كارشناس مسائل اقتصادی و بورس با انتقاد از نبود فرهنگ سرمایه گذاری و سهام داری در مجلس و دولت تاكید كرد مسئولان بورس حوزه سهامداری را نمیشناسند؛ چون عموما درگیر ملك هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، یاسر فلاح كارشناس مسائل اقتصادی و بورس كه با برنامه "گفتاورد" رادیو تهران همراه بود، بازار سرمایه را جدا از دیگر بازارها ندانست و افزود: وقتی در یك بازار سرمایهگذاری میكنیم، انتظار نمیرود كه رشدی چشمگیر داشته و دیگر بازارها فاقد رشد بوده و درجا بزنند.
پس بازارها به هم اتصال دارند و پول و نقدینگی رشته اتصال این بازارها است.
وی رمز پایداری و استواری بازار سرمایه را اعتماد دانست كه اگر به هر دلیلی خدشهدار شود، در بازار پول و سرمایه موجب اتفاقاتِ بدی میشود. در این راستا سپردهگذاران تصمیم به خروج دارایی خود میگیرند و این برای اقتصاد یك تهدید است.
فلاح با تاكید بر لزوم اتصال اعتماد به حوزه سرمایه گذاری و پیش بینی پذیر بودن وضعیت اقتصاد كشور، گفت: ریسك باید قابل اندازه گیری باشد.
در كشوری زندگی میكنیم كه روزانه و هفتگی برخی مقررات تغییر و یا یك دستگاه به صورت دفعتا دستوری صادر میكند كه در محاسبات بازار سرمایه تاثیر میگذارد.
وی افزود: وقتی تحلیلگران حرفه ای تصور كنند كه یك صنعت فایده قبلی را ندارد، سیگنالی منفی را صادر میكنند كه روی تصمیم سرمایهگذاران خرد تاثیر خواهد گذاشت؛ چراكه سرمایهگذاران خُرد از مراجع علمی و فنی الهام میگیرند و سخن آنان را كارشناسی و تخصصی میپندارند.
فلاح ادامه داد: مراجع تصمیمگیری و نظارتی در كشور ما بسیار زیاد بوده و دچار تعارض هم میشوند و در نهایت باعث سردرگمی فعالان اقتصادی خواهند شد.
از طرفی یكسری ریسكهای سیستماتیك در كشور ما وجود دارد؛ چون سرمایهگذاران به سمت داراییهای ملموس میروند.
وی با انتقاد از نبود فرهنگ سرمایهگذاری و سهامداری در مجلس و دولت گفت: مسئولان چه میزان بورس را میشناسند و سهام دارند؟ مسئولان عموما درگیر ملك هستند؛ پس ابتدا باید تعدد تصمیمگیریها را اصلاح كنیم و سپس از مردم انتظار داشته باشیم.
عموم مردم قادر به خرید سهام شركتهای متعدد در بورس هستند و حتی صندوق سهامی و شاخصی و درآمد ثابت در اختیار مردم است ولی فرهنگ سرمایهگذاری در بورس وجود ندارد.
فلاح در مصاحبه با رادیو تهران بورس را محل اطلاعات و داده دانست كه باید بین عموم و به شكل مساوی وجود داشته باشد. اگر این اطلاعات در اختیار یك نفر باشد، رانت پدید میآید.
پس دولت پس از هر اطلاع رسانی و قبل از این كه حاضران در جلسه، گوشیهای همراه خود را تحویل بگیرند، باید اطلاعات را روی كدال درج و اعلام عمومی كند؛ یا این كه اطلاع رسانی در میان خبرنگاران انجام گیرد.
وی افزود: در این صورت عموم مردم در لحظه از تصمیمات مطلع می شوند والا آقایان تصمیمات را نزد خود نگه میدارند و پس از 50 روز تازه دلیل افت بورس مشخص میشود و در این مدت كسانی كه باخبر بودند، سهام خود را فروخته اند.
این اتفاقی است كه سال 1399 افتاد ولی باید جلوی این گونه مسائل گرفته شود و نهادهای نظارتی به شكل آرام اعتماد عمومی را به بورس جلب كنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.