پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

مهاجرت و ساخت‌و‌ساز بی‌رویه؛ دو عامل كاهش كیفیت آب شرب جنوب غرب استان تهران+فایل صوتی

مدیرعامل شركت آبفای جنوب غربی استان تهران، مهاجرت و ساخت‌و‌ساز بی‌رویه را دو عامل اصلی كاهش كیفیت آب جنوب غرب استان تهران عنوان كرد و گفت: 80 درصد آب شرب جنوب غرب استان تهران از چاه‌ها تامین می‌شود.

1402/04/21
|
14:18
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ یوسف عرفانی نسب، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شركت آبفای جنوب غربی استان تهران در گفت و گو با برنامه «پل مدیریت» 19 تیرماه در خصوص شركت متبوعش گفت: این شركت شهرستان‌های رباط كریم، بهارستان و اسلامشهر را در قالب 11 شهر با بیش از 2 میلیون و 200 هزار نفر آبرسانی می‌كند.

20 درصد آب شرب جنوب غرب استان تهران به دلیل فرسودگی شبكه ی آبرسانی به هدر می‌رود
وی با بیان اینكه 80 درصد آب شرب جنوب غرب استان تهران به وسیله چاه‌ها و مابقی از خط آب سد ماملو تامین می‌شود گفت: سالانه 150 میلیون متر مكعب آب تامین می‌شود كه حدود 20 درصد آن به دلیل فرسودگی شبكه ی آبرسانی به هدر می‌رود.

اصلاح شبكه فرسوده آبرسانی نیازمند اعتبارات بالا است
عرفانی نسب با تاكید بر اینكه اصلاح شبكه فرسوده آبرسانی نیازمند اعتبارات بالا است گفت: باید با اعتبارات دولتی یا توسط بخش خصوصی این كار انجام شود اما با اقبالی از سوی سرمایه‌گذاران روبرو نشدیم.

دولت باید نگاه جدی‌تری به اصلاح شبكه فرسوده آبرسانی داشته باشد
او با اشاره به اینكه هدررفت آب به خطوط فرسوده؛ خرابی كنتور و دقیق نبودن كنتورها و حادثه در خطوط توزیع بازمی‌گردد، افزود: مجموع خطوط شبكه توزیع 2 هزار و 400 كیلومتر و خطوط انتقال 536 كیلومتر است. سال گذشته از منابع داخلی 28 كیلومتر شبكه توزیع اصلاح شد و امسال هم 38 كیلومتر در دستور كار است تا شبكه توزیع شهرها و روستاهای تحت پوشش اصلاح شود. با این روند سالها طول می‌كشد تا شبكه فرسوده توزیع اصلاح شود.به نظر می رسد دولت باید نگاه جدی‌تری به این مقوله داشته باشد.

حوادث خطوط انتقال آب، كمتر از شبكه توزیع است
مدیرعامل شركت آبفای جنوب غربی استان تهران با اشاره به اینكه حوادث خطوط انتقال كمتر از شبكه توزیع است گفت: مسیر خطوط انتقال معمولا در جایی نیستند كه تردد مردم در آن زیاد باشد. ممكن است فرونشست در اجرای كارهای فاضلاب در عمق زیاد و در مكان‌هایی كه زیرسازی خوبی انجام نشده به وجود آید كه باید به درستی اصلاح شوند.

قیمت تمام شده هر متر مكعب تولید آب شرب حدودا 2800 تومان است
وی در پاسخ به اینكه هزینه استحصال آب چقدر است؟گفت: هزینه استحصال هر متر مكعب 800 تومان است اما میانگین قیمت تمام شده هر متر مكعب تولید آب شرب حدودا 2800 تومان است اگرچه این قیمت هم از شركتی به شركت دیگر متفاوت است.

واقعی شدن تعرفه آب؛ به اصلاح شبكه آبرسانی كمك می‌كند
رئیس هیات مدیره شركت آبفای جنوب غربی استان تهران با تاكید بر اینكه شركت‌های آبفا به صورت خودگردان اداره می‌شوند گفت: برای طرح‌های عمرانی به ندرت از اعتبارات دولتی استفاده میشود كه آن هم معمولا در تصفیه خانه های آب و فاضلاب است. به همین جهت اگر به سمت واقعی شدن تعرفه ها برویم( كه البته جای كار دارد و باید درآمد خانواده‌ها در وهله اول مد نظر باشد) شاید بتواند در بخش درآمدزادیی به ما كمك كند تا بتوانیم شاهد سرمایه گذاری و اصلاح و بهبود بسیاری از مسیرها باشیم و بخشی از مشكلات برطرف شود.اگرچه با تمام محدودیت‌ها سعی داریم مردم كمترین مشكل را داشته باشند.

ساخت و سازهای بی‌رویه و مهاجرت دو چالش جدی جنوب غرب استان تهران است
وی ساخت و سازهای بی‌رویه و مهاجرت به جنوب غرب استان تهران را چالش جدی در جهت تامین آب منطقه عنوان كرد و گفت: در تامین آب شرب شهر پرند كه مركز ساخت و ساز مسكن دولتی است با چالش مواجه هستیم. اگرچه شركت‌های آب منطقه ای عهده دار تامین آب شهرها و روستاها و آبفا موظف به توزیع آن است به همین جهت باید قبل از استقرار جمعیت تامین آب مورد نیاز برای آنها به صورت جدی پیگیری شود.

80 درصد آب شرب جنوب غرب استان تهران از چاه ها تامین می‌شود
عرفانی نسب در خصوص كیفیت آب شرب منطقه جنوب غرب استان تهران گفت: در تعریف كیفیت آب دو واژه مجاز و مطلوب استفاده می شود. زمانی آب شرب تهران بهترین آب كشور بود اما از زمانیكه جمعیت زیاد شد در عمل برای امین آب شرب از آب چاه هم استفاده می كنیم. همانطور كه گفته شد ؛ 80 درصد آب شرب جنوب غرب استان تهران از چاه ها تامین می‌شود به همین جهت با توجه به استانداردهای موجود؛ بیشتر به سمت مجاز بودن آب شرب حركت كرده ایم نه مطلوب بودن آن. اگرچه كه در برخی جاها آب شد را با آب چاه مخلوط می‌كنیم تا كیفیت آن افزایش یابد. متاسفانه آبفای جنوب غرب استان تهران؛ ظرفیت تامین آب مطلوب برای شهروندان را ندارد.

فاز دوم تصفیه‌خانه فاضلاب پرند؛ دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد
وی با بیان اینكه جنوب غرب استان تهران فاقد تصفیه خانه آب است اما در مورد تصفیه خانه فاضلاب گفت: مدول اول تصفیه خانه فاضلاب پرند با ظرفیت 30 هزار مترمكعب در شبانه روز در حال فعالیت است و ساخت مدول دوم این تصفیه خانه از سال 96آغاز شد و تاكنون 42 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است. با توجه به اینكه یكی از طرح های اولویت‌دار است؛ امیدواریم تا در دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.

50 درصد ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب اسلامشهر، قابلیت استفاده دارد
عرفانی نسب افزود: مدول اول فاضلاب شهر اسلامشهر هم با ظرفیت 50 هزار متر مكعب در شبانه روز ساخته شده ؛ اگرچه به دلیل كامل نشدن شبكه جمع آوری فاضلاب در این شهر؛ حدود 50 درصد ظرفیت تصفیه خانه استفاده می‌شود. حدود 30 درصد از شبكه جمع آوری فاضلاب در اسلامشهر ایجاد شده و امسال به 110 كیلومتر شبكه جمع‌آوری فاضلاب؛ 44 كیلومتر دیگر هم آن اضافه خواهد شد.

ساخت تصفیه‌خانه رباط كریم، 72 درصد پیشرفت داشته است
او گفت: تصفیه‌خانه رباط كریم هم 72 درصد پیشرفت فیزیكی داشته و امیدوارم این تصفیه‌خانه در ماه‌های اول پاییز امسال به بهره‌برداری برسد. 70 درصد شبكه جمع‌آوری فاضلاب رباط كریم ایجاد شده و فقط باید انشعاب‌ها نصب شوند.

ساخت تصفیه خانه فاضلاب شهرستان بهارستان، جزو مصوبات دولت است
عاملی نسب در پایان این گفت و گوی رادیویی اظهار داشت: ساخت تصفیه خانه فاضلاب شهرستان بهارستان هم جزو مصوبات دولت است و ما امیدواریم این طرح به زودی كلنگ‌زنی شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
پل مدیریت