پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

دبیرخانه دائمی كنگره ملی قیام 15 خرداد در پیشوا راه‌اندازی شد+فایل صوتی


فرماندار پیشوا با اشاره به راه اندازی دبیرخانه دائمی كنگره ملی قیام 15 خرداد در پیشوا گفت: ان شاء الله بتوانیم پیام امام(ره) را كه فرمودند:« 15 خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام می‌كنم» را به نسل حاضر منتقل كنیم.

1402/03/16
|
09:41
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، قیام خونین 15 خرداد 1342 كه در پی دستگیری امام خمینی(ره) توسط رژیم پهلوی؛ توسط هزاران نفر از مردم كفن‌پوش دشت ورامین انجام شد جوانانی از این دیار به دست نیروهای شاه به شهادت رسیدند و خون آنها سنگفرش پل باقرآباد را رنگین كرد . به تعبیر امام راحل؛ این قیام؛ آغازی بود برای انقلاب اسلامی ایران كه نهایتا در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید.به همین مناسبت ابراهیم تاجیك نوری فرماندار پیشوا و حاج حسن اصلانی از شاهدان عینی قیام 15 خرداد 1342 پیشوا با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران با برنامه «پل مدیریتم گفت و گو كردند.

فرماندار پیشوا با بیان اینكه پیشوا قطب فرهنگی جنوب شرق استان تهران است؛ درباره ظرفیت‌های فرهنگی و سیاسی این شهرستان گفت: حرم مقدس جعفربن موسی الكاظم(ع)؛ حضور بیش از 12 هزار دانشجو در این منطقه و حضور هنرمندان و فرهیختگان این خطه موجب شده این منطقه فرهنگی و آشنا با مسائل روز باشد. برای مثال می‌توان به قیام مردم پیشوا در خرداد سال 1342همزمان با 12 ماه محرم اشاره كرد. با اینكه در آن زمان فناوری ارتباطی وجود نداشت اما مردم این دیار برای دفاع و حمایت از امام خمینی(ره) به عنوان مرجع دینی كفن پوشیده و به سمت تهران حركت كردند كه در پل تاریخی باقرآباد توسط نیروی‌های ستمشاهی به گلوله بسته شدند.
وی با اشاره به اینكه مردم پیشوا در انتخابات ابتدای انقلاب تا كنون بیشترین مشاركت را داشته اند گفت: این مردم در بیعت با امام(ره) و مقام معظم رهبری پیشتاز بوده‌اند و تعداد شهدای این شهرستان از 15 خرداد تاكنون نشان از دید آگاهانه سیاسی -اجتماعی مردم پیشوا دارد.

تاجیك نوری در ادامه با اشاره به اینكه سالها از قیام 15 خرداد می‌گذرد اما همچنان مردم مومن و ظرفیت‌های زیادی در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی در پیشوا وجود دارد گفت: تلاش می‌كنیم این ظرفیت‌ها به بهترین نحو به منصه ظهور برسد.

او افزود: شهرستان پیشوا یك شهرستان تازه تاسیس است و از منظر سخت افزاری محدودیت‌هایی داریم اما با كمك مردم و نهادهای دولتی و مردم‌نهاد به دنبال پركردن این خلأ از جمله ساخت و تكمیل مسجد؛ حسینیه و فرهنگسراها هستیم. اولویت ما در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و مذهبی مسجدها هستند. یكی از این مساجد فعال، مسجد علی بن موسی الرضا(ع) است.

تاجیك نوری تصریح كرد: فرمانداری به عنوان متولی برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به دنبال تشكیل سمن(سازمان‌های مردم نهاد) هستیم.در دهه كرامت یك موسسه فرهنگی برای دختران آغاز به كار كرد.پیشوا در عرصه فرهنگی و هنری و ورزشی فضای خوبی دارد تا جوانان و نوجوانان بتوانند فعالیت كنند.به طور كلی تمامی فعالیت‌ها در پیشوا پیوست فرهنگی دارد. توافقی با دانشگاه فرهنگیان در همین راستا انجام شده است.

فرماندار پیشوا با تاكید بر اینكه دولت سیزدهم، یك دولت مردمی است و این فقط یك اسم نیست گفت: از زمان آغاز به كار دولت سیزدهم و استقرار در شهرستان پیشوا به دنبال مردمی‌سازی شهرستان پیشوا هستیم و در همین راستا 10 قرارگاه تشكیل شده است.اعتقاد داریم هر جا مردم حضور داشته باشند مثل مبارزه با كرونا؛ موفق خواهیم بود.در حوزه‌های سیاسی هم همین‌گونه است. امسال انتخابات را پیش رو داریم كه حضور مردم پای صندوق‌های رأی اقتدار كشور را به منصه ظهور می‌گذارد.

او افزود: در شهرستان پیشوا؛ ارتباط خوبی با گروه‌های مردمی داریم البته همچنان با ایده‌آل‌ها فاصله داریم چون پیش از دولت سیزدهم نگاه به مردم فقط به صورت مقطعی بوده است اما هم اكنون علاوه برهمكاری مردم با فرمانداری؛ برخی جاها كل مسئولیت به مردم واگذار شده است كه موفق هم بوده است.

وی افزود: افرادی مثل حاج حسن اصلانی از شاهدان عینی و یادگار قیام 15 خرداد كه در حوزه های مذهبی و فرهنگی فعالند، ستون‌های فرهنگی پیشوا و محل جذب جوانان هستند. علاوه بر این هنوز افرادی مثل حاج تقی علایی و حاج حسن اردستانی كه در قیام حضور داشتند در قید حیاتند و هر كدام محور حركت‌های فرهنگی و راویان قیام 15 خرداد هستند.بسیاری از هیئت‌ها و جلسات قرآنی پیشوا سابقه 70 ساله دارند. مراسم بنی اسد پیشوا قدمت 500 ساله دارد كه نشان از عمق فرهنگ مردم این منطقه است.

تاجیك نوری گفت: به مناسبت شصتمین سالگرد قیام 15 خرداد؛ 40 برنامه فرهنگی و هنری و قرآنی از 10 خرداد آغاز شده و تا 20 خرداد ادامه خواهد داشت.یك سری از برنامه‌ها هم قبل از 15 خرداد و در مدارس برگزار شد و دبیرخانه دائمی كنگره ملی قیام 15 خرداد در پیشوا راه اندازی شد و اعضای كنگره با روسای سه قوه دیدار داشتند. ان شاء الله بتوانیم پیام فرموده امام را مبنی بر اینكه:« 15 خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام می‌كنم» را به نسل حاضر منتقل كنیم.

فرماندار پیشوا در پایان گفتگوی خود با برنامه «پل مدیریت» گفت: ما وامدار شهدای 15 خرداد شهیدان؛ ابوالقاسم اردستانی، سید مرتضی طباطبایی رفیعی، حسن خانی، جعفر عرب مقصودی، امیر هوشنگ معصومشاهی، عزت الله رجبی و مسیب مهابادی و امام خمینی(ره) و دویادگار ایشان هستیم.


قیام 15 خرداد یك قیام الهی و معجزه آسا بود
در ادامه این برنامه حاج حسن اصلانی از شاهدان عینی قیام 15 خرداد 1342 پیشوا كه در استودیو پخش زنده برنامه «پل مدیریت» حضور داشت با تاكید بر اینكه قیام 15 خرداد یك قیام الهی و معجزه آسا بود گفت: مبدا این قیام شهرستان پیشوا بود و جرقه آن در حرم مقدس جعفربن موسی الكاظم(ع)؛ زده شد. من آن روز در حسینیه رحیمی‌ها بودم كه هنوز هم در پیشوا هست. معمولا هیئت های سینه زنی و عزاداری از تكایای مختلف در این حسینیه تجمع كرده و با نوحه خوانی مخصوص، بازار سرپوشیده پیشوا را پشت سر گذاشته و به سمت حرم مقدس جعفربن موسی الكاظم(ع) حركت می كنند برنامه رسمی عزاداری در صحن انجام می شود.
وی افزود: در روز 15 خرداد 1342؛ گرچه 13 سال داشتم اما بسیار جسور و پرتلاش بودم . ارادت زیادی نسبت به خاندان عصمت و طهارت داشته و دارم و هم اكنون یكی از مداحان رسمی شهر هستم. در كارهای فرهنگی از دوره دبستان فعالیت داشته و دارم. من در آن روز در حسینیه حضور داشتم و با هیات سینه زن به سمت حرم حركت كردیم.

او با اشاره به مراسم ویژه بنی اسد كه هرساله در روز سوم شهادت امام حسین(ع) برگزار می شود گفت: در این روز عزاداران لباس‌های نمادین بنی اسد را بر تن كرده و نوحه‌خوانی می‌كنند. داخل صحن؛ تشییع نمادین بدن‌های شهدای كربلا در مراسمی خاص انجام می‌شود. در آن روز(15 خرداد 1342) این برنامه در حال اجرا بود و چند بدن به صورت نمادین برای دفن حركت داده شده بود اما یكی از مداحان قدیمی پیشوا روی چهارپایه ایستاد و به مردم گفت: توجه كنید. مردم سكوت كردند.

مداح در ادامه گفت: امروز دو عزا داریم؛ سالگرد سومین روز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دستگیری شبانه مرجع تقلید، امام خمینی(ره)(در قم) و انتقال ایشان به تهران. او از مردم خواست باید به طرف تهران حركت كرده و امام خمینی(ره) را آزاد كنند.

حاج حسن اصلانی از شاهدان عینی قیام 15 خرداد 1342 ورامین در ادامه با تاكید بر اینكه برای اینكه پیام این قیام را به اطلاع نوجوانان و جوانان برسانیم به جهاد تبیین نیاز داریم در ادامه بیان خاطره خود از شكل گیری قیام 15 خرداد در پیشوا گفت: پس از اینكه مداح معروف پیشوا گفتند امروز دو عزا داریم؛ تمام نوحه‌ها قطع و شعارهایی فی البداهه از قبیل« خمینی، خمینی، خدا نگهدار تو؛ بمیرد، بمیرد، دشمن خونخوار تو» سر داده شد.

او افزود: جمعیت به سمت تهران حركت كرد. پس از بازار به گاراژ(میدان امام خمینی(ره) فعلی) رسیدند. بزرگترها گفتند اینطور كه نمی توانیم حركت كنیم بروید و به خانواده های خود اطلاع دهید و بیایید. سرانجام ساعت 2 بعداز ظهر در صحن حرم قرار گذاشتیم. جمعیت از ساعت 12 در صحن بود. عزت الله رجبی یكی از شهدای پیشوا قمه ای داشت دور حوض آب حرم می گذشت و می گفت طاقتم تمام شده هركس می‌خواهد با من بیاید و هركس نمی‌آید؛ ما رفتیم. جمعیت حركت كرد سرپل حاجی یكی از روحانیون سخنرانی كردند و گفتند زنها و بچه‌ها برگردند. او گفت این راه كشته شدن و اسارت و شداید دارد. در راه مردم ورامین و كارخانه قند و موسی آباد،خیرآباد و پوئینك به مردم پیشوا اضافه شدند و به پل باقرآباد رسیدند كه ناگهان (نیروهای حكومتی) مردم را به رگبار بستند...

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع
پل مدیریت