گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

مدیركل صمت استان تهران: صنعت لوازم خانگی كشور از مونتاژكاری به تولید واقعی رسیده است+فایل صوتی

محمود سیجانی مدیركل صمت استان تهران با اشاره به رشد سریع كیفیت و كمیت لوازم خانگی تولید داخل گفت: در شرایط سخت اقتصادی كه با ممنوعیت واردات همراه شد؛ صنعت لوازم خانگی كشور با رشدی خوب از مونتاژكاری به تولید واقعی رسید.

1402/10/23
|
14:06
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ چرا هزینه تمام شده برخی كالاهای تولید داخلی در مقایسه با كالای مشابه خارجی بیشتر است پاسخ را در برنامه گفتاورد با حضور مسئولانی از وزارت صمت(محمود سیجانی مدیركل صمت استان تهران)، انجمن فولاد ایران (بهرام سبحانی رئیس انجمن فولاد ایران) و انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی(سعید رضوانی عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی) بخوانید و بشنوید.

رئیس انجمن فولاد ایران: فولاد ما در مقایسه با قیمت جهانی گران نیست
سبحانی رئیس انجمن فولاد ایران در ابتدای این برنامه با بیان اینكه فولاد ما در مقایسه با قیمت جهانی گران نیست گفت: در مقایسه با صادرات و بازارهای جهانی اگر دلار 50 هزار تومان مبنا باشد فولاد ما ارزان تر است اما اگر با ارز نیمایی حدود 38 هزار تومان برابر می كند.

رئیس انجمن فولاد ایران: سود تولیدكنندگان فولاد همچنان كم و كمتر شده است
رئیس انجمن فولاد ایران گفت: در مقایسه با كالاهای داخلی فولاد هم قیمت تمام شده ای مثل بقیه كالاها دارد .افزایش قیمت انرژی در كشور و حمل و نقل و حقوق و خدمات و ... موجب شده قیمت تمام شده فولاد افزایش یابد اما همچنان قیمت آن نسبت به افزایش های دیگر رشد نداشته و حاشیه سود تولیدكنندگان فولاد همچنان كم و كمتر شده است.

رئیس انجمن فولاد ایران: كالاهایی كه از فولاد در آنها استفاده شده رشد قیمت بیشتری داشته اند
او تاكید كرد: كالاهایی كه از فولاد در تولید آنها استفاده شده مثل خودرو ، لوازم خانگی ، ورق و ... نسبت به فولاد قیمت بیشتری پیدا كرده اند.

رئیس انجمن فولاد ایران: نرخ فروش فولاد در داخل و خارج كشور تقریبا یكسان است
وی با بیان اینكه نرخ فروش فولاد در داخل و خارج كشور تقریبا یكسان است گفت: برخی اوقات به دلیل ركود و نبود تقاضا در داخل قیمت فولاد كاهش یافته و برخی اوقات به دلیل افزایش تقاضا و كمبود عرضه قیمت بالاتر می‌رود.

رئیس انجمن فولاد ایران: هزینه تولید فولاد در ایران بسیار بیشتر از رقبای خارجی است
او با تاكید بر اینكه علیرغم اینكه در كشور سنگ آهن و انرژی ارزان داریم اما هزینه تولید فولاد در ایران بسیار بیشتر از رقبای خارجی مثل كره و چین است گفت: تولیدكننده برای سرمایه در گردش باید وام بگیرد كه بهره آن زیر 6 و 7 درصد نیست در حالیكه تولیدكنندگان در چین و ژاپن این پول را پرداخت نمی‌كنند.

رئیس انجمن فولاد: واحدهای بزرگ تولید فولاد ما نسبت به چین و ژاپن بیش از دو برابر نیروی كار دارند
وی افزود: بیشتر صنایع فولاد نیمه دولتی هستند و از آنها انتظار می رود اشتغال بیشتری فراهم كنند. واحدهای بزرگ تولید فولاد در كشور ما نسبت به چین و ژاپن بیش از دو برابر نیروی كار دارند. به جز حقوق كه معمولا در این صنعت نسبتا خوب است و از طرف دیگر نیروی كار هزینه‌های دیگری همچون ایاب ذهاب، ترابری و خوراك و هزینه های مناسبتی دیگری هم دارد.

رئیس انجمن فولاد كشور: در ایران، هزینه‌ حمل و نقل مواد اولیه به مرزهای آبی بسیار بالا است
او گفت: صنایع فولاد در ایران پراكنده اند اما این كارخانه ها در اغلب نقاط جهان در كنار آب واقع شده اند و بارگیری صادراتی از كنار اسكله ها انجام می‌شود. در حالیكه در كشور ما هزینه‌های جاده ای و ریلی برای رساندن مواد اولیه و انتقال تولید به مرزهای آبی بسیار بالا است در حالیكه باید فولاد تولیدشده به قیمت جهانی فروخته شود.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: قیمت تولیدات ما غالبا حتی بالاتر از قیمت‌های جهانی است
سعید رضوانی عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی در ادامه این گفتگوی رادیویی در خصوص قیمت بالای لوازم خانگی داخلی در مقایسه با تولیدات خارجی گفت: برای تولید فولاد سنگ آهن، انرژی و كارگر ارزان داریم اما قیمت تمام شده این محصول ارزانتر از قیمت جهانی نیست و غالبا حتی بالاتر از قیمت‌های جهانی است در مورد صنعت پتروشیمی هم همینگونه است.

رضوانی: روش نادرست بورس و قیمت‌گذاری‌های ظاهری از چالش‌های تولیدكنندگان است
وی افزود: 80 درصد قیمت تمام شده لوازم خانگی مربوط به مواداولیه است ما نمی‌توانیم این مواد را به قیمت رقابتی بخریم. ایران انرژی ارزان و مواد خام دارد چرا باید قیمت فولاد بیشتر از بازار جهانی باشد؟ یكی از چالش‌های تولیدكنندگان، قیمت‌گذاری ظاهری مواد اولیه به قیمت ارز نیمایی است و قیمت‌های رقابتی و روش نادرستی كه در بورس وجود دارد موجب شده قیمت تمام شده مواد اولیه واقعی باشد. در نهایت باید گفت كه مواد اولیه با قیمت بیش از قیمت جهانی به دست تولیدكنندگان داخلی می‌رسد.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: مواد اولیه برای تولیدات لوازم خانگی، كافی نیست!
وی در خصوص سهمیه دریافت مواد اولیه كافی گفت: در آغاز به كار تولیدكنندگان، 15 درصد و نهایتا 30 درصد سهمیه پروانه در كمیته‌های استانی مصوب می‌شود با این مواد اولیه كم چه دستاوردی باید داشته باشیم؟ ما باید بقیه مواد مورد نیازمان را از بازار سیاه بخریم. ما امكان واردات نداریم چون نمی‌توانیم از دولت ارز مورد نیازمان را تامین كنیم. مواد اولیه كف بازار پیدا می‌شود اما ما نمی‌توانیم مواد اولیه مورد نیازمان را تامین كنیم.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: شیوه تامین مواد اولیه تولیدكنندگان، قطره چكانی است
رضوانی افزود: امسال صورت‌های مالی حسابرسی واحدهای تولیدی را برای سهمیه مواد اولیه را برای راستی‌آزمایی درخواست كرده اند باز هم با این حال گفته اند سهمیه مواد اولیه بر اساس میانگین دو سال گذشته داده خواهد شد كه نهایتا به 60 تا 70 درصد مواد اولیه ای خواهد رسید كه برای تولید نیاز است. شیوه تامین مواد اولیه نه تنها قطره چكانی است بلكه بورس هم روش سالم و درستی ندارد.

رئیس انجمن فولاد ایران: مشكل ما بازار سیاه است
سبحانی رئیس انجمن فولاد ایران در پاسخ به اظهارات رضوانی گفت: در خصوص روش وزارت صمت در سختگیری سهمیه كارخانجات گفت: مشكل ما بازار سیاه است. وقتی سهمیه نباشد برخی كه نقدینگی دارند مواد اولیه را خریداری كرده و آن را خارج از بورس با قیمت بسیار بالاتر از بورس عرضه می‌كنند كه در این بین برای عده ای خاص رانت ایجاد می‌شود. چون محصولات فولادی برای خودرو و لوازم خانگی به صورت اختصاصی تولید می‌شود و توزیع آن نیازمند مكانیسمی است كه مربوط به وزارت صمت است.

رئیس انجمن فولاد: تولیدكنندگان اگر فكر می‌كنند قیمت فولاد داخلی گران است؛ وارد كنند
او گفت: لوازم خانگی تعرفه واردات دارد اما فولاد تعرفه واردات ندارد. تولیدكنندگان اگر فكر می‌كنند قیمت فولاد داخلی گران است، آن را وارد كنند.
سبحانی افزود: یكی از عواملی كه تولیدكنندگان ایرانی نمی‌توانند با رقبای خارجی رقابت كنند تیراژ بالای تولیدكنندگان خارجی مثل چین و كره است.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: مشكل ما تامین ارز است
رضوانی كه تولیدات خود را به عمان صادر می‌كند در پاسخ به اظهارات سبحانی در خصوص واردات فولاد گفت: مشكل ما تامین ارز است. ما ارز مواد اولیه روزمره را هم نمی‌توانیم تامین كنیم. انبار كالاهای ما در حال حاضر پُر است اما امكان عرضه نداریم چون در چالش بهای تمام شده و قیمت‌های دستوری قرار داریم. قیمت تمام شده ما بالا است و امكان صادرات هم نداریم در حالیكه كیفیت و كمیت لوازم خانگی ایران در سالهای اخیر، بسیار پیشرفت داشته است .از سال 97 پس از جدی شدن تحریم ها واردات لوازم خانگی ممنوع شد و واحدهای داخلی كالاهای مورد نیاز كشور را تامین كردند.

مدیركل صمت استان تهران: صنعت لوازم خانگی كشور از مونتاژكاری به تولید واقعی رسیده است
سیجانی مدیركل صمت استان تهران با تایید اظهارات رضوانی گفت: در این شرایط سخت اقتصادی كه با ممنوعیت واردات همراه شد؛ صنعت لوازم خانگی كشور با رشدی خوب از مونتاژكاری به تولید واقعی رسید .

مدیركل صمت استان تهران: تامین مواد اولیه، نقدینگی و فروش دغدغه تولیدكننده لوازم خانگی داخلی است
او با اشاره به اینكه سال گذشته شرایط بهتری داشتیم گفت: تامین مواد اولیه، نقدینگی( ناشی از گرانی ورق و پلیمر) و فروش از دغدغه های تولیدكنندگان لوازم خانگی داخلی است. سال گذشته مشكلاتی در قیمت‌گذاری توسط وزارت صمت پیش آمد كه موجب ركود در سال جاری شد كه حتما باید به آن رسیدگی شود.

مدیركل صمت استان تهران: تامین كسری مواد اولیه باید توسط شركت تامین كننده فراهم شود
او در خصوص قیمت ورق مورد نیاز لوازم خانگی گفت: در تولید مواد اولیه محدودیت داریم اما كسری مواد اولیه باید از طریق واردات توسط شركت تامین كننده مواد اولیه فراهم شود تا تولیدكننده لوازم خانگی بتواند هرچقدر مواد اولیه نیاز دارد دریافت كند.

مدیركل صمت استان تهران: تولیدكنندگان متضرر نمی شوند كه به سمت واردات نمی‌روند
او با اشاره به هزینه تولیدكنندگان مواد اولیه گفت: اگر قیمت تولید بیش از قیمت جهانی باشد تولیدكنندگان متضرر شده به سمت واردات می روند پس حتما قیمت تولید داخل (حتی با سود كم) پایین تر از قیمت جهانی است.

مدیركل صمت استان تهران: برای كمك به تولیدكنندگان باید دستورالعمل‌های وزارت صمت بازنگری شود
او گفت: باید برای كمك به تولیدكنندگان دستورالعمل‌های وزارت صمت بازنگری شده و برخی شاخص‌ها تغییر كنند و از طرفی تولیدكنندگان مواد اولیه لوازم خانگی باید در كنار تولید داخلی از واردات هم استفاده كنند تا پاسخگوی نیاز بازار و مشتریان باشند. اما تعرفه‌ها قابل اصلاح هستند.

مدیركل صمت استان تهران: در تولید الكترو موتورها و قطعات پلیمری پیشرفت بیشتری داشته‌ایم
وی تاكید كرد: به نقطه ای رسیده ایم كه هزینه‌های تولید ما قابل رقابت است. باید از این صنف بیشتر حمایت شود. ما در تولید الكترو موتورها و قطعات پلیمری پیشرفت بیشتری داشته ایم. باید كاری كنیم، قطعات الكترونیكی كه وارداتی هستند هم با حمایت‌های داخلی و تامین ارز توسط تولیدكنندگان داخلی استفاده شوند.

مدیركل صمت استان تهران: واحدهای تولیدكننده لوازم خانگی برای دریافت سهمیه بیشتر باید پایش شوند
او با تاكید بر اینكه واحدهای تولیدكننده لوازم خانگی باید پایش شوند گفت: با اینكار سهم واحدهای غیرفعال حذف شده و سهمیه ورودی واحدهای فعال بیشتر شود كه انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی هم می‌تواند به واحدهای استانی در محقق شدن این هدف كمك كند. با اینكار به تدریج سهمیه‌ها اصلاح شده و واحدهای فعال سهمیه بیشتری دریافت خواهند كرد.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: درِ بانك‌ها بر روی تولیدكنندگان بسته است
رضوانی در پاسخ به اظهارات سیجانی مدیركل صمت استان تهران گفت: علیرغم چالش‌هایی كه وجود دارد اما تولیدكنندگان فولاد توجیه اقتصادی دارند. از طرفی قسمت كالای قاچاق با تولید داخل قابل قیاس نیست چون درِ بانك‌ها بر روی تولیدكنندگان بسته است. سازوكار كشور ما برای دسترسی تولیدكنندگان به مواد اولیه درست نیست.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: سازمان حمایت بر عملكرد شركتهای مادر بورس نظارت ندارد
او گفت: رقابت تولیدكنندگان داخلی با هم زیاد است پس ما نمی‌توانیم محصولاتمان را گران بفروشیم. سازمان حمایت بر عملكرد شركتهای مادر بورس نظارت ندارد. اعتقاد دارم منفعت‌ها در جیب بورس و تولیدكنندگان مواد اولیه می‌رود.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: قطعات الكترونیكی خارجی،30 درصد ارزان تر از تولید داخلی است
او در ادامه گفت: قطعات الكترونیكی كه از تولیدكننده خارجی می‌خریم 30 درصد ارزان تر از تولید داخلی با كیفیت است.

عضو انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی: در سال حمایت از تولید هستیم اما از تولیدكننده حمایت نمی‌شود
او گفت: در سال حمایت از تولید هستیم اما از تولیدكننده حمایت نمی‌شود .اگر با این روند به جلو برویم تولیدكننده توانی برای بقا نخواهد داشت. درآمد تولیدكنندگان هر سال كمتر می‌شود. اگر مواد اولیه به صورت آزاد در دسترس واحدهای تولیدی قرار گیرد رانت و بازار سیاه حذف شده و در نهایت، مصرف كننده هم از آن منتفع می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
گفتاورد