گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

سوء استفاده كار فرمایان در پی اجرای ضعیف قانون حمایت از معلولان+فایل صوتی

دبیر سابق فراكسیون حمایت از حقوق و معلولان مجلس با تاكید بر شرایط سخت معیشتی برای معلولان گفت: در پی اجرای ضعیف قانون حمایت از معلولان، برخی كارفرمایان از این قشر از جامعه سوء استفاده كرده و حتی با آنها قرارداد نمی‌بندند.

1402/06/04
|
08:19
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ احمد فدایی دبیر سابق فراكسیون حمایت از حقوق و معلولان مجلس شورای اسلامی در خصوص معلولان و مشكلاتی كه با آنها در ارتباط هستند با برنامه «گفتاورد» گفت و گو كرد.

در ابتدای برنامه احمد فدایی كه در كارت ملاقات خود از كارت بریل استفاده كرده با اشاره به اینكه معلولان به دلایلی ضعف جسمانی دارند گفت: در كارتی كه تهیه می‌كنیم باید برای مخاطبان خود احترام قائل باشیم .خط بریل تنها وسیله ارتباطی با نابینایان است و كارتی كه تهیه می‌شود اگر محتوای با خط بریل داشته باشد برای نابینایان بسیار مفید است.

وی با تاكید بر اینكه شهرها باید برای معلولان مناسب‌سازی شوند اظهار داشت: این خدمات می‌تواند آموزشی، رفاهی(مبلمان شهری) و اشتغال باشد.

دبیر سابق فراكسیون حمایت از حقوق و معلولان مجلس شورای اسلامی درباره قانون جامع معلولان گفت: چانه‌زنی در خصوص حمایت از معلولان در سالهای گذشته اخلاقی بود. سال 83 قانون 16 ماده ای و حمایت از معلولان در مجلس وضع شد اما الزامی برای اجرای آن وجود نداشت و سازمان‌ها موظف نبودند این قوانین را اجرا كنند بلكه اگر بودجه‌های اضافه داشتند می‌توانستند در راستای كمك به معلولان اقداماتی انجام دهند.

فدایی افزود: فراكسیون حمایت از معلولان مجلس در سال 90 تشكیل شد. جلسات متوالی حتی با حضور وزیران و نماینده‌های معلولان سراسر كشور در فراكسیون معلولان و حتی فراكسیون تلفیق انجام شد تا زمانیكه در سال 97 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به تصویب شورای نگهبان رسید كه مفاد آن لازم الاجرا است و فقط 30 مورد موارد به دولت تكلیف شده تا این مواد را اجرا كند.

وی با بیان اینكه این قانون بسیار بهتر از قانون قبلی است اما متاسفانه پس از تصویب به دلایلی فراكسیون حمایت از معلولان در مجلس جایگاه خود را از دست داد اظهار داشت: ما همیشه در اجرای قانون ضعف داریم. باید همه به هم در اجرای قانون كمك كنیم تا بتوانیم قانون حمایت از معلولان را به نحو احسن اجرا كرده و نتیجه اقداماتی را در جامعه مشاهده كنیم كه به رضایت معلولان منتهی شود. متاسفانه این قانون به شكل مناسب اجرا نشده است.

فدایی با تاكید بر اینكه نگاه ما باید به معلولیت اصلاح‌شود در پاسخ به اینكه از حیث اجرا به قانون حمایت از معلولان چه نمره ای می‌دهید؟ گفت: معلولان هم شهروند ما هستند و واقعیت این است كه كه این قانون به طور كامل اجرا نشده و حتی بندهایی هم كه اجرا شده بسیار ضعف دارد. برای مثال ورودی بسیاری از دستگاه‌های دولتی هنوز برای معلولان مناسب‌سازی نشده است و معلول مجبور است برای انجام كار خود جلوی ساختمان منتظر بماند. این نمونه را می‌توانید در دستگاه‌های دولتی ملارد ببینید كه اغلب اجاره ای هستند.

او افزود: جلسات شورای عالی معلولان باید زیر نظر معاون اول رئیس جمهور به طورمنظم برگزار شود اظهار داشت: این جلسات برگزار می‌شود اما متاسفانه بازخورد كافی ندارد.

دبیر سابق فراكسیون حمایت از حقوق و معلولان مجلس با اشاره به سهم 3 درصدی معلولان از استخدام دستگاه‌های دولتی در خصوص امكاناتی كه برای اشتغال معلولان ایجاد شود گفت: تلاش كردیم این قانون به 5 درصد ارتقاء یابد از طرف دیگر دستگاه‌های دولتی برای استخدام محدودیت هستند.

او تاكید كرد: باید در جامعه بستری فراهم شود تا تمامی مشاغل برای معلولان مناسب‌سازی شود. این موارد در قانون دیده شده اما متاسفانه عقیم مانده است.

فدایی تصریح كرد: دولت مشوق‌هایی را برای كارفرمایان در استخدام معلولان دیده است كه می‌توان به حذف مالیات و تسهیلات و پرداخت بخشی از حقوق اشاره كرد اما آنها هم دلایلی دارند كه نمی‌توانند با معلولان كار كنند و متعهدنبودن دولت نسبت به این مشوق ها یكی از این موارد است.

دبیر سابق فراكسیون حمایت از حقوق و معلولان مجلس با تاكید بر اینكه معلول نسبت به دیگران هزینه سربار بیشتری نسبت به انسان‌های سالم دارند گفت: در این شرایط فرد معلول راضی به این است تا در شرایط سخت‌تر كار كند. شرایط سخت معیشتی معلولان در برخی موارد حتی به سوء استفاده كارفرمایان منجر شده است. برخی كارفرمایان حتی با معلولان قرارداد نمی‌بندند و یا قراردادها به ضرر معلولان بسته می‌شود.

او یادآور شد: مستمری كم معلولان پاسخگوی زندگی آنها نیست و مجبورند به شرایط سخت كاری تن بدهند.

فدایی با بیان اینكه توانبخشی و درمان مبتنی بر خانواده است و خانواده هم درگیر می‌شود گفت: برای مثال محل زندگی باید جایی باشد كه شرایط مناسب زندگی داشته باشند. برخی خانواده‌ها فرزند معلول ذهنی دارند كه همه مشكلات و هزینه‌ها سربار خانواده‌هایی است كه نیازمند كمك‌های دولتی و بهبود شرایط زندگی هستند.

«گفتاورد» روزهای زوج ساعت 13:30 به تهیه‌كنندگی ساناز باقری و اجرای كارشناسی سیدحسین حسینی بر روی آنتن می‌رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
گفتاورد