عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاكید بر اینكه روماتیسم مفصلی درمان قطعی ندارد؛ گفت: بیماری روماتیسم مفصلی در خانم ها 4 برابر آقایان است و مواردی چون چاقی، دیابت و كشیدن سیگار از عوامل اثرگذار در ابتلای سریع به این بیماری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدمحمد جزایری عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و گو با "تهران ما سلامت" رادیو تهران درخصوص بیماری روماتیسم مفصلی اینگونه اظهار داشت: تشخیص بیماری روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) در برخی موارد دشوار است، زیرا این بیماری ابتدا با درد در ناحیه مفصل آغاز نمیشود بلكه نشانه هایی همچون ضعف، بی اشتهایی و خستگی دارد و در برخی موارد 3 تا 6 ماه زمان می برد تا علائم مفصلی بیمار آغاز شود. روماتیسم مفصلی یك بیماری مزمن و پیش رونده است.
وی افزود: در بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی حركت مفصل محدود میشود و آنچه در این بیماران شایع است درد صبحگاهی مفاصل پس از بیدار شدن از خواب است. اینها نشانههای ابتدایی این بیماری است در مراحل پیشرفته بیماری مفاصل تغییر شكل داده و بندهای انگشت دست شبیه به دوك نخ میشود.
دكتر جزایری با تاكید بر اینكه در برخی موارد این بیماری زمینه ژنتیكی دارد؛ گفت: بیماری روماتیسم مفصلی حداقل سه مفصل را درگیر میكند و درد آن یكنواخت نیست و نوسان دارد، گاهی درد زیاد و گاهی كم دارد.
این متخصص ارتوپدی یادآور شد: این بیماری، بیماری بافتهای هم بند است و علاوه برمفاصل ممكن است سایر قسمت های بدن از جمله پوست، چشم ها، قلب و رگهای خونی را نیز مبتلا كند.
وی درباره عوامل تاثیرگذار در ابتلا به این بیماری گفت: این بیماری در خانم ها 4 برابر بیشتر از آقایان است، بیماری در سنین میانسالی و از 35 سال به بالا مشاهده میشود ضمن اینكه چاقی، دیابت و كشیدن سیگار از عوامل اثرگذار در ابتلای سریع به این بیماری است.
وی تاكید كرد: روماتیسم مفصلی درمان قطعی ندارد و مصرف دارو تنها روند بیماری را كند میكند و مقداری بیمار را تسكین میدهد. بیتوجهی به درمان این بیماری منجر به پیشرفت آن میشود و در مراحل پیشرفته تر درمان های دارویی دیگر موثر نخواهد بود. در مرحله شدیدتر و پس از معلول شدن مفصل آخرین درمان تعویض مفصل است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.