پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

ساخت دستگاه‌های پیشرفته انتقال خون؛ توسط شركت‌های دانش‌بنیان+فایل صوتی

سید منتظر شُبّر مدیركل انتقال خون استان تهران با بیان اینكه انتقال خون در ایران با سایر كشورهای منطقه قابل قیاس نیست گفت: برخی تجهیزات بسیار پیشرفته سازمان انتقال خون، ساخت شركت‌های دانش‌بنیان كشورمان است.

1403/08/17
|
13:50
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نهمین شماره از سری دوم برنامه «پل مدیریت» روز چهارشنبه 16 آبان با حضور سیدمنتظر شُبّر مدیركل انتقال خون استان تهران با شرح وظایف و اقدامات این سازمان بر روی آنتن رادیو تهران رفت.

انتقال خون در ایران با سایر كشورهای منطقه قابل قیاس نیست
مدیركل انتقال خون استان تهران در ابتدای این گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینكه انتقال خون در ایران با سایر كشورهای منطقه قابل قیاس نیست گفت: ما از معدود كشورهای جهان هستیم كه خون مورد نیاز بیماران را به صورت داوطلبانه تهیه می‌كنیم. شاید به نظر ساده باشد كه فرد اهداكننده بخشی از وجود خود را به فرد بیمار اهدا می‌كند اما این عمل، كاملا انسانی و ایثارگرانه است.

بسیاری از دستگاه‌های پیشرفته سازمان انتقال خون ایران در داخل كشور ساخته می‌شوند
او در خصوص تكنولوژی نوین در انتقال خون گفت: چندی پیش كنگره ای در تهران برگزار شد كه كشورهای منطقه هم حضور داشتند. آنها از مركز وصال بازدید داشتند.تعجب در نگاه آنها از پیشرفت ما در این حوزه كاملا مشهود بود. ما دقیقا از دستگاه‌هایی استفاده می‌كنیم كه در آمریكا و اروپا از آنها استفاده می‌شود.برخی از تجهیزات مورد استفاده وارداتی است و البته برخی تجهیزات بسیار پیشرفته ما ساخت شركت‌های دانش‌بنیان كشورمان است و ما در بهترین شرایط ممكن قرار داریم.

افرادی بین 18 تا 65 سال می‌توانند خون اهدا كنند
شبّر در خصوص شرایط اهدای خون اهداكنندگان گفت: افراد بین 18 تا 65 سال می‌توانند خون اهدا كنند و بقیه موارد به تشخیص پزشك سازمان انتقال خون بازمی‌گردد كه آیا فرد می‌تواند به لحاظ جسمی خون بدهد یا خیر؟

افراد بالای 65 سال هم می‌توانند با رعایت شرایط خون بدهند
او با تاكید بر اینكه ما نمی‌خواهیم آسیبی به اهداكننده خون برسد به رادیو تهران گفت: فردی كه متادون مصرف می‌كند در صورتیكه برای خودش مشكلی پیش نیاید می‌تواند خون اهدا كند. افرادی كه بیش از 65 سال دارند به جهت اینكه شاید خون‌دهی برایشان ضرر داشته باشد نباید خون بدهند مگر اینكه صورت مستمر خون اهداكرده و در سلامت كامل باشند. در این صورت می‌توانند تا 70 سالگی خون اهدا كنند.

برای تمامی اهداكنندگان خانم، تست هموگلوبین در نظر گرفته شده است
وی افزود: علاوه بر تمامی معاینات، برای داوطلبان خانم تست هموگلوبین گذاشته شده و آقایانی كه مشكوك به كم خونی باشند هم باید در ابتدا و قبل از خون‌دهی تست هموگلوبین بدهند . اهداكننده در صورت سلامت كامل برای اهدای خون راهنمایی می‌شود. برای افرادی كه كم‌خونی دارند، پزشكان انتقال خون قرص آهن تجویز می‌كنند.

اهدای خون می‌تواند جان 3 بیمار را نجات دهد
این مقام مسئول در پاسخ به اینكه حجامت و فصد خون چه تفاوتی با اهدای خون دارند گفت: این دو برای سلامتی مفید هستند اما با اهدای خون جان 3 نفر با فراورده‌های خونی نجات می‌یابد. در برخی موارد فرد اهداكننده غلظت خون دارد. این فرد باید فصد و حجامت كند اما افراد سالم می‌توانند با اهدای خون موجب نجات بیماران شوند. چرا نباید برای اهدای خون مراجعه كنیم؟

پویش «مهربانو»؛ با هدف جذب بانوان برای اهدای خون در حال برگزاری است
شبّر با اشاره به اینكه مشاركت بانوان ایرانی در اهدای خون مناسب نیست و فقط 5 درصد خون توسط بانوان اهدا می‌شود اظهار داشت: پویش «مهربانو» با هدف جذب بیشتر بانوان برای اهدای خون داوطلبانه از مردادماه آغاز شده و به جهت استقبال خوب هموطنان خانم تمدید شده است. ما آمادگی داریم در صورت استقبال بهتر تا پایان سال پویش «مهربانو» را ادامه دهیم . این پویش در نمایندگی تهرانپارس به صورت آزمایشی انجام شده است و نمایندگی‌های دیگری هم به تدریج اضافه خواهند شد.

پویش«راهیان پیشرفت»؛ دانش‌آموزان را با فرایند اهدای خون آشنا می‌كند
مدیركل انتقال خون استان تهران در ادامه گفتگو با رادیو تهران در خصوص پویش دانش‌آموزی« راهیان پیشرفت» با موضوع آشنایی دانش‌آموزان با فرایند اهدای خون گفت: پیرو فرمایشات مقام معظم مبنی بر اینكه باید از دستاوردها كشور اطلاع‌رسانی كرد از سال گذشته دانش‌آموزان در قالب تور علمی از سازمان انتقال خون بازدید می‌كنند. این اردو با همكاری بسیج، آموزش و پرورش و نهادهای دیگر برگزار می‌شود تا دانش‌آموزان پیشرفت‌های این حوزه را از نزدیك مشاهده كنند. از دیگر اهداف برگزاری این اردوها فرهنگ‌سازی برای دانش‌آموزان است تا بعدها بتوانند یكی از اهداكنندگان خون باشند و همچنین دیگران را به این عمل ایثارگرانه ترغیب كنند.

خون گروه « o منفی» همیشه مورد نیاز است
مدیركل انتقال خون استان تهران در ادامه گفتگو با رادیو تهران گفت: پویش‌های مختلفی در انتقال خون انجام می‌شود اما با شروع هوای سرد از مردم برای اهدای خون دعوت می‌شود. گاهی هم دعوت از گروه‌های خون منفی انجامی شود .اما خون گروه « o منفی» همیشه مورد نیاز ما است. پویش‌های گروه‌های صنعتی، ورزشكاران و نیروهای مسلح از جمله پویش‌هایی است كه با اهدای خون انجام می‌شود.


صدا وسیما با سازمان انتقال خون، همكاری موثر دارد
شبّر در ادامه گفت:هر وقت با كاهش خون مواجه بودیم از صدا و سیما درخواست كردیم و بلافاصله هم پس از اطلاع‌رسانی شاهد كمك و همكاری مردم نوعدوست بودیم از این برنامه هم مردم را برای اهدای خون دعوت می‌كنم.

آقایان می‌توانند هر 3 ماه یكبار و خانم‌ها هر 4 ماه یكبار خون خود را اهدا كنند.
وی در پاسخ با اینكه آیا از اهداكنندگان خون حمایت می‌شود؟ گفت: آقایان می‌توانند هر 3 ماه یكبار و خانم‌ها هر 4 ماه یكبار خون خود را اهدا كنند. اهداكنندگان با هربار مراجعه به طور كامل معاینه می‌شوند. تمای افرادی كه تست «هپاتیت» و «اچ آی وی» آنها مثبت می‌شود برای درمان رایگان معرفی می‌شوند. همچنین واكسن «هپاتیت بی» هم به صورت رایگان برای این افراد تزریق می‌شود. اما در كل اهدای خون یك عمل انسانی است.

اهدای خون برای بیماران نیازمند، یك امر ضروری است
دكتر شبّر با بیان اینكه با شروع فصل سرما، كوتاه شدن روز، نزولات آسمانی و افزایش بیماری‌های فصلی و آلودگی هوا، مراجعات كم می‌شود گفت: نیاز ما به خون با تغییر شرایط جوی كم نمی‌شود و اهدای خون یك عمل فوق برنامه نیست كه آن را عقب بیندازیم. اهدای خون برای بیماران نیازمند، یك امر ضروری است.

پایگاه‌های انتقال خون استان تهران افزایش می‌یابند
وی با اشاره به توسعه پایگاه های انتقال خون به رادیو تهران گفت: برخی شهرستان‌ها پایگاه انتقال خون ندارند و مردم برای اهدای خون باید به تهران و دیگر شهرستان‌ها مراجعه كنند . اما در همین شرایط هم تیم‌های سیار به این شهرستان‌ها اعزام می‌شوند تا از یك تا چند روز در این شهرها و اماكن حضور می‌یابند تا اهداكنندگان بتوانند برای بیماران نیازمند خون اهدا كنند.

نیمی از خون‌های اهدایی استان تهران برای بیمارن نیازمند غیر تهرانی مصرف می‌شود
مدیركل انتقال خون استان تهران با بیان اینكه در استان تهران برای بیمارانی كه از سراسر كشور به مراكز درمانی مراجعه می‌كنند هم باید تامین شود گفت: اگر اهدا مناسب نباشد با مشكل مواجه می‌شویم. نیمی از خون اهدایی تهران صرف بیماران تهرانی شده و نیمی دیگر به بیمارانی كه خارج از تهران به مراكز درمانی تهران مراجعه می‌كنند داده می‌شود. اما با توجه به ذخایر خونی كه داریم فعلا مشكلی برای تامین خون نداریم.

شبكه ملی خون‌رسانی؛ نیاز استان‌های نیازمند به خون را مرتفع می‌كند
او با اشاره به شبكه ملی خون‌رسانی انتقال خون در كشور گفت: اگر خون‌های اهدایی در استانی اضافه باشد به دیگر استانهای نیازمند داده می‌شود. ما هم در تهران از استان‌های دیگر خون دریافت می‌كنیم و در صورت نیاز به استان‌های دیگر خون اهدا می‌كنیم. برای مثال در عملیات تروریستی استان كرمان اولین استان حمایت‌كننده كرمان، استان تهران بود.

گلبول قرمز تا 35 روز در دمای ایده‌آل قابل نگهداری است
شبّر با بیان اینكه هیچ ماده‌ای قابلیت جایگزینی خون را ندارد. خون به صورت مصنوعی قابل تهیه نیست؛ در خصوص شرایط نگهداری این ماده حیاتی در سازمان انتقال خون گفت: خون در دمای ایده آل مصوب سازمان بهداشت جهانی نگهداری می‌شود. سردخانه‌های ما دما را به صورت تخصصی حفظ می‌كنند. خون‌های اهدایی به گلبول قرمز، پلاسما و پلاكت تفكیك می‌شود. گلبول قرمز تا 35 روز قابلیت نگهداری دارد.

راه‌های ذیل برای ارتباط هموطنان با اداره كل انتقال خون استان تهران در نظرگرفته شده است:
دفتر مركزی اداره كل انتقال خون استان تهران به نشانی خیابان انقلاب- وصال شیرازی-بالاتر از تقاطع طالقانی-پلاك 99
شماره تلفن‌های 88952092 و 88952096 و 88956169
وبگاه https://tehran.ibto.ir/

شایان ذكر است: سری دوم برنامه «پل مدیریت» به تهیه كنندگی اكبر محمدی خانی چهارشنبه‌ها ساعت 12:30 با حضور مسئولان سازمان‌ها و نهادهای كشور و استان تهران بر روی آنتن رادیو تهران می‌رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پل مدیریت