پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

امسال؛ فصل‌واره ایثار بنیاد شهید در 21 رشته هنری برگزار می‌شود+فایل صوتی


مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران با اعلام این خبر گفت: فصل واره ایثار از ابتدای مهرماه آغاز می‌شود. همه هنرمندان اعم از ایثارگر و غیر ایثارگر می‌توانند طرح آثار خود را به دبیرخانه این فصل‌واره ارسال نمایند.

1401/05/25
|
12:20
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عبدالله مرتضوی، مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه پل مدیریت 24 مرداد گفت و گو كرد.

امسال؛ فصل‌واره ایثار بنیاد شهید در 21 رشته هنری برگزار می‌شود
وی در توضیح اقدامات اداره كل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران گفت: در شهرستان‌های استان تهران كار فرهنگی خوبی كه در سال گذشته انجام شد برگزاری فصل‌واره فرهنگی و هنری ایثار بود. ابتدا قرار بود این فصل‌واره به صورت جشنواره باشد اما با توجه به استقبال زیاد هنرمندان ایثارگر و غیر ایثارگر، این جشنواره به فصل واره تبدیل شد و حوزه عملكردی و اقدام بنیاد شهید برای اولین بار به سطح جامعه و در بین همه مردم آمد. سال گذشته این فصل واره در 7 بخش هنری برگزار شد. امسال هم این فصل‌واره برگزار می‌شود اما رشته‌های آن از 7 به 21 رشته افزایش یافته است.
مرتضوی بیان كرد: همه هنرمندان اعم از ایثارگر و غیر ایثارگر می‌توانند طرح آثار خود را به دبیرخانه این فصل‌واره به نشانی خیابان شهید رجایی قبل از بزرگراه آزادگان ، مسجد حضرت ولی الله اعظم (عج، ( بنیاد شهید و امور ایثاگران شهرستان‌های استان تهران - طبقه دوم یا به پست الكترونیك دبیرخانه c.p.isaar@gmail.com ارسال نمایند.

فصل‌واره ایثار از ابتدای مهر همزمان با بازگشایی مدارس آغاز می‌شود
وی متذكر شد: برخی آثار تا 15 شهریور و برخی تا پایان شهریورماه برای ارسال مهلت دارند. این فصل‌واره از ابتدای مهر همزمان با بازگشایی مدارس آغاز و تا 3 ماه ادامه خواهد داشت و برنامه‌های متنوعی در ان اجرا خواهد شد.
مرتضوی تاكید كرد: این فصل‌واره توانسته علاوه بر ایثارگران، مشاركت هنرمندان غیر ایثارگر را هم به خود جذب كند. همه مردم كشور می‌توانند مخاطب پیام فرهنگ ایثار و شهادت باشند. سال گذشته 70 برنامه اجرایی در شهرستان‌های استان تهران انجام شد و جامعه عمومی این شهرستان‌ها نشان دادند سپاسگزار ایثار و فداكاری هستند. به همین جهت امسال هم این فصل‌واره برای بار دوم برگزار می‌شود.

بیشترین مخاطبان فصل‌واره ایثار نوجوانان و جوانان هستند
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران در پاسخ به اینكه آیا برای هنرمندانی كه در این فصل واره شركت می‌كنند ویژگی خاصی در نظر گرفته شده است؟ گفت: هدف اصلی برگزاری فصل‌واره ایثار را شناساندن و تحكیم فرهنگ ایثار و شهادت است. نوع و سطح رشته‌های انتخاب شده مخاطبان این فصل‌واره بیشتر جوانان و نوجوانان هستند كه دفاع مقدس را ندیده اند و اطلاعات زیادی درباره آن ندارند تا بتوانند از این راه با این مفاهیم و واژه ها آشنا شوند.اگرچه برای ما فرقی ندارد هنرمندانی كه در این فصل واره شركت می‌كنند ایثارگر یا غیر ایثارگر باشند. ارزش‌گذاری ما بر اساس پیامی است كه آثار هنری منتقل می‌كنند.
وی افزود: در سال گذشته از 110 نفر از شركت‌كنندگان تقدیر كردیم كه هنرمندان غیر ایثارگر هم در بین آنها بودند. امسال پیش بینی می‌شود به خاطر عمل به وعده هایمان، تعداد زیادی از هنرمندان غیر ایثارگر در این فصل واره مشاركت داشته باشند.

فیلم سینمایی «راز آلفای 3 » توسط بنیاد شهید ساخته می‌شود
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران با اشاره به اینكه علاوه بر برگزاری فصل واره ایثار ، در بنیاد شهید، كمیسیون هنری تشكیل شده صاحب نظران ساخت و تولید فیلم عضو آن هستند گفت: فعلا مجوز تهیه و ساخت فیلم راز آلفای 3 با موضوع جانفشانی‌های عزیزان هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران مصوب شده است. از تهیه كنندگان و كارگردانانی و افرادی كه تمایل دارند درحوزه فرهنگ ایثار و شهادت فیلم بسازند دعوت می‌كنیم طرح های خود را به این كمیسیون در اداره كل بنیاد شهید شهرستان های استان تهران ارائه دهند.

بازبینی قوانین بالادستی بنیاد شهید و ایثارگران آغاز شده است
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران با بیان اینكه بخشی از مشكلات ایثارگران شهرستان‌های استان تهران، سراسری است گفت: قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران توسط مجلس تصویب شد و با اختلافاتی كه در سال 91 بین مجلس و شورای نگهبان روی داد در نهایت به شورای مصلحت نظام رفت و با اصلاحاتی تصویب شد.علیرغم اینكه 10 سال از تصویب این قانون می‌گذرد، آسیب ها و چالش‌هایی كه ایثارگران و مسئولان این حوزه با آن روبرو هستند، نمایان شده است . به دستور آقای قاضی زاده رئیس بنیاد شهید؛ هیات بازبینی و نظارت در بنیاد تشكیل شده قرار است دستورالعمل‌ها، بخشنامه ها و مقررات داخلی بنیاد كه برگرفته از اسناد بالادستی است، بازبینی شود. در صورت نیاز به اصلاحات لایحه آن از طرف دولت و یا در قالب طرحی از طرف مجلس داده شود. آنچه مسلم است، ما هر كاری انجام دهیم نمی‌توانیم حق ایثارگران را ادا كنیم. در كشورهایی كه درگیر دو جنگ جهانی بودند چندین نسل است كه خدمات دریافت می‌كنند اما هنور نتوانسته ایم حق خانواده شهدا و ایثارگران و خانواده آنها را به خوبی ادا كنیم.

برخی دستگاه‌ها تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران را انجام نداده‌اند
وی در پاسخ به اینكه آیا ادا نكردن حق ایثارگران و شهدا از عهده بنیاد شهید خارج است تا دستگاه های دولتی با بنیاد همراه نیستند؟ اظهار داشت: مجلس دو وظیفه قانونگذاری و نظارت بر حُسن اجرای قانون را دارد. ما در بخش اول خوب كار كرده ایم و امتیازات خوبی را برای ایثارگران و خانواده‌های شهدا قائل شدیم. اما در بخش دوم خیر. به عنوان مثال سهم استخدام 25 درصدی ایثارگران در دستگاه های دولتی هنوز اتفاق نیفتاده است. اگرچه نرخ بیكاران در این حوزه كمتر از جامعه عمومی است، اما اگر قانون خوب اجرا می‌شد این افراد می‌توانستند در دستگاه‌های دولتی استخدام شوند. ما در بنیاد شهید اهرم اجرایی نداریم مگر اینكه دستگاه‌های دولتی از طریق مجلس و دولت به قانون تمكین كنند. علیرغم مصوبات قانونی ، برخی دستگاه‌ها هنوز تبدیل وضعیت قطعیت ایثارگران را انجام نداده اند.

سال گذشته؛ 1 هزار و 440 جانباز در كمیسیون‌های پزشكی بنیاد شهید شركت كردند
مرتضوی در ادامه این گفت و گوی رادیویی در پاسخ به اینكه آیا برای دریافت حكم جدید ایثارگری و یا دریافت ایثارگری برای افرادی كه تا كنون اقدام نكرده اند فرصت هست؟ گفت: در سال گذشته علیرغم شیوع كرونا در كشور، كمیسیون‌های پزشكی در شهرستان های استان تهران تشكیل شد. در این كمیسیون ها 1 هزار و 440 جانباز در آن شركت كردند. 70 درصد این جانبازان برای بار دوم یا بیشتر بود كه در كمیسیون‌های پزشكی شركت می كردند. بخشی از این عزیزان افرادی بودند كه تا به حال مراجعه نكرده بودند و نیازی نمی‌دیدند خودشان را به عنوان جانباز و ایثارگر معرفی كنند. اما به دلیل شرایط موجود به بنیاد مراجعه كردند كه پس از آن در كمیسیون پزشكی شركت كردند. تعدادی هم به دلیل پییشرفت عوارض و جراحت های ناشی از جنگ برای بار دوم یا بیشتر به كمیسیون رفتند. تعدادی هم بخشی از مدارك خود را ارائه نكرده بودند.

جانبازان، هر لحظه اراده كنند می‌توانند در بنیاد شهید پرونده تشكیل بدهند
وی افزود: به طور خلاصه جانبازان به سه گروه تقسیم می شوند. گروه اول جانبازانی هستند كه با تیر و تركش مجروح شدند . گروه دوم جانبازان اعصاب و روان و گروه سوم جانبازان شیمیایی هستند. كه برخی از جانبازان در دو گروه یا حتی سه گروه جانبازی جای گرفته اند.جانبازانی كه تا كنون مدارك احراز جانبازی خود را ارائه نكرده و پرونده تشكیل نداده اند هر لحظه اراده كنند می‌توانند برای شركت در كمیسیون‌های پزشكی و تعیین درصد جانبازی به بنیاد مراجعه كنند.

معافیت گمرگی خودروی ایثارگران هنوز اجرایی نشده است
وی در پاسخ به اینكه آیا معافیت گمرگی خودروی ایثارگران برقرار می‌شود؟ گفت: یكی از گلایه‌هایی كه ایثارگران دارند این است كه چرا امتیازاتی كه داده نمی‌شود؛ رسانه ای می‌شود كه با اعتراض جامعه ایثارگران روبرو شده است. یكی از این مصوبات، معافیت گمرگی خودروهای خارجی است كه اخیرا مصوب شده اما اجرایی نشده است. قرار است این مصوبه اجرایی شود تا ایثارگران بتوانند با محدودیت‌هایی در آینده خودروی خارجی وارد كنند تا نیاز بخشی از جانبازان به این خودروها مرتفع شود.

افزایش مبلغ وام مسكن ایثارگران، منوط به مصوبه هیات وزیران است
مرتضوی درباره وام خرید مسكن ایثارگران گفت: سال مالی فعالیت‌های تملك دارایی و عمرانی، پایان تیرماه هر سال است كه امسال با مصوبه مجلس به پایان شهریور موكول شد. ما باید تا پایان شهریور بر اساس مصوبه سال 1400 عمل كنیم و پس از شهریور برای سال1401 هیات وزیران مبلغ وام را تا تیرماه یا شهریور سال آینده اعلام می‌كند. اگر ایثارگران از این وام استفاده نكرده و یا مبالغ مختصری زیر 25 میلیون تومان گرفته باشند و آن را تسویه كرده باشند مجددا می‌توانند این وام را دریافت كنند. افزایش مبلغ این وام منوط به مصوبه هیات وزیران است. با توجه به افزایش قیمت مسكن، و اجاره بها و ودیعه مسكن، امیدواریم این مبلغ افزایش یابد.

ایثارگرانی كه حقوق نمی‌گیرند، می‌توانند وام اشتغال دریافت كنند
وی در پایان خاطرنشان كرد: اگر ایثارگران از جایی حقوق نمی‌گیرند و پرداخت بیمه ندارند و واجد شرایط دریافت وام اشتغال باشند می‌توانند این وام را برای مشاغل خانگی؛ تاسیس شركت و مطب و راه اندازی واحد شغلی دریافت نمایند. این افراد برای كاری كه می‌خواهند انجام دهند باید مجوزهای لازم را داشته باشند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت