سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینكه برخی از فعالان حوزه طلا مشمول مالیات نیستند گفت: برخی هم باید چند صد برابر مالیات بدهند ما به دنبال قشر معمولی نیستیم بلكه به دنبال افرادی هستیم كه فروشهای بسیار بالایی دارند كه ثبت و ضبط نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفتگو با برنامه گفتاورد 23 اردیبهشت در خصوص مالیات وصولی دولت از مشاغل گفت: در سال گذشته حدود 51 هزار میلیارد تومان از صاحبان مشاغل مالیات دریافت كردیم. این مقدار را اگر به تعداد مؤدیان تقسیم كنیم میانگین هریك از آنها(صنفی و غیر صنفی) 6 میلیون تومان در سال و 500 هزار تومان در ماه بوده است.
او افزود: انكار نمیكنیم كه برخی مشاغل مالیات بیشتری پرداخت كرده اند. در كنار اینها 4 میلیون مؤدی هم بودند كه مشمول مالیات نبوده اند.
سال گذشته 20 درصد صنف طلا مشمول پرداخت مالیات نشدند
سخنگوی سازمان امور مالیاتی تصریح كرد: برای طلافروشان، مالیات ابرازی كه عمده در قالب تبصره ماده 100 قانون(مالیات مقطوع سال گذشته) میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان است. 20 درصد صنف طلا مشمول پرداخت مالیات سال گذشته نبودهاند.اگرچه برخی هم بوده اند كه فروش بالایی داشته و مشمول مالیات تبصره 100 نمی شدند بنابراین پس از رسیدگی از 50 تا 200 میلیون تومان هم پرداخت مالیات داشته اند.
سال گذشته ، مالیات مشاغل حدود 33 همت بوده است
موحدی گفت: بر اساس عملكرد مالیاتی؛ سال 1400 مالیات ابرازی حدود 4 هزار میلیارد تومان و سال 1401 حدود 12 هزار میلیارد تومان و سال 1402 حدود 33 هزار میلیارد تومان برای تمامی مشاغل(صنفی و غیر صنفی) است. این مالیات مقطوع است، به رؤیت مؤدیان میرسد و آنها مالیات خود را پرداخت میكنند.
سازمان امور مالیاتی به دنبال افزایش مالیات برای مشاغل است
او افزود: به جهت ناعدالتی كه به شكل ساختاری در سالهای گذشته بین مؤدیان(حقوق بگیران و صاحبان مشاغل) وجود داشته به دنبال افزایش مالیات برای مشاغل هستیم و این اتفاق هم افتاده است .
فراهم كردن شرایط عادلانه مالیاتی، هدف سازمان امور مالیاتی است
او تاكید كرد: در این بین از تمامی سامانههای مالیاتی و اطلاعاتی كه به دست سازمان امور مالیاتی میرسد استفاده میكنیم. فرقی نمیكند سامانه جامع تجارت یا سامانههای دیگر باشد. آنچه مد نظر ما است فراهم كردن شرایط عادلانه برای پرداخت مالیات بین صنوف(طلافروشان یا غیر طلافروشان) و حقوق بگیران با اتكا به دادهها است.
سازمان امور مالیاتی به دنبال كاهش سهم وصول مالیات از حقوق بگیران است
موحدی در توضیحی گفت: حقوقبگیران سال گذشته به طور میانگین 11 میلیون تومان مالیات داده اند اما سازمان مالیاتی به دنبال افزایش سهم صاحبان مشاغل در وصول مالیات و كاهش سهم وصول مالیات از حقوق بگیران است. این اتفاق هم افتاده سال 1400 حقوق بگیران سهم 12.5 درصدی كل مالیات را داشته اند و سال 1401 این رقم به 11.5 درصد رسید و امسال به 10.2 درصد رسیده است.
سامانه مؤدیان برای وصول مالیات بر ارزش افزوده است
او با بیان اینكه با صنوف از جمله طلافروشان مشكل نداریم از رؤسای اتحادیه طلافروشان در پیوستن به سامانه مؤدیان تقدیر كرد و گفت: این سامانه برای وصول مالیات بر ارزش افزوده است كه بار مالیاتی زیادی برای طلافروشان ندارد بلكه موجب شفافیت مشاغل از جمله طلافروشان می شود.
صاحبان كسب و كار باید صورتحسابهای الكترونیك را در سامانه مؤدیان ثبت كنند
موحدی گفت: سامانه مؤدیان سامانه ای است كه صاحبان كسب و كار باید با عضویت در این سامانه تمامی فروشهای خود را در قالب صورتحسابهای الكترونیك ثبت نمایند. امیدواریم امسال هم بتوانیم شرایط به گونه ای پیش برود كه طلافروشان در اجرایی سازی سامانه مؤدیان مشكلی نداشته باشند.
تاكنون فقط 10 درصد از طلافروشان در سامانه مؤدیان ثبت نام كرده اند
او گفت: تاكنون فقط 10 درصد از طلافروشان در سامانه مؤدیان ثبت نام كرده و صورت حساب های خود را ارسال كرده اند اما این رقم باید در ماه های آتی به 100 درصد برسد .
ثبت نكردن صورت حسابهای الكترونیكی در سامانه مؤدیان؛ جریمه در پی دارد
موحدی تاكید كرد: صاحبان مشاغل حوزه طلا، جواهر و پلاتین باید صورت حسابهای الكترونیك خود را برای تمامی فروشها ارسال كنند كه اگر این اتفاق نیفتد برای هر صورتحسابی كه ارسال نشده مشمول جرایم 10 درصد فروش و 9 درصد كل اصل طلا كه در حال حاضر معاف است و جرایم غیر بخشودگی میشوند.
برای مالیاتگیری از طلافروشان به دنبال افرادی هستیم كه فروشهای بسیار بالایی دارند
موحدی اذعان داشت: برخی از فعالان حوزه طلا نباید مالیاتی پرداخت كنند اما برخی هم باید چند صد برابر مالیات بدهند ما به دنبال قشر معمولی نیستیم بلكه به دنبال افرادی هستیم كه فروشهای بسیار بالایی دارند كه ثبت و ضبط نمیشود.
ثبت صورت حسابهای الكترونیكی در سامانه جامع تجارت هم كافی است
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پایان گفت: ما به دنبال نزدیك كردن سامانه جامع تجارت و سامانه مؤدیان هستیم. بر اساس قانون اگر مؤدیان صورت حسابهای الكترونیك خود را در سامانه جامع تجارت ثبت كرده و تاییدیه سامانه مؤدیان را بگیرند كفایت میكند و نیازی نیست در این دو سامانه صورت حسابهای الكترونیكی ثبت شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.