در شرایطی كه دغدغهی بسیاری از مردم كشورمان وضعیت تیم ملی و انتخاب یك مربی قدرتمند برای نامآوری ایران است، رادیو تهران در برنامهی تهران ورزشی دهم بهمن، با برخی از كارشناسان فوتبالی گفتگو كرده و نظراتشان را جویا شد.
دكتر محمد زادمهر، بازیكن سابق فوتبال ایران در گفتگویی تلفنی با محمدمیر، خبرنگار و كارشناس ورزشی تهران ورزشی، لزوم انتخاب یك مربی مناسب برای تیم ملی را به كارگیری خرد جمعی و همكاری همه جانبهی تمام سازمانها، گروهها، مطبوعات و پیشكسوتان ورزشی كشور عنوان كرد.
وی كه به مدت 9 سال در تیم پرسپولیس بازی كرده به تهران ورزشی گفت: باید ارادهی ملی داشته باشم، امروز در فوتبال زمان را از دست دادهایم، دو مربی تیم ملی داشتیم و نتیجهی خوبی عایدمان نشده، هواداران هم نگران هستند و كشور ما هم در عرصهی فوتبال ملی لازم است كه امتیازاتی از بازیها جذب كند، بنابراین نمیتوان انتخاب مربی تیم ملی را تنها وظیفهی فدراسیون فوتبال ایران دانست.
وی افزود: برای انتخاب مربی همهی كارشناسان فوتبال، كانون مربیان و همهی دانایان در عرصه ی ورزشی باید به نتایج آرا برسند و همدیگر را در انتخاب یك مربی كامل برای تیم ملی یاری كنند در غیر این صورت ضررش متوجه فوتبال ما میشود.
این كارشناس ورزشی با اشاره به این مهم كه در فوتبال ما در شرایطی كه كشور دچار مشكلات ارزی و اقتصادی است باید خودش را مطرح كند گفت: به این دلیل باید بدانیم مربی خارجی یا مربی ایرانی را چه كسانی باید انتخاب كنند و یك كمیتهی فنی با اطلاعات جامع نیز باید در كنارشان وجود داشته باشد. فدراسیون فوتبال وظیفه دارد افرادی را معرفی كند و كمیتهای تخصصی هم باید باشد تا در مورد افراد ذیصلاح برای مربیگری فوتبال ایران، در موردشان تصمیم بگیرند.
لازم به ذكر است كه فدراسیون فوتبال مدعی است كه كمیتهی فنی فدراسیون در حال حاضر برای انتخاب مربی تیم ملی به گزینههای نهایی رسیده است و "امیر قلعهنویی" و "علیدایی" را برای مربی شدن اصلح میداند.
این كارشناس فوتبال در مورد این دو منتخب فدراسیون برای مربیگری گفت: هر دو از بازیكنهای تیم ملی فوتبال بودند و هر دو انسانهای بزرگی در عرصهی فوتبال هستند و هر دو كارنامهی خوبی دارند. برای همین در انتخابشان، جامعهشناسی و رفتارشناسی و نوع برخورد آنها با مردم باید مدنظر باشد.
دكتر زادمهر در مورد شرایط مربی منتخب نیز گفت: مربی كه انتخاب میشود باید از نظر اخلاقی، سابقه درخشان كاری، شناخت فوتبال آسیایی، شناخت فرهنگ ایرانی و جغرافیای این مرزوبوم، شناخت بازیكنان تیم ملی، بالا بودن روابط بینالمللی و چگونگی مذاكرده با همكارانش در كشورهای دیگر و قوهی بیان بالا باید مطرح باشد.
وی افزود: مربی جدید در حال حاضر باید با همین نفرات تیم ملی، فوتبال را در حداقل پنج بازی مهمی كه در پیش داریم جلو ببرد بنابراین شرایطی كه در مورد مربی گفتم باید حتما در او وجود داشته باشد تا بتواند از بازیكنان به نحو احسن استفاده كرده و حمایتهای همهجانبهای را از مردم و رسانهها بدست آورد. مربی كه الان نمیتواند بازیكنها را عوض كند باید تمركز صددرصدش روی تیم باشد و از تمام استعدادهای بازیكنان استفاده كند. باید روانشاس و جامعهشناس خوبی هم باشد زیرا در سطح ملی همین ظرافتهاست كه ما را در فوتبال موفق میكند.
وی در پایان گفتگوی تلفنی با تهران ورزشی به انتخابات رییس فدراسیون فوتبال در 25 اسفند ماه اشاره كرده و گفت: هر كسی كه در این انتخابات نامزد میشود باید از جنس فوتبال باشد و مشكلات آن را بداند. اگر فردی از سازمان دیگر و با حرفهی دیگری به این عرصه قدم بگذارد با اینكه برای فوتبال تلاش میكند اما قطعا بدلیل نداشتن شناخت كافی مردم را در فوتبال متضرر خواهد كرد. امروز هستند كسانی كه در فوتبال پیشكسوتند. مشكلات فوتبال را میدانند و روابط بینالمللی را در این عرصه از برند. بهتر است بیایند و در جای اصلی خود قرار بگیرند.