پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

آسیب‌های اجتماعی از حاشیه به داخل شهر انتقال پیدا كرده است+فایل صوتی

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینكه آسیب‌های اجتماعی از حاشیه به داخل شهر انتقال پیدا كرده است گفت: مسئله آسیب‌های اجتماعی از دهه گذشته آنچنان نمود پیداكرد كه همه مسئولان به آن حساس شدند . باید با حضور مردم این مشكل را حل كرد.

1401/02/24
|
14:08
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا نادعلی شهرستانكی سخنگو و عضو كمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران در گفت و گو با برنامه پل مدیریت رادیو تهران در خصوص جایگاه عناصر فرهنگی در مدیریت شهری و زیست فرهنگی شهر اظهار داشت: موزاییك‌های عناصر فرهنگی یك شهر در یك سطح نیستند و برخی بر دیگری اولویت دارند. عناصری مانند زبان، ادبیات، دین و مذهب و حتی اهالی فرهنگ، موزاییك فرهنگی شهری را تشكیل می دهند. مسئله پیچیده این است كه فرهنگ لایه بندی‌های درهمی دارد. وقتی به كار فرهنگی در تهران اشاره می كنیم به معنی این نیست كه لزوما كار و رویدادهای فرهنگی باشد.

شورای شهر از ذره بین فرهنگ به زیست شهر تهران نگاه می‌كند
وی افزود: ما به زیست شهری مردم به ویژه تهران از ذره بین فرهنگ نگاه می كنیم. برای ساخت و ساز و حتی پروژه ای مثل اتوبان هم باید با نگاه تیزبین فرهنگی به موضوع نگاه كرد.به همین جهت با كمیسیون‌های مختلف شهرداری مانند شهرسازی و معماری و خدمات شهری در رفت و آمد هستیم تا آنچه محقق می‌شود با نگاه فرهنگی باشد.

تصاویر و بیلبوردهای سطح شهر تهران با پیام‌‌های فرهنگی همراه است
نادعلی در پاسخ به اینكه به چه موضوعات فرهنگی درباره شهر تهران فكر می كنید؟ گفت: در وهله اول كلیات فرهنگی مد نظر است ولی به دلیل گسترده بودن این حوزه باید به جزئیات توجه كرد. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری فرهنگ آن هوایی است كه به گرایشات ما سمت و سو می دهد. در مدیریت شهری هم این مولفه‌ها در قالب تصاویر و پیام های مناسب، رنگ های شادی آور، بیلبوردهایی با پیام‌‌های فرهنگی انجام می‌شود. می خواهیم وقتی مردم در شهر تردد می‌كنند این مولفه های فرهنگی را حس كنند.

قابل فهم كردن مولفه های فرهنگی در درگیریهای جهان مدرن امروز یك هنر است
نادعلی شهرستانكی درخصوص شكل گیری انقلاب فرهنگی در نمای شهر تهران طی سال‌های اخیر گفت: این نگاه پیش از این هم وجود داشته اما تمركز ما بر این امر بیشتر است. قابل فهم كردن مولفه های فرهنگی در درگیریهای جهان مدرن امروز یك هنر است. مفاهیم دیوارنگاره ها، تلویزیون های شهری و بیلبوردها می‌تواند آثار شگرف دراز مدتی بر ذهن شهروندان داشته باشد.

اقتصاد فرهنگی با سودآوری همراه است
وی در پاسخ به اینكه آیا مولفه های مختلف فرهنگ هم می توانند پول ساز باشند؟ گفت: زمانی در ادبیات مرسوم بود كه می گفتند خوراك شعرا و نویسندگان نان و پنیر است اما واقعا از این فضا عبور كرده ایم. اگرچه هنرمندان به دلیل روح متعالی و كمتر درگیر شدن با زندگی مادی، زندگی‌های مرفهی ندارند. اما در حال حاضر مفهوم جدیدی به نام اقتصاد فرهنگی شكل گرفته كه نهادهای مردم نهاد مجبور هستند به آن تكیه كنند و در فضای شهری هم این مولفه دیده می‌شود. به عنوان مثال نگاه و اهمیت به خانواده در تبلیغ كالاها كاملا مشهود است كه می‌تواند سودآوری هم به همراه داشته باشد.

متروی تهران بر اساس برنامه زمابندی شده توسعه می‌یابد
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به سیاستگذاری شورا و برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت شهرداری درخصوص توسعه خطوط مترو گفت: مترو اهمیت زیادی دارد به همین دلیل شهرداری تمام انرژی خود را به كاربسته تا بتواند علیرغم افزایش هزینه ها در دوره 4 ساله شهرداری این توسعه را انجام دهد.برنامه هایی هم در دست اقدام است تا به صورت مستمر و بر اساس اولویت توسعه مترو انجام شود.

آسیب‌های اجتماعی از حاشیه به داخل شهر انتقال پیدا كرده است
وی در پاسخ به اینكه آسیب های اجتماعی از قبیل كودكان كار، فقر و رشد اعتیاد و توزیع مواد مخدر موجب مشكلات فرهنگی در تهران نشده است و اگر این چنین است باید چكار كرد؟ اظهار داشت: مسئولان معمولا به بهانه حضور در جلسات مختلف از طریق خودرو تردد می كنند اما مردمی كه مدام در شهر تردد دارند می‌بینند كه آسیب‌های اجتماعی از حاشیه به داخل شهر انتقال پیدا كرده است. این به معنای ناامیدی نیست بلكه باید با حضور مردم این مشكل را حل كرد. مسئله آسیب‌های اجتماعی از دهه گذشته آنچنان نمود پیداكرد كه همه مسئولان به آن حساس شدند به ویژه اینكه مقام معظم رهبری در اواسط دهه 90 تمامی دستگاه های مختلف را برای سستی‌ها و كاهلی‌ها دعوت كرد و وظایفی را به آنها محول كرد. اگرچه كارهایی انجام شد اما رضایت بخش نبود. در حال حاضر بیش از 20 هزار معتاد متجاهر در تهران داریم كه در دوره 4 ساله گذشته به آن توجهی نكرده چون نگاه اجتماعی در اولویت نبوده است.

قرارگاه اجتماعی با حضور دستگاه‌های مختلف در شهرداری تشكیل شده است
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: برای بهترشدن تصویر شهر قرارگاه اجتماعی با حضور دستگاه‌های مختلف در شهرداری تشكیل شده است. بین 5 تا 7 هزار نفر از معتادان متجاهر به شهرداری سپرده شدند تا تعیین تكلیف شوند. باید به تمامی این افراد رسیدگی شود. بسیاری از مجموعه‌های مردم نهاد و گروه های جهادی دواوطلب مردمی پای كار هستند فقط نهادهای حاكمیتی مثل شهرداری باید از آن حمایت كنند. سیاست فرهنگی تهران و فرهنگ سیاسی شهروندان نیاز به كاری جامع دارد باید به مدلی مبتنی بر فرهنگ شرقی، ایرانی - اسلامی و انقلابی برسیم. باید اهل گفتگو باشیم و مبانی خود را در تصمیم گیری‌های سیاسی دخالت داده و از نگاه های سطحی دوری كرده و بصیرت داشته باشیم. در سیاست فرهنگی هم تصمیم‌گیری‌هایی كه مدام تغییر می كنند فایده ای ندارند بلكه باید سیاستی طولانی مدت داشته باشیم.

در جاییكه یكدستی سیاسی وجود دارد بهانه ای برای كارنكردن وجود ندارد
عضو شورای شهر تهران تاكید كرد: گاهی اوقات فكر می كنم بیش از آنكه با چینش موزاییك های فرهنگی مشكل داشته باشیم باید نوع نگاهمان را به این عناصر تغییر دهیم. برخی مواقع حساسیت خود نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی را از دست می دهیم و این عدم حساسیت برای ما عادی می شود. به عنوان مثال نگاه به زبان و ادبیات فارسی در دوره ای طولانی فراموش شد . اسامی بسیاری از كالاها و شركت‌های تجاری فارسی نیستند چون فكر می‌كنیم این ناهنجاری نیست و اسم‌های فارسی اصلا نشاط بخش نیستند و یا اینكه مشاهده معتادان متجاهر ما را بر انگیخته می‌كرد اما به دلایل مختلف این نگاه‌ها از بین رفته است. اما ما نسبت به همه این مسائل حساس هستیم. در جاییكه یكدستی سیاسی وجود دارد بهانه ای برای كارنكردن وجود ندارد.

فرهنگ محله محوری در تهران احیا می‌شود
وی اذعان داشت: برای حل مسائل باید جایگاه حاكمیت و مردم به اندازه دیده شود. مردم هم باید در این امر مشاركت داشته باشند. احیای فرهنگ محله محوری در همین راستا باید انجام شود . حاكمیت هم باید از این سیاست حمایت كند.

لكه‌های اجتماعی نسبت به قبل بیشتر شده اما توان ما هم افزایش یافته است
نادعلی شهرستانكی در توضیح اولویت شورای شهر برای پاك كردن لكه‌های فرهنگی گفت: لكه‌های اجتماعی زیاد است . پاك كردن آن طول می‌كشد اما لكه‌های فرهنگی بسیار بزرگتر هستند. ممكن است حتی در جاییكه رفاه دارد هم لكه فرهنگی وجود داشته باشد. لكه‌های اجتماعی نسبت به قبل بیشتر شده اما توان ما هم افزایش یافته است.اگر هماهنگی بین نهادهای حاكمیتی و توان مردم در كنار هم بنشینند اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد و به دیگر نقاط كشور هم تسری خواهد یافت.

یكی از عناصر مهم فرهنگ زبان و ادبیات است كه در بسیاری از كشورها از گذشته خود جدا شده است
نادعلی در پاسخ به اینكه نظارت بر انتخاب اسم مغازه های سطح شهر و محل های كسب و كار بر عهده چه نهادی است گفت: نظارت در این حوزه بر عهده شورای شهر و شهرداری نیست اما رسیدگی به مسائل شهر تهران توسط شورای شهر پیگیری می شود. یكی از عناصر مهم فرهنگ زبان و ادبیات است كه در بسیاری از كشورها از گذشته خود جدا شده است. سابقه تمدنی ما چندین هزار سال است و پس از اسلام هم ادبیات كهن مكتوب عظیمی داریم كه همه دنیا به آن توجه دارند ما نباید با پیشینه خود قطع ارتباط كنیم. یكی از این مقوله ها انتخاب اسم است و جا دارد در این دوره به آن توجه بیشتری شود. ما محكم روی اسامی كوچه ها ایستاده ایم و به آن توجه زیادی داریم.

در دو سال آینده اتفاقات خوبی را در ناوگان شهری مشاهده خواهیم كرد
وی با تاكید بر اینكه امیدوارانه به كار خود در شورای شهر ادامه می دهیم گفت: شبانه روز كار می‌كنیم و در كنار اینها سعی داریم امید را به مردم تزریق كنیم امیدی كه واهی نباشد و به همراه خروجی مناسب باشد. با كار زیاد پس از 2 سال در ناوگان حمل و نقل اتفاقات خوبی خواهیم داشت. تعداد زیادی كار در حوزه اجتماع انجام شده كه اطلاع رسانی خواهد شد. خدمات شهری افزایش رضایتمندی مردم است. به عنوان مثال زمان فرآیند دریافت پروانه ساخت بسیار كاهش خواهد یافت.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت