پنج سال برنامه ما به لحاظ شكلی گونه‌های مختلفی را تجربه كرده است. در مقطعی این برنامه در قالب نمایشی اجرا می‌شد، اما در برهه‌ای دیگر خانه ما گوینده محور شد كه این مساله مورد استقبال مخاطبان نبود، به همین دلیل از مهرماه امسال این برنامه دوباره به صورت بازیگر محور اجرا شد و ما شاهد استقبال بیشتری از آن شدیم، به طوری كه در این 40 دقیقه تلفن‌ها و پیامك‌های زیادی به برنامه زده می‌شود.
وی در پاسخ به این پرسش كه خانه ما با دیگر برنامه‌ها چه تفاوتی دارد، می‌گوید: تفاوت این برنامه با دیگر برنامه‌ها در بخش نمایشی آن است، ما این الگو را از سریال خانه سبز برداشت كردیم؛ خانه‌ای طراحی كردیم كه می‌تواند خانه من، خانه تو یا خانه ما باشد با تمام خوبی‌ها، بدی‌ها و كاستی‌هایی كه در همه زندگی‌ها وجود دارد، مشكلاتی كه دغدغه‌های امروزی بیشتر افراد است. ما خانه‌ای صمیمی و ساده طراحی كرده‌ایم با خانواده‌ای متشكل از مادر و پدر، فرزند و حتی بزرگان خانواده و البته همسایه‌هایی است كه مخاطبان برنامه هستند و مشكل ما مشكلات خودشان است، همیشه در مشكلات و گرفتاری‌ها به ما كمك می‌كنند و ما هم قصد داریم شنونده‌ها را به خودمان نزدیك كنیم.

دسترسی سریع
خانه ما