پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

طرح «كانون یاری‌گران زندگی» در محلات شهرستان‌های استان تهران برگزار می‌شود+فایل صوتی


طرح «كانون یاری‌گران زندگی» توسط اداره كل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران با همكاری نهادهای مختلف در سطح 60 محله آسیب پذیر اجرا می‌شود.

1401/09/01
|
12:11
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، افزایش آسیب‌های اجتماعی در نوجوانان یكی از خطرهایی است كه جامعه شناسان و روانشناسان نسبت به آن هشدار می‌دهند. بر اساس آخرین تحقیقات؛ گرایش به سیگار و قلیان، ارتباط با جنس مخالف و كتك‌كاری در بیرون از خانه ، شایع ترین رفتارهای پر خطر در نوجوانان است. برای امن ماندن محیط مدرسه در برابر آسیب‌های اجتماعی نیازمند برنامه‌های كوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت آموزش و پرورش هستیم. هرچند نمی‌توان ضرورت همكاری سایر نهادها را انكار كرد. در این بین، یكی از اصلی‌ترین برنامه‌های آموزش و پرورش نقشه خطرپذیری مدارس است.

در همین راستا ؛ برنامه پل مدیریت 29 آبان ماه با علی سمنانی معاون اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران درباره اقدامات آموزش و پرورش در برابر كاهش آسیب‌های اجتماعی نوجوانان و نقش آموزش و پرورش در این امر خطیر گفت و گو كرد.

سمنانی در توضیح وظایف اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران گفت: حوزه آسیب‌های اجتماعی به دو گروه پیشگیری و درمان و مشاوره تقسیم می‌شود.

او گفت: گروه اول؛ حوزه درمان و مشاوره است كه فرآیند پس از وقوع آسیب های اجتماعی آغاز می‌شود. روانشناسان و مشاوران در 21 منطقه آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران به دانش آموزان خدمات می دهند.كمیته ملی «نماد» با حضور 15 نهاد فعال از جمله نیروی انتظامی؛ ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی و كمیته امداد امام خمینی(ره) به درمان و مشاوره در راستای كاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان كمك می‌كند.

سمنانی تاكید كرد: كار اصلی ما سلسله اقدامات در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است كه قبل از وقوع آسیب در نوجوانان انجام می‌شود. با فعالیت های ایجابی مثل فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی و ورزشی فضایی مهیا می‌شود تا دانش‌آموز از آسیب‌های اجتماعی مصون باشد.

معاون اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران به طرح «كانون یاری‌گران زندگی» اشاره كرد و گفت: این طرح در راستای كاهش آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود. این طرح در مدارس 60 محله آسیب‌پذیر استان تهران با خودمراقبتی دانش آموزان در حال انجام است.

او تاكید كرد: یك سوم وقت دانش‌آموز در مدرسه و ما بقی در خانواده و محله می‌گذرد. بنابراین باید در این دو مكان نیز از آسیب‌های اجتماعی مصون بمانند. با توجه به اینكه آسیب‌های اجتماعی موجود در محلات متفاوت است، این آسیب‌ها برای هر محله شناسایی شده است. ممكن است در محله ای اعتیاد زیاد باشد و در محله ای دیگر دانش آموز با آسیب های فضای مجازی درگیر باشد.

سمنانی افزود: در اجرای این طرح ، نهادهای فعال از خانواده و دانش آموز گرفته تا مساجد به خودمراقبتی دانش آموزان كمك می‌كنند.
او با بیان اینكه طرح "كانون یاری گران زندگی " در سه محور انجام می شود اظهار داشت: محور اول با رویكرد محلات فعالیت می‌كند. چون نسخه واحدی را نمی‌توان برای تمامی محلات پیچید.
سمنانی با تاكید بر اینكه طرح "كانون یاری گران زندگی " فقط با مشاركت و همراهی مردم عملیاتی خواهد شد، گفت: تا زمانیكه اولیاء و دانش‌آموزان پای كار نباشند این طرح انجام شدنی نخواهد بود.
معاون اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در ادامه یادآور شد: در رویكرد سوم طرح «كانون یاری‌گران زندگی» به مشاركت مسجد و مدرسه توجه زیادی در راستای پیشگیری و كاهش آسیب‌های اجتماعی شده است. اگر راه ورود دانش آموزان به مساجد باز شود می‌توان از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری كرد.

وی افزود: نهادهای دیگر مثل اداره كل ورزش و جوانان و دانشگاه آزاد اسلامی در راستای غنی كردن اوقات فراغت دانش آموزان با این طرح همكاری دارند و فضاهای ورزشی را در اختیار آموزش و پرورش قرار می‌دهند. روزهای چهارشنبه و پنج شنبه فضای ورزشی دانشگاه آزاد در اختیار دانش آموزان آسیب‌پذیر قرار می‌گیرد.

سمنانی درباره طیف سنی اجرای این طرح گفت: این طرح با تاكید بیشتر روی دانش‌آموزان متوسطه به ویژه متوسطه دوم انجام می‌شود و تعامل با اولیاء دانش آموزان مقطع ابتدایی در دستور كار است.

وی بر آگاه سازی دانش آموز و اولیاء وی بسیار تاكید كرد و گفت: جلسات توانمندسازی دانش آموزان به همراه خانواده ها در محلاتی كه اعتیاد شیوع بیشتری دارد با همكاری ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار می‌شود.چون یكی از علت‌هایی كه دانش آموز به سمت اعتیاد می رود نا آگاهی است.

معاون اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در پایان این گفتگوی رادیویی یادآور شد: مشاوران ما هفته ای سه روز در مدرسه حضور دارند و به جز مشاوران مدرسه، مركز مشاوره ای هم در سطح هر منطقه وجود دارد كه در صورت نیاز؛ دانش آموز از طرف مدرسه به این مركز ارجاع داده می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت