رئیس مركز پذیرش و هماهنگی گروههای هدف سازمان بهزیستی گفت: معیشت، اجاره بها و تامین ودیعه مسكن و نیازهای درمانی، مهمترین نیازهای جامعه هدف ما هستند كه بر روی آنها متمركز شده ایم تا معلولان آسیب كمتری ببینند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدمهدی امیری رئیس مركز پذیرش و هماهنگی گروههای هدف سازمان بهزیستی روز شنبه 25 تیرماه در اولین روز از هفته بهزیستی با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه پل مدیریت این شبكه رادیویی گفت و گو كرد.
سازمان بهزیستی در سال 1358 تاسیس شد
وی درباره سازمان بهزیستی و وظایف این سازمان گفت: سازمان بهزیستی از سال 1358 با ادغام 13 سازمان متفاوت پیش از انقلاب به همت شهید دكتر فیاض بخش تشكیل شد و در قالب معاونت های تخصصی توانبخشی برای رسیدگی به امور معلولان در تمامی زیر شاخههای تخصصی آن و همچنین در حوزه امور اجتماعی برای رسیدگی به امور زنان و كودكان بیسرپرست، آسیب های اجتماعی و مواردی كه در این حوزه قرار میگیرند و همچنین در حوزه پیشگیری از معلولیتها و آسیبها فعالیت دارد. بعلاوه اینكه معاونتهای توسعه منابع، مشاركتها و اشتغال به عنوان پشتیبان حوزههای تخصصی در این سازمان برای رسیدگی به درخواست های مردم فعالیت میكنند.
سازمان بهزیستی متولی سلامت اجتماعی جامعه است
وی افزود: سازمان بهزیستی 52 وظیفه داشته كه البته از سال گذشته با منتزع شدن مهدكودك ها، این وظایف به 51 تقلیل یافت. سازمان تلاش می كند با رویكرد مددكاری اجتماعی و بدنه كارشناسی قوی كه دارد به عنوان متولی سلامت اجتماعی خدمات مورد نیاز را احصاء كرده و متناسب با آن خدمات را ارائه دهد.
مركز پذیرش و هماهنگی گروههای هدف سازمان بهزیستی، خط مقدم سازمان بهزیستی است
رئیس مركز پذیرش و هماهنگی گروه های هدف سازمان بهزیستی درباره شرح وظایف این مركز اظهار داشت: این مركز همان ارتباطات مردمی در دستگاه های دیگر است كه در سازمان بهزیستی برای بهبود ساختار تغییر نام یافته و از چارتهای دیگر استفاده كرده و 12 وظیفه اصلی دارد. اولین و مهمترین این وظایف رسیدگی و پذیرش درخواست های عموم مردم و گروه های هدف سازمان است و 11 وظیفه دیگر در دل این وظیفه قرار گرفته اند. این مركز از دهه 80 كه ارتباطات مردمی شكل گرفت تاسیس شد و تمامی ارجاعات در سطح اول در این مركز انجام می شود و تمامی افرادی كه نیاز به دریافت خدمت هستند و پرسش دارند به این واحد مراجعه می كنند. ما در خط اول قرار داریم و در تمامی استانها هم این واحد وجود دارد و از همكارانی در این واحدها استفاده میشود كه صبور و خوش خلق هستند و باید با بردباری پاسخگوی مراجعین باشند. چون اغلب مراجعهكنندگان ما درخواست هایی دارند كه نیاز به آرامش دارند، مشكلاتی دارند و تابآوری آنها كم است. لذا لازم است مركزی تخصصی برای این افراد وجود داشته باشد كه وقت زیادی را هم میطلبد. مراجعهكنندگان در بدو ورود به سازمان بهزیستی به این بخش مراجعه میكنند و ارزیابیهای اولیه برای آنها انجام میشود و در صورت نیاز اگر پاسخ مناسب را دریافت نكردند به استان مربوطه و معاونت های ستادی سازمان لینك می شوند تا پاسخ مناسب را دریافت كنند.
زیرساختهای الكترونیكی سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات در حال تكمیل شدن است
امیری با اشاره به اینكه مراجعه به سازمان بهزیستی به صورت حضوری و غیرحضوری انجام میشود گفت: در جامعه ما مردم كمتر به واسطهها اعتماد میكنند و فقر موجود در گروههای هدف كمتر برخوردار موجب می شود تا آنها ترجیح دهند به صورت حضوری مراجعه كنند. البته افرادی هم هستند كه از طریق مكاتبه، تلفن و فضای مجازی هم درخواستهای خود را مطرح و مطالبات خود را پیگیری میكنند. میزهای خدمت از سال 97 برجسته و مقررشد سازمان ها برای رسیدگی به مطالبات مردمی میزهای خدمت خود را تجهیز كرده و به سمت زیرساختهای الكترونیكی و غیر حضوری حركت كنند كه این روند در سازمان بهزیستی در حال انجام است.
12 سامانه پركاربرد در سایت بهزیستی برای ثبت درخواست مردم وجود دارد
وی در پاسخ به اینكه شما هم در سازمان بهزیستی با سامانه های تلفنی در ارتباط هستید؟ گفت: سازمان 12 سامانه پركاربرد ذیل سایت سازمان اطلاع رسانی شده و همه میتوانند به آنها وارد شوندكه به عنوان مثال میتوان به سامانههای فرزندخواندگی، صدور مجوز مراكز، امور دانشجویان، اورژانس اجتماعی، شفافیت و دیدبان برای پیگیری شكایات، مشاوره، مثبت زندگی، قوانین و مقررات و سامانه كمكهای مردمی اشاره كرد. شماره 123 مربوط به معاونت اجتماعی، دفتر امور آسیب دیدگان و اورژانس اجتماعی است و سامانه 1480 در حوزه پیشگیری مشاوره می دهد.
بهتر است مردم مطالبات خود از سازمان بهزیستی را به صورت غیرحضوری ثبت كنند
امیری یادآور شد: مردم میتوانند از طریق مكاتبه با ما تماس داشته باشند . با ثبت درخواست در سامانههای مذكور هم میتوانند مطالبات خود را پیگیری كنند. اما مكاتبات مردم با رئیس جمهور در سفرهای ریاست جمهوری، سامانه 111 ارتباط مردم با دولت است .توصیه ما ثبت درخواست غیرحضوری و استفاده از تلفن است چون مراجعات خطرات خاص خود را دارد و هزینه بر هم هست.كارشناسان ما هم مطالبات را تا انتها پیگیری میكنند.
بهزیستی بر روی معیشت، اجاره بها و تامین ودیعه مسكن و نیازهای درمانی معلولان متمركز شده است
وی در پاسخ به اینكه در یك سال اخیر بیشترین مراجعات مردمی به سازمان بهزیستی مربوط به چه حوزه ای بوده است؟ گفت: همیشه كنار ما مردمی بوده اند كه به ما كمك كرده اند اما با پیچیده شدن شرایط اقتصادی و اجتماعی، جنس نیازها تغییر كرده است. معیشت، تامین مسكن و اجاره بها، تامین نیازهای درمانی به واسطه سنگین بودن هزینه داروهای معلولان، گرانی لوازم توانبخشی، كمك هزینه نگهداری در منزل، كمك هزینه های توانپزشكی، مناسبسازی مسكن معلولان، تهیه لوازم ضروری زندگی و جهیزیه، اشتغال و بهره مندی از تسهیلات، عمده نیازهای خانوادههای تحت پوشش بهزیستی هستند. 3 نیاز معیشت، اجاره بها و تامین ودیعه مسكن و نیازهای درمانی مواردی هستند كه تمركز بیشتری بر روی آنها داریم تا بار بیشتری از روی دوش مردم برداشته شود.
وی تاكید كرد: نیازهای جامعه هدف ما به روز و بر اساس تورم دیده شده است. تمامی اعتباراتی كه سازمان بهزیستی از طرف دولت و مجلس دریافت كرده برای جامعه هدف هزینه می شود. كمك های موردی افزایش داشته است و به ویژه در بخش ودیعه و تهیه مسكن به معلولان كمك می كنیم.
تمامی مدیران سازمان بهزیستی بدون واسطه مسائل مردم را میشنوند
این مقام مسئول در سازمان بهزیستی درباره خبر خوش برای مددجویان بهزیستی گفت: سازمان عزم كرده تا مدیران در بین مردم حاضر باشند. سازوكاری فراهم شده تا تمامی مدیران سازمان در تمامی مناطق كشور حاضر شوند و بدون واسطه مسائل آنها را بشنوند.
شاغلان بهزیستی از طریق گزینش و مصاحبه و آزمون باید جذب میشوند
وی درباره شرایط جذب مددكار در سازمان بهزیستی توضیح داد: از گذشته تعدادی پُست سازمانی و شغل داریم كه متناسب با آن شاغلان، گزینش و مصاحبه شده، در آزمون شركت میكنند و باید متخصص باشند. این افراد استخدام میشوند اما دوره های بازآموزی به صورت مستمر برای آنها برگزار میشود.
مركز پذیرش یوسف آباد به صورت 24 ساعته با حضور كارشناسان پاسخگوی مراجعان است رئیس مركز پذیرش و هماهنگی گروه های هدف سازمان بهزیستی در ادامه این گفت و گوی رادیویی با اشاره به اینكه فعالیت سازمان بهزیستی محدود به ساعات كاری نیست گفت: بر اساس وظیفه ای كه در برنامه 5 ساله به عهده برخی سازمانها از جمله سازمان بهزیستی گذاشته شده، ما وظیفه داریم بعد از ساعات كاری و حتی در ایام تعطیل پاسخگوی نیاز مراجعان باشیم . برای اینكار مجموعه "مدیریت شبانه" سازمان بهزیستی در حوزه پذیرش و هماهنگی پاسخگوی مطالبات مردمی است. این پاسخ ها متناسب با اقتضائات منطقه ای صورت میگیرد به عنوان مثال در استان تهران كه حجم آسیب ها بیشتر است مركز پذیرش یوسف آباد، خیابان بیستم به صورت 24 ساعته با حضور كارشناسان پاسخگوی مراجعان است.
وی افزود: استانهای كشور به چند گروه تقسیم می شوند. دراستان های بزرگی مثل تهران، خراسان رضوی و اصفهان نیاز به حضور كارشناسان به صورت 24 ساعته داریم اما در سایر استانها كارشناسان ما به صورت تلفنی برخط پاسخگوی مراجعان هستند. معمولا در شبها بسیاری از دستورات قضایی را پاسخ میدهیم و برای مواردی كه آسیب دیده اند، پذیرش صادر می شود. اورژانس اجتماعی همیشه در كنار ما است.
مراكز اورژانس اجتماعی بهزیستی در تمامی ساعات شبانه روز از طریق شماره 123 پاسخگوی آسیب دیدگان هستند
امیری در پاسخ به اینكه آیا امكان دریافت كمك با تماس تلفنی وجود دارد؟ گفت: مراكز اورژانس اجتماعی بهزیستی ما در تمامی ساعات شبانه روز از طریق شماره 123 پاسخگوی آسیب دیدگان هستند و به محل های مورد نظر مراجعه میكنند. ضمن اینكه به مواردی كه از طرف مقامات انتظامی و نظامی ارجاع می شود هم رسیدگی خواهد شد.
با مراجعه به وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.