پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

رادیو تهران

پل مديريت

فرماندار شهریار: جمعیت شهریار به اندازه یك استان؛ اما زیرساختش در حد شهرستان است+فایل صوتی

فرماندار شهریار با اشاره به كمبودهای موجود در شهرستان شهریار گفت: شهریار 1 میلیون نفر جمعیت دارد كه در حد یك استان است . ما كار یك استان را با اعتبارات شهرستان انجام می‌دهیم.

1400/11/12
|
11:54
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نورالله طاهری فرماندار شهریار كه 11 آبان ماه سال جاری مهمان برنامه پل مدیریت بود بار دیگر با حضور در استودیو پخش زنده رادیو تهران و در گفتگو با این برنامه در خصوص اقدامات موثری كه در شهرستان شهریار طی دو ماه گذشته انجام شده گفت: متاسفانه در جلسه گذشته وقت نشد تا آن طور كه باید و شاید درباره مسائل شهریار صحبت كنیم و بنا شد تا مجدداً در برنامه حضور پیدا كنم و درباره اتفاقات خوبی كه در شهریار رخ داده صحبت كنیم.

مبارزه با كم آبی با آبیاری قطره‌ای و ایجاد گلخانه در شهریار
او با اشاره به مسئولیت 4 ساله خود در شهرستان شهریار اظهار داشت: در ابتدا بر اساس مطالعات آمایش سرزمینی كه از استان به ما اعلام شده بود، كار خود را در شهریار شروع كردیم تا به مطالبات به حق مردم و مشكلات دیرینه شهریار رسیدگی كنیم. شهرستان شهریار باید در چهار موضوع پیشرفت می كرد. مورد اول، كشاورزی است كه برای شهریار"نگین سبز استان تهران" بسیار حائز اهمیت است و در موضوعات صنعتی، خدماتی و گردشگری، اقدامات بسیار عمده و خوبی صورت گرفت.
فرماندار شهریار در توضیح اقدامات موثر برای صرفه جویی در مصرف آب كشاورزی در این ناحیه از استان تهران گفت: با توجه به كمبود آب در شهریار و نیاز به صرفه‌جویی، امكاناتی از جمله آبیاری قطره‌ای و ایجاد گلخانه در شهریار فراهم شده است.

ساخت 200 واحد صنعتی در شهرك صنعتی شهید قاسم سلیمانی
او در خصوص اقدامات موثر در گسترش واحدهای صنعتی در شهریار گفت: در زمینه صنعت نیز ما توانستیم علاوه بر ساماندهی صنایع موجود، شهرك صنعتی شهید قاسم سلیمانی كه در گذشته زمینی به آن اختصاص داده شده بود و در حال حاضر حدود 200 واحد صنعتی در آن ساخته شده است را ایجاد كنیم. این شهرك مناسب تولید است و از منظر اشتغال‌زایی، همسو با شعارهای سال است. شایان ذكر است كه حدود 7500 شغل در این شهرك پیش‌بینی شده است.

شهریار 1 میلیون نفر جمعیت دارد
فرماندار شهریار با استناد به آمار در خصوص جمعیت شهریار گفت: در سال 95 جمعیت شهریار 744 هزار نفر بود ولی این جمعیت در حال حاضر با در نظر گرفتن نرخ رشد جمعیت در سالهای گذشته و اتباع ساكن در شهریار به حدود یك میلیون نفر رسیده است.

شهریار به اندازه یك استان جمعیت دارد اما زیرساخت‌های آن شهرستانی است
او افزود: در حال حاضر نرخ بیكاری در شهریار 10.9 درصد است و برطرف كردن آن نیاز به زیرساخت‌های وسیعی دارد. شهرستان شهریار با فرمانداری و سیستم شهرستانی اداره می‌شود. كشور حدود 6 تا 7 استان جمعیت زیر یك میلیون نفر دارد؛ كه با سیستم استانداری اداره می‌شوند و این یك مزیت برای آنها است. زیرساختهای ما بسیار ضعیف و فاصله ما با مردم در همه موضوعات یك فاصله 15 تا 20 ساله است وعلت آن مهاجرت بی‌رویه ای است كه نتوانسته‌ایم جلوی آن را بگیریم . در حال حاضر كار یك استان را با اعتبارات شهرستان انجام می‌دهیم و تنها راه خاتمه دادن به این فاصله، ارتقاء همه جانبه زیرساخت‌ها است یا باید این شهرستان به یك استان تبدیل شود و یا ادارات كل باید در شهریار مستقر شوند. اگر این كار میسر نشود، فاصله ما با مردم روز به روز بیشتر می‌شود. اما با همه اینها اقدامات خوبی در حوزه‌های صنعتی، كشاورزی، آب شرب و بسیاری دیگر از موارد صورت گرفته است.

با قول استاندار تهران، ساخت مترو در شهریار به زودی اجرایی می‌شود
طاهری در ادامه گفتگو با برنامه پل مدیریت در خصوص احداث زیرگذر و مترو گفت: مطالعات ساخت مترو كامل شده است. قرار شده تا جلسه‌ای با حضور استاندار تهران در راه آهن برای شروع كار اجرایی مترو برگزار شود. سال‌ها است كه موضوع ساخت مترو مطرح شده اما اجرایی نشده است و به نظر می‌رسد كه با قولی كه استاندار تهران به ما داده است اقدامات ساخت مترو به زودی اجرایی شود.

فرماندار شهریار در خصوص وعده‌هایی كه برای آغاز ساخت مترو در برنامه 11 آبان به مردم شهریار داده بود گفت: مساله مترو به دلیل اعتباراتی كه باید به آن اختصاص داده می شد و نشد و مسائل پیش آمده به تعویق افتاد و ما بسیار شرمنده مردم هستیم. كارهای ساخت مترو در مناطق مختلف استان تهران شروع شده است؛ اما هنوز به بهره برداری نرسیده است. این روند در غرب استان تهران بسیار كندتر است و در شهرستان‌های قدس، ملارد و شهریار نیز باید قطار شهری عبور می‌كرد كه هنوز این اتفاق نیفتاده و دلایل زیادی دارد. بهره برداری از مترو زمان طولانی می‌خواهد. این موضوع پیگیری می‌شود و به نظر می‌رسد با پیگیری های صورت گرفته ساخت مترو برای شهریار محقق خواهد شد.

زیرگذر شهریار در دهه فجر افتتاح می‌شود
وی درباره پایان مراحل ساخت زیرگذر شهریار افزود: حدود 60 درصد مراحل ساخت زیرگذر ورودی شهرستان شهریار انجام شده اما اتمام كار آن نیاز به اعتباری دارد كه باید توسط شهرداری تهران تامین می‌شد كه طی نشست استاندار با شهردار تهران، مبلغ 30 میلیارد تومان اعتبار برای اتمام كار ساخت این زیرگذر احصاء شده است و به امید خدا این مسئله نیز به زودی حل خواهد شد.
ساخت این زیرگذر به زودی به اتمام خواهد رسید. در حال حاضر درگیر آسفالت كردن آن هستیم و طبق بازدیدهای صورت گرفته، ان شاء الله این زیرگذر در دهه فجر افتتاح می‌شود.

81 پروژه در دهه فجر در شهرستان شهریار افتتاح می شود
فرماندار شهریار درباره دیگر پروژه‌هایی كه در دهه فجر تا پایان سال افتتاح خواهند شد گفت: حدود 81 پروژه قابل افتتاح در حوزه‌های آموزشی، بهداشتی، صنعتی، خدماتی و عمرانی داریم كه مبلغ هزار میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شده و موجب اشتغال 830 نفر خواهد شد. قطعاً شهریار امروزی با شهریار روزهای اول انقلاب قابل قیاس نیست. اكثر محله‌ها و روستاهای شهریار در گذشته، جاده آسفالت، برق و یا حتی آب و دیگر امكانات رفاهی را نداشتند. امروزه تمامی این امكانات رفاهی حتی به مقدار كم فراهم شده است. در حال حاضر حدود 5 پروژه مهم در شهریار داریم كه بیش از 15 هزار میلیارد تومان برای هزینه آن شده است و تكمیل آن ادامه دارد.

90 درصد ساخت بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار انجام شده است
طاهری درباره اقدامات موثر در راستای ساخت و ایجاد امكانات بهداشتی و درمانی در كشور گفت: بیمارستان خصوصی نور در شهریار ساخته شده است. بیمارستان امام خمینی(ره) با 313 تخت كه ساخت آن حدود سی سال پیش كلنگ خورده است تا سال 96 حدود 33 درصد پیشرفت داشت و در حال حاضر حدود 90 درصد مراحل ساخت آن با كمك خیرین پیشرفته است. قرارداد پایانی ساخت این بیمارستان تنظیم و پیمانكار آن مشخص شده است و تا سال آینده افتتاح خواهد شد.

در 4 سال اخیر؛ حدود 50 مدرسه در شهریار افتتاح شده است
وی با اشاره به كمبود فضای آموزشی در شهرستان شهریار گفت: شهریار حدود 170 هزار دانش آموز دارد كه این تعداد از جمعیت برخی شهرستان های كشور بیشتر است و سالانه 10 الی 12 هزار دانش آموز به این تعداد اضافه می شود و هر سال نیاز به 250 كلاس درس بیشتر داریم. ما از سال شروع به كار در فرمانداری تلاش كردیم تا هر سال حدود 12 الی 15 مدرسه را در این شهرستان آماده استفاده كنیم. در حال حاضر حدود 650 مدرسه در شهریار به صورت دو شیفته فعال هستند. همه به ما در ساخت این مدارس كمك كردند. شهرداری‌های ما برای اولین بار در كشور در حال تبدیل فضاهای آموزشی به مدرسه هستند و خیرین با جدیت تمام پای كار آمدند و در این 4 سال نزدیك به 50 مدرسه افتتاح كردیم. شورای آموزش و پرورش شهرستان شهریار طی 4 سال اخیر مقام برتر را بین شوراهای آموزش و پرورش استان تهران كسب كرده است.

شهرك صنعتی شهید سلیمانی تا سال آینده به طور كامل راه اندازی می‌شود
فرماندار شهریار با تاكید بر پیگیری‌های مداوم جهت گسترش حوزه صنعتی در شهریار گفت: ستاد تسهیل هر هفته در شهریار برگزار می شود، هیچ كارخانه ای اجازه تعطیلی ندارد و علاوه بر آن افزایش اشتغال، افزایش خط تولید نیز داشتیم. ساخت شهرك شهید سلیمانی در حال انجام است. كلنگ این شهرك در سال 96 به زمین خورد و حدود 280 واحد صنعتی باید در این شهرك ساخته شود كه همه این تمهیدات نیاز به آب و برق و محوطه سازی دارد كه تمامی مجوزهای آن اخذ شده است. با روندی كه ساخت این شهر پیش گرفته است تا سال آینده به طور كامل راه اندازی شود. 700 هكتار زمین هم برای توسعه این شهرك با توجه به استقبال صنعتگران آماده شده است، به نظر می رسد كه شهرك شهید سلیمانی دایره المعارفی از شعارهایی است كه رهبر انقلاب اسلامی به سال های مختلف اختصاص داده اند.

در دهه فجر امسال 6 مدرسه در شهریار افتتاح می‌شود
فرماندار شهرستان شهریار در خصوص طرح‌های آموزشی پیش رو گفت: تمركز ما بیشتر بر روی ساخت مدارس است. در سال جاری 6 مدرسه در هفته دولت افتتاح شده است و 6 مدرسه نیز در دهه فجر افتتاح خواهد شد و حدود 10 مدرسه نیز در حال ساخت هستند كه برای سال ‌آتی آماده خواهند شد.

دو اورژانس محلی به زودی در شهریار افتتاح خواهند شد
وی همچنین درخصوص مراكز بهداشتی در شهریار گفت: مراحل ساخت و بهره برداری از بیمارستان امام خمینی(ره) در حال طی شدن است و در كنار آن تعداد مراكز بهداشتی درمانی روستاهای شهرستان افزایش یافته و در صورت نیاز تعمیر مراكز انجام شده و در كنار آن افزایش اورژانسهای محله ای انجام شده است. دو اورژانس محلی نیز به زودی در شهریار افتتاح خواهند شد. همچنین بیمارستان سجاد كه حدود 100 تخت دارد در حال بازسازی است و یك مركز جدید 4 طبقه‌ در كنار آن در دست ساخت است. برای گسترش فضای بیمارستان‌سجاد بسیاری از خانه‌ها و محوطه‌های اطراف این بیمارستان خریداری شده؛ اما هیچ كدام از آنها ما را به هدفمان نزدیك نكرد و در حال حاضر تمركزمان بر روی ساخت این مركز چهار طبقه ای است.

توابع شهریار از آب شرب سد كرج بهره مند می‌شود
طاهری در پاسخ به اینكه برای مردم شهریار طی یك سال گذشته چه كاری انجام شده اظهار داشت: در زمینه استفاده از پساب‌ها و بازسازی تصفیه خانه‌ها دستور كار جدیدی در برنامه خود داریم تا بتوانیم این پساب‌ها را مجدد به زمین‌های كشاورزی برسانیم و از طرفی برداشت آب از آب‌های عمقی را حذف كنیم.
وی افزود: ورود آب شرب به شهرستان شهریار از آب‌های سطحی یكی از مطالبات دیرینه مردم است كه ما توانستیم با قطعیت به این مطالبه مردم رسیدگی كنیم و از سد كرج آب بگیریم. این آب به نصیر آباد وارد شده است و به 4 شهر دیگر هم وارد خواهد شد.

180 خانواده در شهریار با وام بنیاد بركت به كار مشغول شده اند
طاهری خاطرنشان كرد: مسئله مهم دیگر مهاجران و بانوان سرپرست خانوار هستند كه تا به امروز توانسته ایم تا به وسیله وام‌های بنیاد بركت حدود 11 میلیارد تومان وام به خانواده ها پرداخت كنیم. حدود 180 خانوار با دریافت این وام ها به اشتغال خانگی پرداختند و تولیدات خود را در بازارهای روز می‌فروشند.

معتادان پس از مراحل پاكسازی در در مراكز مختلف به كار مشغول می‌شوند
وی گفت: برای معتادان متجاهر كمپ‌های موجود در شهرستان را اجاره كرده‌ایم. در ابتدای ورود معتادان به این كمپ‌ها همكاران ما در حوزه بهداشت و درمان افراد بیمار را غربال كرده و برای معالجه به مراكز درمانی می‌فرستند. افراد دارای مدارك تحصیلی و حرفه ای به مراكز كار فرستاده می‌شوند و در كنار این‌ها مابقی افراد برای حرفه‌های خاص دیگر آموزش داده می شوند و پس از طی مراحل آموزشی و پاكسازی در مراكز مختلف مشغول به كار می‌شوند. تا به این لحظه توانستیم تا حدود 40 درصد از این افراد را مشغول به كار كنیم و همچنان بر روی آنها نظارت داریم. در مرحله دوم در نظر داریم حدود 70 درصد این افراد همچنان مورد نظارت ما باشند.

اختلاف مالكان زمین‌های گمرك شهریار با تعاونی‌ها ارتباطی با شهرداری ندارد
وی در پایان این گفتگوی رادیویی در خصوص عدم صدور مجوز ساخت در زمین‌های گمرك به مردم گفت: 12 تا 15 سال است كه گمرك برای خودش مشكل ایجاد كرده است و اختلافاتی بین مردم و تعاونی‌هایی كه مسئول تقسیم زمین‌ها بودند به وجود آمده است كه ارتباطی با شهرداری ندارد. حل این اختلافات در دستور كار است و با جلسه‌ای كه دو هفته پیش اعضای تعاونی با ریاست دادگستری داشتند، در صورت هماهنگی با جلسه‌ای كه برگزار شد تمامی مشكلات حل خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پل مدیریت