پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

تقاضا برای نهضت ملی مسكن به دلیل عدم توان مالی متقاضیان،كاهش یافته است+فایل صوتی

رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: حداقل هزینه واحدهای مسكونی نهضت ملی مسكن 800 میلیون تومان است كه با در نظر گرفتن تسهیلات بانكی فرد متقاضی باید حدود 450 میلیون تومان پرداخت كند. پیشنهاد ما كمك دولت به این متقاضیان است.

1401/07/02
|
09:53
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه پل مدیریت 27 شهریورماه گفت و گو كرد.

انجمن انبوه سازان استان تهران؛ 1 هزار و 100 عضو دارد
رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران درباره مهمترین اقدامات این انجمن صنفی توضیح داد: این انجمن در سال 1380 به كمك وزارت راه و شهرسازی(وزارت مسكن سابق) به منظور استفاده از ظرفیت‌های انبوه سازان استان تهران و هماهنگی و نظارت بیشتر بر اقدامات این صنف تاسیس شد. در حال حاضر این انجمن صنفی 1 هزار و 100 عضو دارد. مسكن مهر یكی از تجربیات این انجمن صنفی است و طرح های نهضت ملی مسكن و اقدام ملی هم در دست انجام است.
وی افزود: در ابتدا مسكن كشور توسط بخش خصوصی اداره می‌شد و اگر دولت تصدی‌گری بیشتر این بخش را فراهم كند، نتیجه بهتری خواهیم داشت چون ما در ارتباط مستقیم با مردم خواهیم بود.
ایرج رهبر با اشاره به اینكه برای مشاركت در طرح های دولتی آمادگی كامل داریم گفت: در حال حاضر طرح های مسكونی در دست اقدام است تا به هدف ساخت سالی یك میلیون واحد مسكونی و تا پایان 4 سال 4 میلیون واحد مسكونی راه یابیم.
وی تاكید كرد: متقاضیان برای ثبت نام در طرح نهضت ملی مسكن باید چهار شرط لازم را داشته باشند. اول متقاضی باید متاهل باشد. دوم؛ پس از انقلاب هیچ تسهیلات مسكونی دریافت نكرده باشد. سوم؛حداقل 5 سال سكونت در محل زندگی فعلی را داشته باشد و در نهایت از سال 84 به بعد كه البته اخیرا این سالها كمتر شده متقاضی نباید هیچ مسكن و ملكی به نام خود داشته باشد. پیش از این خانمهای بالای 35 سال كه سرپرست خانواده بودند می توانستند برای این طرح ثبت ناتم كنند و چندیست كه آقایان مجرد بالای 35 سال هم می توانند در این طرح شركت كنند به شرطی كه هنگام تحویل مسكن خود، متاهل شده باشند.

3 هزار و 104 واحد آن در شهرهای شهریار، رباط كریم ، قرچك و اسلامشهردر حال ساخت است
رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینكه از سال 86 در طرح مسكن مهر با دولت‌های نهم و دهم مشاركت داشتیم گفت: در ابتدا پروژه مسكونی در شهرك ابریشم كیانمهر كرج، جنب فرودگاه پیام با 8 هزار و 300 واحد مسكونی طی سال های 86 تا 91 ساخته شده و تحویل داده شد. در سال 91 با شركت عمران شهر جدید پردیس قراردادی به منظور ساخت 10 هزار واحد مسكونی در شهر جدید پردیس منعقد كردیم كه این پروژه هم تحویل داده شد و به تازگی تفاهم‌نامه ای برای ساخت 20 هزار واحد مسكونی طرح نهضت ملی مسكن با اداره كل مسكن و شهرسازی استان تهران بسته شده كه حدود 3 هزار و 104 واحد آن در شهرهای شهریار، رباط كریم ، قرچك و اسلامشهردر حال ساخت است.این واحدها حدود 30 تا 50 درصد پیشرفت فیزیكی دارند. سعی ما صنعتی سازی این واحدها است. در شهریار دوطبقه پاركینگ و 7 طبقه مسكونی و در شهرهای دیگر 5 طبقه بالای پیلوت ساخته می شود.

عملكرد وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم، ساخت پروژه های مسكن مهر را كُند كرد
وی در پاسخ به پرسش سعید بارانی گوینده برنامه پل مدیریت مبنی بر اینكه انبوه سازان در برخی پروژه های مسكونی به عهد خود وفا نكردند؟ گفت: مسئله مورد نظر شما مسكن مهر و در زمان دولت نهم و اواخر دولت دهم بود كه آقای نیكزاد وزیر مسكن بودند. در خرداد 91 دولت یازدهم به مسند نشست و جناب آخوندی كه وزیر مسكن دولت یازدهم بودند اعتقادی به این طرح نداشتند و حتی افتخار كردند كه حتی یك واحد مسكونی مسكن مهر را هم افتتاح نكردند و همین امر موجب كاهش سرعت ساخت این پروژه ها شد. تا سال 94 با مبالغی كه متقاضیان در اختیار ما گذاشته بودند پروژه به صورت صنعتی پیش رفت. وقتی تزریق مالی لازم انجام نشد پروژه مذكور نیمه كاره ماند. 10 هزار واحد این شهر دست ما بود و 35 هزار واحد آن با ساخت شركتی تركیه‌ای آغاز شده بود و 35 هزار واحد دیگر توسط انبوه سازان متفرقه در حال ساخت بود وقتی این حمایت ها قطع می شود كار هم پیش نمی‌رود.
ایرج رهبر تاكید كرد: ما قول داده بودیم كه پروژه ها را به صورت صنعتی بسازیم كه اینكار هم انجام شد به عنوان مثال ساخت پروژه مسكونی شمال بزرگراه پردیس، قسمت شمالی عوارض به قیمت هر متر 300 هزار تومان آغاز شد. در این طرح به سازنده ها اجحاف شد چون قیمت ساخت بالا رفت اما دولت یازدهم هیچ توجهی به این خسران نداشت.

بسیاری از انبوه سازان مسكن مهر؛ ورشكسته شدند
او متذكر شد: دولت تعهد كرده مقدار زیادی از ما به التفاوت را از طریق فروش زمین به متقاضیان جبران كند. متقاضیان این طرح؛ حدود 43 میلیون برای یك واحد 80 تا 100 متری پرداخت كرد كه بقیه آن را دولت مجبور شده تعهد كند. دولت در وهله اول ساخت متری 300 هزار تومان بدون تعدیل را قبول كرده بود كه در نهایت به 560 هزار تومان رسید در صورتیكه هزینه ساخت این واحدها به بیش از 3 میلیون و 500 هزار تومان می‌رسید و همین امر موجب ورشكستگی بسیاری از انبوه سازان شد.
وی با اشاره به اینكه ما این مشكل را با آیت الله رئیسی در واایل دولت سیزدهم هم در میان گذاشتیم گفت: دولت به تعهدات خود در قبال انبوه سازان عمل نكرد. به عنوان مثال قرار بود انبوه‌سازان از مالیات معاف شوند كه اتفاق نیفتاد و در حال حاضر بسیاری از انبوه سازان مالیات بدهكارند و یا اینكه تامین اجتماعی متری 5 میلیون و 200 هزار تومان قرارداد داشت كه این توافق هم اتفاق نیفتاد ضمن اینكه قیمت مصالح ساختمانی مثل میلگرد هم در مدت كمی پس از انعقاد این قرار داد ؛ دوبرابر شد. با شوكی كه به انبوه سازان وارد شد این پروژه هم متوقف ماند.

انبوه سازان متخصص، سازمان نظام مهندسی و دولت بر كیفیت ساخت پروژه‌های مسكونی نظارت دارند
رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران در پاسخ به اینكه نظارت بر ساخت و سازها چگونه صورت می گیرد؟ گفت: نظارت كیفی ساخت تحت پوشش انبوه سازان متخصص ، سازمان نظام مهندسی و دولت و در آزمایشگاه‌های مخصوص انجام و سنجیده می شد. اگرچه برخی از این پروژه ها برای تسریع در تحویل، توسط سازنده‌های غیر متخصص ساخته شد.

شعار همه دولت ها، افزایش تصدی گری بخش خصوصی در حوزه مسكن بوده است
ایرج رهبر با تاكید بیشتر از استفاده دولت از بخش خصوصی بویژه در انبوه سازی مسكن گفت: شعار همه دولت هایی كه آمده و رفته اند افزایش تصدی گری بخش خصوصی در حوزه مسكن بوده اما این شعار محقق نشده است. در حال حاضر هم بیشتر از 15 درصد از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمی‌شود.

حداقل هزینه ساخت واحدهای مسكونی نهضت ملی مسكن 800 میلیون تومان است
رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینكه آمار متقاضیان طرح نهضت ملی مسكن به دلیل اقساط بالای آن رو به كاهش است گفت: معمولا متقاضیان طرح های دولتی مثل طرح نهضت ملی مسكن از دهك های پایین جامعه هستند. 300 میلیون تسهیلات بانكی به طور متوسط به این مسكن ها تعلق می گیرد. بر اساس برآورد ها؛ حداقل هزینه واحدهای مسكونی كه ساخته می شود 800 میلیون تومان است كه با در نظر گرفتن تسهیلات بانكی فرد متقاضی باید حدود 450 میلیون تومان پرداخت كند. اولین آورده برای این طرح 40 میلیون تومان است و به ترتیب باید چند 40 میلیون تومان بیشتر پرداخت شود كه از عهده توان مالی مردم خارج است. پیشنهاد ما این است كه دولت زمین را با انبوه سازان تهاتر كنند تا زمین‌هایی كه انبوه سازان می‌گیرند دوباره ساخته شود. كه امیدواریم عملیاتی شده و وضعیت مثل مسكن مهر نشود.

یش از 30 درصد متقاضیان طرح‌های مسكن دولتی، امتیاز خود را به دلالان می فروشند
وی در پاسخ به اینكه سود انبوه ساز از متقاضیان نهضت ملی مسكن چقدر است؟ گفت: به دلیل تحریم ها و افزایش تورم،اقتصاد كلان كشور دچار تورم شده است و نمی‌توان پیش بینی كرد یك مسكن چقدر تمام می شود. در این حالت پیشنهاد داده ایم آورده مردم كمتر باشد و دولت در ازاء آن زمین بدهد تا مردم هم بتوانند ساختمان‌های خود را تحویل بگیرند. بیش از 30 درصد متقاضیان، امتیاز خود را به دلالان می‌فروشند و در نهایت خودشان دوباره بدون خانه می‌مانند.دولت باید به متقاضیان كمك كند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت