رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفت و گو با رادیو تهران با تاكید بر اینكه نزدیكی والدین به فرزندان و افزایش اطلاعات سایبری آنها میتواند فرزندانشان را در مقابل جرایم سایبری حفظ كند گفت: در بازیهای رایانهای (آنلاین) فرزندان ما با افرادی بزرگتر از خود روبرو هستند. در این فضا شاهد مواردی همچون باجگیریهای سایبری از كودكان هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ سردار داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفت و گو با برنامه «شهر آماده» رادیو تهران در چهاردهمین روز از فروردین ماه با اشاره به مخاطرات فضای مجازی در خانواده گفت: با ظهور اینترنت و در تعاقب آن، شبكههای اجتماعی و ضریب نفوذ آنها، شاهد فرصتهای بسیار خوبی هستیم اما در كنار آن تهدیدات و آسیبهایی هم وجود دارد كه بخشی از آنها جرایم سایبری هستند كه پلیس فتا با آنها دست و پنجه نرم میكند.
پلیس فتا؛ واحدی مجزا را برای باج گیری، قلدری و كودكآزاری در فضای مجازی ایجاد كرده است
او افزود: جرایم تكامل یافته در فضای مجازی مثل باج گیری، قلدری و كودكآزاری در فضای مجازی موجب تشدید اقدامات پلیس فتا و تشكیل واحدی به نام واحد رسیدگی به جرایم علیه كودكان و بانوان شده كه تمامی نیروهای آن را بانوان تشكیل میدهند.
راه حل كاهش شكاف دیجیتال؛ نزدیكی والدین به فرزندان است
سرهنگ گودرزی با اشاره به اینكه بین والدین و فرزندان شكافی با عنوان "شكاف دیجیتال"، ایجاد شده كه میتواند موجب اختلاف فرهنگی شده و تاثیر منفی در تربیت داشته باشد گفت:دوالدین باید سواد سایبری و رسانه ای خود را افزایش دهند. نزدیكی والدین به فرزندان، اصلیترین راهكاری است كه میتواند از باجگیری مجازی جلوگیری كند.
او تاكید كرد: فرزندانی كه رابطه خوبی با والدین خود دارند میتوانند با اطلاعات بیشتر، جعل هویت را شناسایی كرده و به درخواستهای نامتعارف پاسخ ندهند.
تغییر رفتار كودكان در فضای مجازی، میتواند ناشی از تهدیدات سایبری باشد
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ یادآور شد: والدین باید بدانند كه كوچكترین تغییر رفتار كودكان در فضای مجازی، زنگ خطر بزرگی است كه میتواند ناشی از تهدیدات سایبری باشد. فرزندان ما با تجربههای كوچك خودشان با این موارد روبرو میشوند كه هزینهای بزرگی را برای خود و خانواده شان ایجاد میكند.
بازیهای آنلاین رایانهای؛ محلی برای باجگیری از كودكان هستند
او در پایان گفت و گو با رادیو تهران با بیان اینكه كار با گوشیهای هوشمند و نرم افزارها و برنامههای كاربردی موجب ورود فرزندان ما به فضای مجازی شده است هشدار داد: بسیاری از محتواهایی كه فرزندان مادر فضای مجازی با آنها روبرو هستند متناسب با سن آنها نیست. برای مثال میتوان به بازیهای رایانه ای(آنلاین) اشاره كرد. در این فضا فرزندان ما با افرادی بزرگتر از خود روبرو هستند و در این فضا شاهد مواردی همچون باجگیریهای سایبری از كودكان هستیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.