پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

برای دریافت خدمات ایثارگری؛ حتما باید پرونده تشكیل شود+فایل صوتی

معاون خدمات مددكاری و مشاركت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور گفت: هر ایثارگری برای دریافت خدمات باید پرونده تشكیل دهد و پس از احراز ایثارگری وارد سامانه سجایا شده و از خدمات ایثارگری استفاده كند.

1402/01/26
|
09:24
|

محمود پاكدل معاون خدمات مددكاری و مشاركت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور در گفت و گو با برنامه «پل مدیریت» رادیو تهران درباره ماهیت وجودی و وظایف معاونت متبوع خود گفت: ساختار تشكیلاتی بنیاد از ابتدای سال جاری تغییراتی داشته كه یكی از این تغییرات معاونتی ، معاونت مددكاری و مشاركت‌های مردمی است.

برای دریافت خدمات ایثارگری؛ حتما باید پرونده تشكیل شود
وی افزود: در این معاونت، حوزه‎ های پذیرش ایثارگران، امور اداری و مددكاری و مشاوره ایثارگران، ارتباطات و مراجعات ، مشاورین ایثارگران در وزارتخانه‌ها ، دستگاه‌های دولتی و دفتر تشكل‌ها و مشاركت‌های مردمی خدمات ارائه می‌دهند. هر ایثارگری در بدو ورود باید پرونده تشكیل دهد و پس از احراز ایثارگری وارد سامانه سجایا شده و از خدمات ایثارگری استفاده كند.

80 مركز مشاوره و مددكاری تحت نظر بنیاد شهید فعالیت دارند
پاكدل اظهار داشت: تمامی پرداخت‌هایی كه برای ایثارگران انجام می‌شود اعم از حقوق اشتغال، حقوق بازنشستگی و مستمری، حق پرستاری و كمك معیشت و سایر پرداخت‌ها توسط این معاونت انجام می‌شود. همچنین در سراسر كشور 80 مركز مشاوره و مددكاری داریم كه آموزش های خانواده، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و روانشناسی را به خانواده‌های تحت پوشش بنیاد شهید ارائه می‌دهند.

حدود 104 هزار و 800 نفر از والدین شهدا تحت پوشش بنیاد شهید هستند
وی در خصوص جمعیت تحت پوشش بنیاد شهید گفت: برای حفظ انقلاب و تمامیت ارضی كشورمان تا كنون 228 هزار و 630 شهید تقدیم كرده ایم. خانواد‌های شهدا شامل والدین این شهدا حدود 104 هزار و 800 نفر ، همسران شهدا 60 هزار و 700 نفر و فرزندان شهدا 172 هزار و 880 نفر هستند.

در حال حاضر 542 هزار و 573 نفر جانباز در قید حیات هستند
معاون خدمات مددكاری و مشاركت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور افزود: از مجموع 624 هزار و 836 نفر جانباز در حال حاضر 542 هزار و 573 نفر در قید حیات هستند و از این تعداد حدود 8 هزار و 330 نفر جانباز 70 درصد؛ 22 هزار و 300 نفر جانباز 50 تا 69 درصد و 157 هزار و 600 نفر جانباز 25 تا 49 درصد و 354 هزار و 400 نفر جانباز زیر 25 درصد هستند. خانواده جانبازان شامل همسر و فرزندان حدود 2 میلیون و 322 هزار نفر هستند و آزادگان عزیر هم 43 هزار و 438 نفر بودند كه امروز 38 هزار و 288 نفر در قید حیات هستند و در مجموع حدود 3 میلیون و 585 هزار نفر تحت پوشش بنیاد شهید قرار دارند.

14 درصد آمار شهدا، ایثارگران و جانبازان مربوط به استان تهران است
او تصریح كرد: تهران بزرگ 10 درصد از مجموع این آمار و شهرستان های تهران 4 درصد این آمار را به خود اختصاص داده اند كه در مجموع 14 درصد كل این آمار مربوط به استان تهران است.

تشكیل پرونده ایثارگری نیروهای مسلح، توسط یگان‌ها انجام می‌شود
پاكدل در پاسخ به اینكه مردم برای تشكیل پرونده، احراز ایثارگری یا شهادت عزیزانشان به كجا باید مراجعه كنند؟ گفت: احراز اولیه ایثارگری به عهده بنیاد شهید نیست. بنیاد شهید تطبیق دهنده مصادیق ایثارگری با مدارك و مصوبات دستگاه‌ها است. عموم ایثارگران از نیروهای مسلح هستند و مرجع اولیه تشكیل پرونده آنها یگان‌هایی هستند كه این عزیزان در آنها خدمت می‌كنند. با مراجعه به یگان‌ها پرونده تكمیل و به بنیاد شهید ارسال می‌شود. پس از تكمیل در بنیاد شهید، اگر مغایرتی وجود نداشته باشد پرونده این نیروها در سامانه سجایا ثبت می شود.

مرجع تایید اولیه مدارك افراد غیر نیروهای مسلح، استانداری ها هستند
وی متذكر شد: برخی از افراد مذكور كه نیازمند احراز ایثارگری یا شهادت هستند در گروه نیروهای مسلح نیستند و در بمباران‌ها و حوادث تروریستی و اغتشاشات جان خود را از دست داده و مجروح شده اند. مرجع تایید اولیه مدارك این افراد، استانداری ها هستند با تكمیل پرونده در استانداری‌ها و ارسال آن برای بنیاد شهید؛ این بنیاد پرونده‌ها را بررسی می‎كند و در صورت تایید، این افراد تحت پوشش بنیاد قرار می‌گیرند.


او همچنین گفت: آمران به معروف و ناهیان از منكر از رده مربوطه تكمیل پرونده می‌دهند و تشكیل پرونده شهدای محیط زیست هم از طریق سازمان مربوطه(محیط زیست) انجام و بعد برای بنیاد شهید و امور ایثارگران ارسال می‌شود.

پاكدل متذكر شد: احراز شهادت و آزادگی در تهران انجام می‌شود اما احراز جانبازی به استان‌ها تفویض شده و تكمیل پرونده‌ها در استانداری‌ها انجام می‌شود.

وی در مورد تشكیل پرونده ایثارگرانی كه فاقد مدرك احراز ایثارگری هستند گفت: بر اساس تبصره بند الف ماده 87 قانون برنامه ششم؛ مسئولیت نهایی احراز جانبازی این عزیزان به نیروهای مسلح واگذار شده و تایید جانبازی این افراد منوط به حضور در دوره دفاع مقدس است. چنانچه شوراهای پزشكی نیروهای مسلح، مجروحیت این افراد را تایید كنند؛ بدون مدارك بالینی، تحت پوشش بنیاد شهید قرار می‌گیرند. این افراد در ابتدا 5 درصد جانبازی دریافت می‌كنند و در صورتیكه اعتراض داشته باشند پس از گذراندن كمیسیون (پزشكی) تعیین درصد بالاتر برای آنها بلامانع است.

معاون خدمات مددكاری و مشاركت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران كشور در خصوص شرایط پرداخت حق پرستاری به جانبازان هم اظهار داشت: مطابق ماده 26 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ جانبازان 50 درصد و بالاتر، جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان زیر 50 درصد؛ والدین و همسر و فرزندان شهدا اگر بنا به تشخیص كمیسیون پزشكی بنیاد شهید نیازمند پرستاری و همیاری باشند بر اساس رأی كمیسیون پزشكی با در نظر گرفتن مدارك معلولیت و نیاز به مراقبت و پرستاری، معادل حداقل حقوق قانون كار بر حسب ضریبی كه كمیسیون تایید می‌كند، حق پرستاری دریافت می‌كنند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت