پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

ادارات باید سامانه‌های سرمایشی خود را ساعت 13 خاموش كنند+فایل صوتی

مدیرعامل شركت توزیع برق تهران با اشاره به الزام صرفه جویی 30 درصدی برق ادارات دولتی و نهادهای غیردولتی گفت: ادارات باید سامانه‌های سرمایشی خود را ساعت 13 خاموش كنند و در صورتیكه این امكان وجود ندارد از تجهیزات خود تامین استفاده نمایند.

1401/03/18
|
13:27
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، كامبیز ناظریان مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شركت توزیع برق تهران با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران در روز 17 خرداد ماه با برنامه پل مدیریت گفت و گو كرد.

برنامه ریزی صنعت برق كشور برای تولید 10 هزار مگاوات برق از انرژی های تجدید پذیر، طی 4 سال آینده
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا مشتركان می توانند از دیزل ژنراتور و نیروگاه های خصوصی بهره برده و برق مازاد آن را به وزارت نیرو بفروشند؟ اظهار داشت: انرژی برق عمدتا بر روی نیروگاه های حرارتی و گازی است . یكی از فرصت های ما استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مثل انرژی خورشیدی است كه آلودگی محیط زیست را هم به همراه ندارد. برنامه جدی صنعت برق برای دوره 4 ساله پیش رو افزایش 10 هزارمگاواتی با ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر است. مشتركانی كه تمایل به تولید و تزریق برق به شبكه سراسری با این انرژی ها را دارند می توانند به سایت شركت توزیع برق تهران بزرگ(https://tbtb.ir ) از شرایط آن مطلع شوند و تا در اقتصاد كشور هم مشاركت داشته باشند.

به ازاء تولید هر كیلووات برق از پنل‌های خورشیدی، 10 متر فضا لازم است
وی افزود: اقلیم های مختلفی در ایران وجود دارد كه تابش نور خورشید در آنها برای تولید انرژی خورشیدی مناسب است و می توان بخشی از برق مصرفی را با نصب تجهیزات و پنل های خورشیدی كه عمدتا بومی سازی شده اند را تامین كرد. به ازاء تولید هر كیلووات برق، 10 متر فضا در اماكنی مثل سوله ها و پشت بام‌ها لازم است. كه در طول مدت با صرفه جویی كه صورت می گیرد هزینه های تامین تجهیزات به راحتی تامین می شود.

تولید 3.5مگاوات برق در تهران توسط بخش خانگی و ادارات
ناظریان تصریح كرد: در حال حاضر حدود 3.5 مگاوات برق در شهر تهران توسط مشتركان خانگی و ادارات دولتی و نهادهای غیر دولتی تولید می شود.

تولید برق به مقدار 6 هزار مگاوات بیشتر شده است
رئیس هیات مدیره شركت توزیع برق تهران گفت: در سال گذشته مردم با مشكلاتی مواجه شدند و یكی از نگرانی های وزارت نیرو این بود كه مردم امسال با این محدودیت ها كه در اثر ناترازی بین تولید و مصرف برق به وجود آمده بود مواجه نشوند. در سال جاری با برنامه ریزی انجام شده در وزارت نیرو، تعمیرات نیروگاهی به اتمام رسیده و تولید نیروگاهی به اندازه 6 هزار مگاوات به صنعت برق كشور افزوده شد تا بخشی از محدودیت ها را جبران كنند.

حدود 12 هزار مگاوات ناترازی در شبكه برق كشور وجود دارد
وی تاكید كرد: علیرغم تمهیدات وزارت نیرو هنوز ناترازی در حدود 12 هزار مگاوات بین تولید و مصرف وجود دارد كه می‌توان آن را با مدیریت مصرف كنترل كرد.

ادارات موظف به كاهش 30 درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته هستند
ناظریان اظهار داشت: در كلانشهرها به ویژه شهر تهران بخشی از مصارف برق مربوط به سازمان های دولتی، دستگاه های اجرایی، نهادهای غیر دولتی و بانك ها است. امسال نهایت سخت گیری برای این بخش در نظر گرفته شده است. بر این اساس كلیه این دستگاه ها باید نسبت به دوره مشابه سال گذشته 30 درصد كاهش مصرف داشته باشند و طوری مصرف خود را مدیریت كنند كه پس از ساعت اداری 60 درصد كاهش مصرف داشته باشند و دستگاه های غیر ضرور كاملا خاموش شود. توانیر برای رصد كلیه این سازمان ها و ادارات كنتورهای هوشمند نصب كرده است.

برق ادارات پرمصرف قطع می شود
او یادآور شد: تعدادی از ادارات هم مجهز به سیستم های كنترل پذیر هستند و اگر مصرف آنها از میزان متعارف خارج شود برق آنها محدود خواهد شد و اگر بیشتر مصرف كنند برق آنها قطع می شود. در حال حاضر رصد میدانی توسط تیم های ارزیاب صنعت برق انجام می شود و رصد هوشمند هم توسط كنتورهای هوشمند صورت می گیرد.

ادارات باید سامانه های سرمایشی خود را ساعت 13 خاموش كنند
مدیرعامل شركت توزیع برق تهران با اعلام اینكه تهران با رشد مصرف 7 درصدی روبرو است اظهار داشت: این افزایش مصرف باید كنترل شود در غیر اینصورت در تیر و مرداد با مشكل مواجه خواهیم شد. حدود 2 هزار مگاوات به یكباره از خرداد تا شهریور به خاطر سیستم های سرمایشی افزایش می یابد. كه می‌توان با
اصلاح مدیریت مصرف این سیستم ها ، مصرف برق را كاهش داد. در ادارات، كنترل مصارف از طریق سامانه‌های سرمایشی و روشنایی انجام می شود. ادارات باید سامانه های سرمایشی خود را ساعت 13 خاموش كنند و در صورتیكه این امكان وجود ندارد از تجهیزات خود تامین استفاده نمایند و برای آن پاداش دریافت كنند. عمده ادارات شهر تهران به این سیستم مجهز هستند.

با استفاده از تجهیزات خود تامین، به ازاء هر كیلوات ساعت برق مصرفی 1500 تومان دریافت كنید
وی افزود: مشتركانی كه قابلیت دارند تا در مجتمع های خود از تجهیزات خود تامین استفاده نمایند، می‌توانند با سازمان توانیر قراردادی منعقد كنند تا در ساعات پیك مصرف كه از برق سراسری استفاده نمی‌كنند به ازاء هر كیلوات ساعت برق مصرفی 1500 تومان دریافت كنند.

توصیه می شود، ادارات از كولر گازی استفاده نكنند
ناظریان با اشاره به تنظیم دمای وسایل سرمایشی به عنوان روشی برای صرفه جویی در مصرف برق و كنترل روشنایی گفت: توصیه می شود ادارات از كولر گازی استفاده نكنند و در صورت استفاده دمای آن را روی 24 تا 26 درجه قرار دهند تا با محدودیت و یا قطع برق مواجه نشوند. نكته دیگر اینكه ادارات تا حد ممكن باید از روشنایی طبیعی استفاده كنند با این كار مصرف تا30 درصد كاهش می یابد.
مدیرعامل شركت توزیع برق تهران در پاسخ به اینكه چرا تغییر ساعات كار ادارات تهران هنوز اجرایی نشده است؟ اظهار داشت: جلسات كارشناسی برگزار شده است. استانداری در حال بررسی این شرایط است و تصمیمات به زودی اعلام می شود. این شهر شرایط خاص خود را دارد.

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها؛ تا 4 سال آینده ، 35 هزار مگاوات به حجم تولید برق كشور افزوده می‌شود
وی در پاسخ به اینكه آیا می‌توان به راحتی تجهیزات خورشیدی را فراهم كرد؟ گفت: شركت ساتبای وزارت نیرو مسئول فراهم كردن تسهیلات استفاده از پنل های خورشیدی است و اقدامات خوبی هم در این فضا انجام شده است و ما هم در این حوزه دانش فنی لازم راداریم. در گذشته برنامه های مناسبی دراین حوزه انجام نشده اما در حال حاضر برنامه داریم تا 4 سال، 35 هزار مگاوات به تولید برق كشور افزوده شود. 10 هزار مگاوات تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر ، 15 هزار مگاوات از نیروگاه های حرارتی و 10 هزار مگاوات از نیروگاه های صنایع تامین خواهد شد.

بیش از نیمی از نیروگاه‌های كشور مربوط به بخش خصوصی هستند
او یادآور شد: در حال حاضر بیش از نیمی از نیروگاه‌های كشور مربوط به بخش خصوصی هستند. ضمن اینكه از 35 هزار مگاواتی كه برای تولید برق در 4 سال آینده برنامه ریزی شده توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد.

15 درصد مشتركان برق، پرمصرف هستند
این مقام مسئول در صنعت برق كشور با اشاره به اینكه الگوی مصرف برق در فصول سرد با فصول گرم متفاوت است، گفت: الگوی مصرف در ماه های گرم مناطق عادی مثل تهران 200 كیلوات ساعت در ماه است اما در ماه های گرم این الگو به 300 كیلوات ساعت افزایش می یابد. بر اساس پایش ها انجام شده، 65 درصد مشتركان توانیر مصرف زیر الگو دارند. 35 درصد بیش از الگو هستند كه 10 تا 15 درصد آنها نزدیك به الگوی مصرف بوده اند. اما 15 درصد مشتركان پرمصرف هستند.

هزینه مشتركانی كه زیر الگو برق مصرف می‌كنند افزایش نخواهد داشت
وی تاكید كرد: هزینه مشتركانی كه زیر الگو برق مصرف می‌كنند افزایش نخواهد داشت. اما مشتركانی كه بیش از الگو مصرف دارند به صورت پلكانی بر هزینه برق آنها اضافه می‌شود.

دمای آسایش برای شهر تهران 24 تا 26 درجه است
ناظریان گفت: موضوع انرژی یك موضوع ملی است. دمای شهر تهران در تیر و مرداد حدود 40 درجه است و كولرهای آبی پاسخگوی گرمای این شهر هستند و نیازی به استفاده به كولر گازی نیست. اما برخی از كولرهای گازی تكنولوژی قدیمی داشته و بسیار پرمصرف هستند و به شبكه سراسری آسیب می زنند. دمای آسایش برای شهر تهران 24 تا 26 درجه است. در صورت ضرورت بر استفاده از كولرهای گازی اگر دما روی این اعداد قرار گیرد مصرف كنترل خواهد شد.

حدود 50 مصرف برق تهران در بخش خانگی مصرف می‌شود
مدیرعامل شركت توزیع برق تهران با اشاره به اینكه هرچه بیشتر بتوانیم در صنایع مولد سرمایه گذاری كنیم بهتر است گفت: حدود 50 مصرف برق تهران در بخش خانگی و 25 درصد در بخش تجاری است. تهران واحد صنعتی زیادی ندارد .برنامه ریزی با صنایع استان تهران داشته ایم تا تعطیلات تابستانی خود را به زمانی خارج از تابستان منتقل كنند. ضمن اینكه می توانند از انرژی برق استفاده كنند اما در دوره پیك مصرف همكاری لازم را هم داشته باشند.

مردم، خاموشی برق را به 121 گزارش دهند
وی با اشاره به اینكه تابستان گرمی را پیش رو داریم گفت: نیازمند همكاری مردم به ویژه در بخش های مختلف هستیم. با 10 درصد صرفه جویی تابستان به خوبی پشت سر گذاشته خواهد شد. اما به مشتركان پر مصرف در ابتدا اخطار داده خواهد شد و بعد ممكن است با محدودیت مواجه شوند.
ناظریان اظهار داشت: مردم می توانند با نصب اپلیكیشن «برق من» از اطلاعات موجود در آن استفاده كنند.
وی خاطرنشان كرد: تهران حدود 32 هزار كیلومتر شبكه برق دارد. در حال حاضر شبكه برق تهران كاملا پایدار است اما حوادث بخشی از ماهیت شبكه برق است. اگر مردم خواستند خاموشی را گزارش دهند باید با سامانه 121 تماس بگیرند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع
پل مدیریت