مدیركل ورزش و جوانان استان تهران با اعلام این خبر گفت: توسعه و تحقق عدالت در حوزه ورزش هدف اصلی ما است تا هیچ استعدادی دور از چشم استعدادیابهای اداره كل ورزش و جوانان نماند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ علی جوادی مدیركل ورزش و جوانان استان تهران در گفت و گو با برنامه پل مدیریت 19 دی در توضیح وظایف اداره كل متبوع خود گفت: این اداره كل در دو حوزه ورزش و جوانان در لایههای مختلف سنی و جنسیتی فعالیت دارد. ورزش میتواند از مهدكودكها برمبنای توسعه شناختی-حركتی و رفتار-حركتی معنا یابد. در حوزه بالاتر ؛ هم هرگونه فعالیت بدنی كه منجر به نشاط عمومی در اجتماع شده و مبتنی بر سلامت باشد ورزش همگانی است و ورزش حرفه ای هم تعریف خاص خود را دارد.
اداره ورزش و جوانان وظیفه دارد مشكلات جوانان را شناسایی و مرتفع كند
وی افزود: توجه به مشكلات و مسائل گروههای سنی 18 تا 35 سال در بحث اشتغال، توسعه و ترویج ازدواج و كاهش مشكلات در حوزه جوانان بر عهده این وزارتخانه است كه باید با استفاده و تقویت گروههای مردمی، چالشهای حوزه جوانان شناسایی شده و توسط وزارت ورزش و جوانان كاهش یابد.
اشتغال، مسكن و ازدواج؛ سه دغدغه اصلی جوانان است
وی كه حدود 10 ماه است به سِمَت خود منصوب شده بیشترین دغدغه جوانان را به ترتیب اشتغال، مسكن و ازدواج عنوان كرد و گفت: این سه ؛ سه ضلع یك مثلث و در كنار هم هستند و باید با هم دیده شوند و در جلسات متعدد هم به شدت پیگیری میشوند.
اداره كل ورزش و جوانان استان تهران از ادارات پیشرو است
جوادی تاكید كرد: اداره كل ورزش و جوانان استان تهران به جهت داشتن نیروهای زبده و متخصص یكی از اداره كلهای پیشرو در بین سایر اداره كل ها در حوزه ورزش و جوانان است.
میانگین سرانه ورزشی استان تهران حدود 35 سانتی متر مربع است
او با بیان این نكته كه سرانه ورزش در استان تهران بسیار پایین است و متاسفانه پاسخگوی جمعیت تهران نیست گفت: میانگین سرانه ورزشی در كشور حدود 75 سانتی متر مربع است. اما میانگین سرانه ورزشی برای یك نفر در استان تهران حدود 35 سانتی متر مربع است. استان تهران هفت دهم درصد گستره جغرافیایی كشور را در اختیار دارد و این در حالی است كه 17 درصد جمعیت كشور در این گستره زندگی می كنند. بسیاری از موضوعات منجر به مهاجرپذیرشدن استان تهران شده به همین جهت سرانههای ورزشی استان تهران پاسخگوی این جمعیت نیست.
سرانه ورزشی استان تهران در آینده به 1 متر افزایش مییابد
مدیركل ورزش و جوانان استان تهران با اشاره به اینكه افق پیش روی ما برای سرانه ورزشی استان تهران حدود 1 متر مربع است گفت: این در حالی است كه استاندارد سرانه ورزشی در جهان حدود 3 متر مربع است. برای تمامی مدیران كشور مشخص شده كه ورزش ناهنجاریهای اجتماعی را كاهش و سلامت جامعه را افزایش میدهد. از این رو همگی به این اتفاق نظر رسیده اند كه باید سرانه ورزشی كشور افزایش یابد.
در دهه فجر؛ تعداد زیادی از پروژههای ورزشی افتتاح میشود
وی در خصوص پروژههای در حال احداث گفت: همه مدیران و همكاران ما تلاش میكنند سرانه ورزشی بهبود یابد. در هفته تربیت بدنی سال جاری، 6 پروژه ورزشی در استان تهران (رباط كریم، ملارد و پاكدشت) افتتاح شد . بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در دهه فجر تعداد زیادی از پروژههای ورزشی افتتاح و به سرانه ورزشی مردم استان تهران افزوده خواهد شد.
ورزش استان تهران به صورت قطبی اداره خواهد شد
وی با بیان اینكه در هر شهرستان استان تهران یك اداره ورزش و جوانان وجود دارد در پاسخ به اینكه آیا برآوردی از انگیزه و استعدادهای استان تهران دارید؟ گفت: بنا داریم با برنامهریزی بلندمدت، استان تهران را به صورت قطبی اداره كنیم. به عنوان مثال شهریار مهد كشتی، اسلامشهر مهد والیبال،شهر قدس مهد ژیمناستیك، ورامین مهد دومیدانی هستند. با پایش منطقه ای ، رشتهها متناسب با ظرفیتها انتخاب میشوند و مدیران هم در 6 حوزه شمیرانات، ری، شمال غرب، شمال شرق،جنوب شرق و جنوب غرب شهر تهران روی چند رشته متمركز میشوند تا ضمن دنبال كردن استعدادهای تخصصی از قهرمانان هم حمایت شود. البته این قطبیسازی به معنی نبود دیگر رشتههای ورزشی در این شهرستانها نیست. در حال حاضر بهترین ژیمناستیك كاران ایران دررده های پایه ، نوجوانان و جوانان در شهر قدس درحال رشد هستند.
استعدادیابی ورزشی در استان تهران بر عهده 52 هیات ورزشی تخصصی است
جوادی با بیان اینكه شهر تهران از نظر قابلیت و ظرفیت با دیگر شهرها قابل مقایسه نیست گفت: وجود فدراسیونهای ورزشی، سازمان ورزش شهرداری با قابلیت های بالا و تخصص خوب ، اداره كل آموزش و پرورش ، شورای شهر و مربیان كارآمد در شهر تهران موجب شده تا پایتخت از نظر ورزشی در جایگاه بالایی قرار گیرد.
وی با بیان اینكه هیچ استعداد ورزشی نباید در استان تهران مغفول بماند گفت: شناسایی استعدادها توسط هیاتهای تخصصی انجام میشود. 52 رشته ورزشی داریم كه 52 هیات تخصصی شناسایی استعدادها را دنبال میكنند.
هیاتهای تخصصی ورزشی؛ استعدادیابی را هم حتی تا دل روستاها دنبال میكنند
او در توضیح تفاوت هیاتهای قشری و تخصصی گفت: هیاتهای كارگری، دانشجویی و دانشآموزی قشری هستند اما رشتههای ورزشی مثل فوتبال و والیبال، ژیمناستیك، بدمینتون و تنیس و... تخصصی هستند. در همه شهرستانها این هیات ها وجود دارند و در كنار همه كارهایی كه انجام میدهند، استعدادیابی را هم حتی تا دل روستاها دنبال میكنند. توسعه و تحقق عدالت در حوزه ورزش هدف اصلی ما است تا هیچ استعدادی دور از چشم استعدادیاب های اداره كل ورزش و جوانان نماند.
اداره كل ورزش و جوانان استان تهران باید بروزرسانی شود
جوادی در پاسخ به اینكه ایا ساختار اداره ورزش و جوانان به روز است؟ گفت: باید به دو بُعد نیروی انسانی و پُستهای سازمانی اشاره كنم . متناسب با ماموریتها و جمعیت استان تهران ساختار نیروی انسانی و پستهای سازمانی به خوبی تعریف نشده و باید در این دو حوزه توسعه داشته باشیم. تا كنون چندین جلسه با وزیر ورزش و جوانان و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تهران در زمینه بروزرسانی ساختار داشته ایم.
مدل اداره استان تهران؛ مدل اجتماعی است
وی در پاسخ به یكی از شنوندگان برنامه پل مدیریت مبنی بر اینكه ما میدانیم مشكلات حوزه جوانان را پیگیری میكنید اما هدف تعیین كنید و به ما بگویید چه زمانی به هدف مد نظر رسیده اید؟ برای فعالیتهای خودتان از نتایج حاصله گزارش بدهید. با تایید اظهارات این شنونده گفت: نكته اصلی این است كه ما فقط در بحث مسكن، اشتغال و ازدواج میتوانیم پیگیریهای لازم را انجام دهیم و دستگاههای زیادی هستند كه نظام برای آنها مسئولیت تعیین كرده است. مدل اداره استان تهران؛ مدل اجتماعی است و موارد ازدواج، مسكن و اشتغال در صدر اولویتها است. در حال حاضر ما یك سری تكالیف را برای سایر دستگاههای مرتبط احصاء میكنیم و باید كسب اطلاع كنیم كه این دستگاهها به درستی كار خود را انجام میدهند یا خیر.گزارش نهایی در جلسه ستاد ساماندهی جوانان استان تهران به استاندار تقدیم میشود.
امسال؛ جذب منابع دولتی برای افزایش سرانه ورزشی استان تهران به 20 برابر افزایش یافته است
وی در پایان با تاكید بر اینكه ما دو حوزه را همزمان پیش میبریم گفت: استفاده از ظرفیتها و جذب منابع دولتی در زمان تصدی اینجانب به 20 برابر رسیده است. اما منابع دولتی كافی نیست و برای رشد سرانه ورزشی باید برای بخش خصوصی رغبت و انگیزهآفرینی كنیم تا در این بخش سرمایهگذاری كنند. برای این كار دو راه وجود دارد اول استفاده از ظرفیت ماده 27 قانون الحاق تا بخش خصوصی طبق شرایطی با سرمایهگذاری اماكن ورزشی را تكمیل كرده و برای چندسال از آن هم بهرهبرداری كند. علاوه بر این، با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و افزایش مجوز سرانه ورزشی را افزایش دهیم. استان تهران از رتبه 24 در سال 1400 به رتبه اول در سال جاری رسیده و رتبه اول را با كسب 3 هزار و 300 مجوز در حوزه ورزش به خود اختصاص داده است.