گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

با نگاهی به ملاقات‌های آتی؛ حمله نظامی به ایران، تهران را به سمت بازدارندگی نهایی وامی‌دارد


كارشناس سیاست خارجی درباره رفتار آمریكا با ایران گفت: تبعات حمله نظامی به ایران، تهران را به سمت بازدارندگی نهایی وامی‌دارد. ما برنامه ای برای ساخت بمب اتم نداریم؛ ولی وقتی وارد الگوریتم بقا شویم، كشورها رفتارهایی جدا از معادلات، عرفی انجام می‌دهند.

1404/01/23
|
12:43
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ علی ودایع با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه "گفتاورد" با اشاره به عجین شدن مذاكرات با جنگ روایت‌ها تاكید كرد: طرف مقابل در قضیه برجام نیز سعی داشت روایت خود را ارائه دهد.
رهبری در موارد متعدد درباره كم‌كاری نسبت به جنگ روایت‌ها تذكراتی صریح داده اند و در این بین با خلأ اطلاع رسانی روبرو بوده و هستیم.

به گفته این كارشناس مسائل سیاسی رئیس جمهور آمریكا حتی نتانیاهو را نیز در قضایای اخیر غافلگیر كرد؛ اما به هر میزان كه در تبیین ملاقاتِ روز شنبه موفق‌تر باشیم، جامعه را بیشتر با خود همراه كرده و سطح آسیب‌پذیری افكار عمومی در برابر بمباران رسانه‌های طرف مقابل را كاهش خواهیم داد.

ودایع در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو تهران از سه سناریو در قبال مذاكرات سخن گفت: دیدگاه اول بسیار خوشبینانه است. دیدگاه دیگر به شدت بدبینانه و رویه سوم نگاهی میانه را دربر دارد.
5 مولفه و متغیر بر رویكرد اصلی مذاكره تاثیر می گذارد كه شخصِ ترامپ، رژیم صهیونیستی، ایران، چین و روسیه و اتحادیه اروپایی را شامل می‌شود.

وی افزود: چین و روسیه و اتحادیه اروپایی اضلاع نامرئی ملاقاتِ روز شنبه هستند.
ترامپ از میانجی‌گری، دل خوشی ندارد و در قبال اوكراین نیز تلاش داشت به تنهایی بر گفت‌و‌گوها تاثیر بگذارد؛ همچنین به وضوح شاهد تحقیر و كنار گذاشته شدنِ اتحادیه اروپایی بودیم و ترامپ به تنهایی و بدون حضور اوكراین با طرفِ روس وارد مذاكره و معامله شد.

ودایع ادامه داد: آمریكایی‌ها تمایلی به تكرار پلتفرم و ساختار 1+5 نداشته و مشخصاً قصد صحبت مستقیم با تهران را دارند؛ چون ترامپ به دنبال احیای هژمونی آمریكا در سطوح مختلف روابط بین الملل است.
آمریكا نمی‌خواهد شركای شرقی و اروپایی در این پرونده ایفای نقش كنند؛ همچنین جنگ روایت ها مولفه ای بنیادین در دست آمریكایی هاست و آن ها سیاستِ "غبار جنگی" را بر اساس "الگوریتم ریگان" تكرار می‌كنند.

وی با اشاره به شبهه افكنی ها مبنی بر چرایی حضور تهران در این گفت‌وگوها اظهار كرد: تهران بر اساس دكترین توازن تلاش دارد منافع ملی را در سطح منطقه ای یا كلان دنبال كند؛ بنابراین مطالبه جمهوری اسلامی ناظر بر همان مطالبه‌های بر زمین مانده‌ی ایران در زمانِ برجام است.

ودایع سخنان خود را در رادیو تهران ادامه داد: اركان تئوری ترامپ، بزرگ نمایی، اغراق و تهاجم است؛ اما باید به یاد داشت كه 25درصد ناوگان و قدرت نظامی آمریكا به غرب آسیا اعزام شده تا غبار جنگی ایجاد كند.
متاسفانه برخی رسانه ها به استقرار یگان های نظامی آمریكا ضریب می دهند و در كنار این مسئله، ترامپ درگیر عنصر زمان است. او در قبال پوتین هم تاكید كرد كه باید سریع تر پای میز مذاكره بنشیند و حتی ضرب الاجل تعیین كرد.

وی با یادآوری رفتارشناسی زلنسكی در قبال آمریكا گفت: این الگوریتم رفتاری، در پرونده ایران نیز تكرار می شود . ترامپ سقفی برای خواسته های خود نمی‌گذارد ولی در برابر طرف روس سعی داشت سقف تنش ها را كنترل كند.
اما تبعات حمله نظامی به ایران، تهران را به سمت بازدارندگی نهایی وامی‌دارد. ما برنامه ای برای ساخت بمب اتم نداریم؛ ولی وقتی وارد الگوریتم بقا شویم، كشورها رفتارهایی جدا از معادلات، عرفی انجام می دهند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
گفتاورد