معاون توسعه امور ورزشی اداره كل ورزش و جوانان استان تهران گفت: تهران، كمترین فضای ورزشی كشور را در اختیار دارد به همین جهت استاندارد فضای ورزشی برای تاسیس باشگاه در تهران كاهش یافته و ارائه مجوز برای تاسیس باشگاههای ورزشی تسهیل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ كرمعلی ایرجی معاون توسعه امور ورزشی اداره كل ورزش و جوانان استان تهران در گفت و گو با برنامه «گفتاورد» رادیو تهران با تاكید بر اینكه ورزشی مقوله اجتماعی بسیار گسترده است گفت: تا 15 سال گذشته عده ای تخصصی در حوزه ورزش تحصیل میكردند اما در حال حاضر مردم، ضرورت ورزش برای همگان را احساس كرده اند.
وی با اظهار تاسف گفت: تهران به عنوان پایتخت با جمعیت بیش از 15 میلیون نفر؛ پایینترین سرانه ورزشی كشور را با كمتر از 40 سانتی متر مربع دارد در حالیكه میانگین سرانه فضای ورزشی در كشور 70 سانتی متر است. به عنوان مثال در شهرستان فیروزكوه سرانه فضای ورزشی حدود 70 سانتی متر است اما مناطقی در استان تهران وجود دارد كه این مقدار به 12 سانتیمتر مربع كاهش مییابد.
ایرجی گفت: ایده آل ما 1 متر است در حالیكه برخی كشورها درحال ارتقاء این فضا تا 3 متر مربع هستند.
معاون توسعه امور ورزشی اداره كل ورزش و جوانان استان تهران در عین حال گفت: در ساختار ورزش كشور استاندارهای جهانی به خوبی رعایت شده و كمیته ها و ادارات كل و هیئت ها وجود دارند اما اینكه چقدر در افزایش سرانه ورزشی موفق بوده ایم باید درباره آن بحث كرد.
وی در خصوص راه حلهایی كه شهروندان بتوانند در حوزه ورزش قویتر باشند گفت: بر اساس یك تجربه در آموزش و پرورش كه در دوره كرونا به دست آمد؛ با توجه به اینكه در این دوره دانش آموزان از مدارس خارج نمیشدند طرحی را در راستای كنترل وزن و چاقی دانش آموزان انجام داد. در این طرح 12 میلیون و 800 هزار دانشآموز شركت كردند و خانواده ها بدون هیچ اغماضی اطلاعات را در اختیار آموزش و پرورش قرار دادند. پس از 3 ماه این پژوهش نشان داد؛ وزن این گروه از دانشآموزان با ورزش نه تنها كنترل شده بلكه كاهش هم یافته است.
او افزود: وزارت ورزش در حال حاضر در چند حوزه كار میكند و قویترین گروه آن؛ گروه همگانی است. اولین هدف این گروه، ارزانسازی فعالیتهای ورزشی است تا خانوادهها بتوانند در این شرایط از امكانات حداقلی موجود برای مثال دستگاههای موجود در پاركها استفاده كنند.
ایرجی در ادامه با اشاره به اینكه فعالیتهای آموزشی و استعدادیابیهای ورزشی در مدارس باید انجام شود گفت: ساختار شهرداریها در راستای ارائه خدمات به شهروندان تعریف شده است و امكاناتی در دست شهرداری است كه شهروندان باید از آن بهرهمند شوند. اما سه ضلع یك مثلث در ارتقاء سطح ورزش تهران مربوط به آموزش و پرورش، اداره كل ورزرش و جوانان و شهرداری است. در همین راستا استعدادیابی نیروی انسانی در آموزش و پرورش؛ برنامهریزی در ورزش و جوانان و پشتیبانی در شهرداریها انجام خواهد شد. این سه مجموعه باید به عنوان محور اصلی به دستگاههای دیگر اجرایی كه فضا در اختیار دارند فشار بیاورند.
معاون توسعه امور ورزشی اداره كل ورزش و جوانان استان تهران تاكید كرد: در حال حاضر پروژه استعدادیابی با همكاری شورای شهر؛ آموزش و پرورش و اداره كل ورزش و جوانان در سطح پایگاههای مختلف تهران در حال انجام است.
وی با بیان اینكه تلاش كرده ایم تا شورای ورزش تهران كه پیش از این هم وجود داشته و ما به خوبی در استان تهران از آن استفاده نكرده ایم به خوبی احیا شود گفت: استاندار تهران رئیس و دبیر این شورا مدیركل ورزش و جوانان استان تهران است و ما میتوانیم از مجموعه ای دیگر حتی بسیج و ارتش استفاده كنیم.
وی با اظهار تاسف گفت: تمام نمایندگان تهران اعم از نمایندگان مجلس و امامان جماعت در اختیار كشور هستند و به طور خاص به تهران خدمات نمیدهند. اگر بتوانیم مجموعههای موجود را مدیریت كنیم میتوانیم سرانه ورزشی استان تهران را افزایش دهیم.
ایرجی با بیان اینكه سازمان ورزش شهرداری تهران همكاری بسیار خوبی با اداره كل ورزش و جوانان دارد با انتقاد از برخی مجموعهها كه همكاری مناسبی با وزارت ورزش و جوانان ندارند گفت: برخی اوقات؛ شهرداری تهران به دلیل امكانات بیشتر و نیروهای تخصصی كه دارد بهتر از ما كار میكند. اما با هم افزایی وزرات ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و شهرداری میتوان برخی دستگاهها و بنگاههای اقتصادی را مجاب كرد تا خدمات بیشتری در این راستا ارائه دهند.
وی با اشاره به نقش دستگاههای مختلف در ارتقاء سطح ورزشهای همگانی گفت: صدا و سیما كه شبكه تخصصی ورزشی دارد نقشی مهم را در وارد كردن ورزش همگانی به خانوادهها ایفا كرده است اما برخی مجموعهها مثل دانشگاهها، هلال احمر و اداره كل كار و رفاه اجتماعی مجموعههایی دارند كه میتوانند درهای آنها را به روی مردم باز كرده در این حوزه به اداره كل ورزش كمك كنند.
ایرجی اداره كل ورزش و جوانان استان تهران حدود 400 فضای ورزشی در اختیار دارد كه مجبور است برخی آنها را برای تامین هزینههای خود به بخش خصوصی اجاره دهد كه یكی از معضلات این اداره كل است.
وی در خصوص حمایت اداره كل ورزش و جوانان با اپلیكیشنهای ورزشی گفت: این استارتاپها با تاخیر وارد حوزه ورزش شده اند اما هم اكنون در حال فعالیت هستند.
باشگاههای ورزشی خانگی (Homegym ) برنامههای خود را بر مبنای اپلیكیشنهای ورزشی انجام میدهند. وزارت ورزش و جوانان استانداردهای فضای ورزشی خود را كاهش داده و حتی برخی شهروندان كه تا 40 متر فضا دارند میتوانند این فضا را در اختیار باشگاههای ورزشی خانگی قرار دهند. حدود 4200 باشگاه رسمی مجوزدار در تهران است و كمتر از این هم باشگاههای بدون مجوز وجود دارد. این دوستان میتوانند راحتتر از گذشته مجوز بگیرند و از تسهیلات آن هم استفاده كنند.
وی در پایان گفت: وزارت ورزش و جوانان از استارتاپ ها حمایت می كند و بر اساس تبصره ب بند 16 اعتبارات خوبی در اختیار باشگاههای ورزشی قرار میدهد. امسال این اعتبارات تا 18.5 برابر سال گذشته افزایش یافته است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.