روشندلانی هستند كه با چشمانی بسته و دلی پرامید به زندگی رنگی دیگری بخشیدهاند و از دشواریها، محدودیتها و محرومیتها پلی ساختند برای رسیدن به موفقیت و خوشبختی...
به گزارش روابط عمومی رادیو تهران، «اشكان آذرماسوله» گوینده روشندل رادیو تهران و اولین كسی است كه با وجود نابینایی در قالب یك گزارشگر حرفه ای ورزشی پشت میكروفون مینشیند و مسابقات ورزشی را گزارش میكند. او یكی از آن افراد موفقی است كه همیشه لبخند به لب دارد و با انرژی مثبت و سرشار از امید و زندگی توأم با عشق، در كار و زندگیاش سخت مشغول است و به عنوان گوینده، گزارشگر و كارشناس فعالیت میكند.
وی گوینده برنامه«شش نقطه» یكی از برنامههای قدیمی رادیو تهران است كه به روشندلان اختصاص یافته است. برنامه ای كه با بخشهای متنوع پنجشنبه و جمعه ها ساعت 15:30 با پیگیری دغدغههای نابینایان تدارك دیده شده و به اخبار و حوادث مهم حوزه نابینایان اختصاص یافته است و در بخشهایی از برنامه تحلیلی از مسائل مبتلا به جامعه نابینایان را ارائه میدهد، به بهانه روز جهانی نابینایان (عصای سفید) با اشكان آذرماسوله گفت وگو شده است كه در ادامه میخوانید.
با گوشهایم با اطراف ارتباط گرفتم
اشكان آذرماسوله درباره دوران كودكی اش كه چگونه سپری شده، توضیح میدهد: دوران كودكی ام در تهران و بیشتر صرف پذیرش نابینایی و آشنایی با نحوه زندگی نابینایان سپری شد. البته ناگفته نماند از همان كودكی با توجه به این كه نابینا بودم اما ارتباط اجتماعی قوی و بالایی داشتم، بسیار سرزباندار و بچه شلوغی بودم. البته خیلی زود فهمیدم كه با بقیه تفاوت دارم. اگر چه كه من تنها نبودم و برادر بزرگترم هم نابیناست و این مشكل ژنتیكی است.
وی در پاسخ به این پرسش كه زمانی كه متوجه شدید نابینا هستید، چه واكنشی داشید؟ میگوید: وقتی متوجه شدم كه نمیتوانم ببینم با گوشهایم با اطراف ارتباط گرفتم. به همه صداها با دقت گوش میدادم.
آذرماسوله با اشاره به چگونگی و شكلگیری علاقه اش به رادیو عنوان میكند: از كودكی همیشه رادیو خانه ما روشن بود و به برنامههای مختلف آن گوش میدادم. همین علاقه باعث شد تا در همه مسابقههای رادیویی شركت كنم یا به عنوان شنونده تماس بگیرم و درباره برنامه نظر بدهم. من از همان دوران كودكی از شنوندههای پروپاقرص رادیو بودم چون به ورزش هم علاقه زیادی داشتم بیشتر بخشهای ورزشی رادیو و رادیو ورزش را دنبال میكردم و همین هم باعث شد كه نویسنده افتخاری مسابقات رادیو ورزش شوم. اما اولین بار كه وارد فضای صدا و سیما شدم سال 85 بود كه در باشگاه رادیویی جوان تست دادم.
رادیو؛ از اولویتهای من بود
گوینده برنامه شش نقطه درباره تحصیلاتش توضیح میدهد: رشته حقوق را دوست داشتم و در این رشته فارغ التحصیل شدم، اگر چه علاقه زیادی هم به حوزه اجرا و رسانه داشتم . بین این دو ترجیح دادم كه كار اجرا و رسانه را دنبال كنم.رادیو از اولویتهای من بود، به همین دلیل این شغل را انتخاب كردم.
وی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به این كه از همان كودكی از شنوندههای پروپاقرص رادیو بودید، چقدر این موضوع در ارتقاء سطح معلومات شما تاثیرگذار بود؟ میافزاید: همان طور كه مستحضرید مخاطبان حرفه ای رادیو افراد نابینا هستند همین باعث شد تا تاثیر زیادی در كل زندگی من بگذارد. مثلا من برای اجرا در هیچ كلاسی شركت نكردم همه لوازم اجرای خوب را با شنیدن اجراهای مختلف دیگر مجریان یاد گرفتم، میشنیدم و تمرین میكردم. آن عشق و علاقه بود كه باعث كشش بیشتر من شد. من در هیچ دوره آموزشی شركت نكردم خودم تلاش كردم. برای كار اجرا هم تست دادم و با رتبه بالا قبول شدم.
گوینده شش نقطه در ادامه می افزاید: در برنامه شش نقطه علاوه بر اجرا كار تهیه كنندگی هم میكنم، در این برنامه دغدغهها و معضلات نابینایان به چالش كشیده میشود و در این بستر هر آنچه میان نابینایان و جامعه در تعامل و ارتباط است، مورد بررسی قرار میگیرد. در واقع رادیو تهران از این برنامه پیگیر حال و احوال نابینایان است. البته مخاطبان این برنامه را عموم جامعه تشكیل میدهد.
وی خاطرنشان میكند: از سال 96 به عنوان كارشناس و تحلیلگر ورزش های مثل فوتبال، والیبال، گشتی و تنیس كار خودم را با تلویزیون اینترنتی زیر نظر معاونت فضای مجازی سازمان شروع كردم و در طول سالهای اخیر برنامههای ورزشی همچون یك جهان یك جام و حالا جام را بر عهده داشتم و حدود سه سالی است كه مسابقات فوتبال، والیبال، كشتی و تكواندو را گزارش میكنم و بارها پیش آمده در برنامه تهران من مسابقات فوتبال ملی و فوتبال لیگ را گزارش میكنم، حتی مسابقات كشتی و تكواندو اخیر را گزارش كردم .
آذرماسوله علاوه بر این كه مجری موفقی، یك همسر نمونه است در پایان صحبتهایش درباره چگونگی آشنایی با همسرش میگوید: وقتی همراه با گروه برنامهساز برای بررسی وضعیت معلولان و نابیناها به استانهای مختلف سفر میكردیم در سفر مشهد با الهه واحدی آشنا شدم. در انجمن نابینایان فعالیت میكرد و در این سفر حضور داشت. او تنها فرزند خانواده و كمبینا بود. بعد از آشنایی، بهعنوان برنامهنویس و دستیار تهیهكننده و كارگردان در برنامههای رادیویی ما حضور پیدا كرد. بالاخره با سماجتهایی كه به خرج دادم و رفتم و آمدم تا توانستم رضایت پدرش را برای ازدوج جلب كنم، در حال حاضر هم هفت سال كه از ازدواج ما میگذرد و در این مدت توانستیم پا به پای هم و با همدیگر زندگی و برنامهها را پیش میبریم و كمك حال هم باشیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.