پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

ارائه خدمات به مناطق كم‌برخوردار و محروم در صدر بودجه شهرداری تهران+فایل صوتی

عضو شورای اسلامی شهر تهران بااشاره به توجه ویژه شهرداری به مناطق كم‌برخوردار و محروم گفت: منطقه 18 شهر تهران اولین رتبه بودجه شهرداری در سال 1401 را به خود اختصاص داده و پس از آن منطقه‌های 12، 19، 20،22، 15 و 21 قرار گرفته اند.

1400/12/15
|
15:08
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، میثم مظفر عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با برنامه پل مدیریت در توضیح طرح رصد از منظر سیاستگذاری گفت: متاسفانه بیشتر برنامه‌ریزی‌های كشور از بالا به پایین است و معمولا توسط خبرگان و متخصصان انجام می‎ شود كه در عین داشتن نقاط قوت از واقعیت های عینی مردم فاصله دارد. در طرح رصد كه برنامه‌ریزی آن از پایین به بالا صورت می‌گیردبه دنبال خواسته‌ها و ترجیحات و مطالبات شهروندان به جای گذاره های فلسفی سیاستمداران هستیم . این به معنای نادیده گرفتن چشم اندازها نیست ولی در قالب این منظومه فكری مشاركتی به دنبال مطالبات مردم هستیم.

محله‌های تهران در سال 1401 منتظر اجرای 1500 طرح جدید باشند
وی افزود: این طرح با ابتكار كمیسیون برنامه و بودجه شهر تهران به دنبال برنامه ریزی مشاركتی از پایین به بالا بود. همكاران ما در 351 محله تهران قبل از حضور اعضای شورای شهر حضور پیدا می‌كردند و جلسات زیادی را با مردم و نخبگان محلی برگزار می كردند. طرح رصد، چالش‌ها و اولویت‌های مردم در محلات شهر تهران را رصد می كرد. در این طرح اشراف خوبی نسبت به خواسته ها و مطالبات مردم در مقیاس محلی پیدا كردیم. تعداد زیادی از این پروژه ها در سال آتی بودجه منطقه ای را دریافت خواهند كرد. این پروژه ها در كنار پروژه های بزرگ مقیاس قرار گرفته است. برای سال 1401 بیش از 1500 پروژه محلی به ارزش 2 هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی شده است كه توسط خود مردم در طرح رصد به مسئولان شهری پیشنهاد شده است. این پیشنهادات بیش از 5000 هزار طرح بوده است اما با نگاه فنی مثل نداشتن معارض در 1500 پروژه به توافق رسیدیم. امیدواریم حجم بالایی در ز این طرح ها محقق شود.

طرح رصد اولین طرح مشاركتی شهرداری در كشور است
وی با اشاره به اینكه یكی از اركان نظام كشور ما جمهوریت است گفت: ما فقط به این پایه در انتخابات بسنده كرده ایم. ما باید در بُعد جمهوریت مردم را در حوزه تصمیم گیری، بودجه ریزی، مطالبه گری و نظارت مشاركت دهیم. طرح رصد اولین طرح مشاركتی شهرداری در كشور است.

درآمدهای پایدار بیش از28 درصد درآمد شهرداری را به خود اختصاص می‌دهند
مظفر در پاسخ به اینكه منابع درآمدی بودجه 50 هزار میلیارد تومانی تهران 1401 از كجا تامین خواهد شد؟ گفت: درآمد شهرداری در چند سرفصل آمده است. بخش اول درآمدهای پایدار است كه 28 درصد منابع شهرداری را تشكیل می‌دهد كه از آن می‌توان مالیات بر ارزش افزوده، عوارض های نوسازی، پسماند و كسب و پیشه را نام برد. این درآمدها 14 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

با دوبرابر شدن تعداد صدور پروانه حدود 22 هزار میلیاردتومان به درآمد شهرداری اضافه می شود
وی كه سالها سابقه حضور در شهرداری تهران را داشته است با اشاره به شهرسازی به عنوان دومین حوزه درآمدی شهرداری گفت: امسال و سال‌های گذشته در این حوزه با ركود بسیار بالایی مواجه بودیم. در برخی سالها بیش از 32 هزار پروانه ساختمانی صادر شده ولی امسال این صدور مجوز كمتر از 7 هزار پروانه بوده است. قفل هایی كه در حوزه شهرسازی وجود دارد مانع از نوسازی منزل مسكونی است. در حال حاضر فرآیند صدور پروانه و مجوز احداث بنا بیش از یك سال طول می كشد. با دوبرابر شدن تعداد صدور پروانه حدود 22 هزار میلیاردتومان به درآمد شهرداری اضافه می شود و 1 درصد از سهم بودجه شهرسازی در سال آتی افزایش می‌یابد و 44 درصد درآمدهای شهرداری را به خود اختصاص می دهد.

فروش املاك مازاد در سال آینده، حدود 5 هزار و 400 میلیارد تومان برای شهرداری درآمد دارد
مظفر فروش املاك مازاد را سومین منبع درآمد شهرداری عنوان كرد و گفت: حدود 11 درصد از درآمدهای شهرداری بالغ بر 5 هزار و 400 میلیارد تومان از این منبع تامین می‌شود. واگذاری پروژه های مشاركتی به بخش خصوصی؛ بالغ بر 2 هزار و 600 میلیار تومان، تسهیلات اوراق مشاركت؛ 6 درصد بالغ بر 3 هزار و 200 میلیارد تومان، اسناد دریافتنی(حساب‌های روتین شهرداری) حدود 740 میلیارد تومان و اسناد خزانه اسلامی 217 میلیاردتومان و سایر موارد حدود 194 هزار میلیارد تومان؛ این منبع درآمدی را تشكیل می دهند.

15 كیلومتر به خطوط ریلی مترو در سال اینده اضافه می شود
عضو شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اینكه سیاست شورای شهر در امر اختصاص بودجه به مترو چه بوده است؟ گفت: در وضعیت فعلی 254 كیلومتر خط ریلی مترو داریم كه با مصوبه شورای شهر در سال 1401 به 260 كیلومتر خواهد رسید. تمام منابع متمركز شده تا در سال آتی خطوط متروی 6 و 7 و 4 توسعه یافته و به بهره برداری برسد.

ایستگاه‌های مترو در سال آینده به 148 ایستگاه افزایش می‌یابد
وی افزود: در حال حاضر 141 ایستگاه مترو داریم كه پیش بینی میشود در سال آتی 7 ایستگاه اضافه شود تا این تعداد به 148 ایستگاه برسد. بعلاوه اینكه برای بروزرسانی و خرید واگن‌های جدید هم 5 هزار و 700 میلیارد در یك تبصره و در تبصره‌ای دیگر معادل 780 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است تا بتوانیم به بهترین نحود از واگن های مترو استفاده كنیم. 4 هزار میلیارد ریال هم برای تكمیل خط 3 مترو پیش بینی شده مه در قالب انتشار اوراق مشاركت تامین خواهد شد.

2500 واحد اتوبوس در سال آینده به ناوگان اتوبوسرانی تهران اضافه می‌شود
مظفر با اشاره به عقب ماندگی شهر تهران در حوزه اتوبوسرانی گفت: عملكرد شهرداری در دوره گذشته بسیار ضعیف بوده است. در برخی سال ها 7 هزار اتوبوس فعال در تهران وجود داشته كه در سال جاری به 2 هزار و 800 واحد رسیده است. باید بخش خصوصی فعال می شد و اتوبوس های فرسوده بروزرسانی می شدند.
وی افزود: بر اساس پیش بینی‌های شورای شهر تهران در گام اول، هزار دستگاه اتوبوس خریداری می‌شود اما بر اساس وعده دولت هزار و 500 دستگاه اتوبوس هم در سال آتی به ناوگان شهری تهران افزوده خواهد شد. كه در مجموع تحولی در حمل و نقل تهران به وجود خواهد آورد. برای حمل و نقل عمومی تهران بالغ بر 18 هزار میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده كه برای خرید اتوبوس هزار میلیارد تومان دیگر در تبصره ها دیده شده تا اگر درآمد شهرداری بیش از پیش بینی ها بود بتواند 1000 میلیارد تومان دیگر هم برای خرید اتوبوس صرف كند.

10 هزار تاكسی در سال آینده، نوسازی می‌شوند
مدیرعامل پیشین تاكسیرانی تهران با اشاره به اینكه در سال آتی افزایش تاكسی نخواهیم داشت گفت : بیش از 40 هزار تاكسی فرسوده در تهران وجود دارد بر اساس بودجه 10 هزار تاكسی فرسوده در سال آتی نوسازی خواهد شد.

سرویس مدرسه 5200 دانش آموز مدارس استثنایی تهران در سال آینده رایگان است
وی افزود: ضمن اینكه سرویس مدرسه 5 هزار و 200 دانش آموز معلول مدارس استثنایی شهر تهران در سال آینده به صورت رایگان توسط تاكسیرانی انجام خواهد شد.

ارائه خدمات به مناطق كم برخوردار و محروم در صدر بودجه شهرداری
وی در خصوص عدالت محوری گفت: عدالت رسیدگی بیشتر به افراد و محلات كم‌برخوردار است كه باید در نظام بودجه‌ریزی محقق شود. منطقه 18 شهر تهران كه منطقه ای كم برخوردار است در سال 1401 اولین رتبه بودجه شهرداری را به خود اختصاص داده و پس از آن منطقه‌های 12 ، 19، 20،22، 15 و 21 قرار گرفته اند. بافت فرسوده هرندی در منطقه 12 مورد توجه ما است. منطقه 19 حتی یك بیمارستان ندارد و كمترین تعداد مجموعه ورزشی و فرهنگی را دارد . منطقه 22 هم به ظاهر مدرن است اما واقعا اینطور نیست شهرك های متعددی در منطقه 22 وجود دارد كه هنوز آسفالت هم نشده‌اند. بافت شهری در این منطقه كامل نشده است و اما محله نفرآباد شهر ری در منطقه 20 كاملامتروكه است و منطقه 15 هم جزو محروم‌ترین مناطق شهری تهران است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پل مدیریت