سعادت آباد/ پخش جدید شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 60 دقیقه

بانكداری الكترونیك؛ فرصت یا تهدید؟+فایل صوتی

مدیرگروه بانكداری الكترونیك پژوهشكده پولی و بانكی با تاكید بر اینكه مردم برای استفاده از تكنولوژی‌های جدید باید آموزش ببینند گفت: با فراگیرشدن این خدمات، سوء استفاده هم بیشتر می‌شود.

1400/06/13
|
10:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نیما امیرشكاری مدیرگروه بانكداری الكترونیك پژوهشكده پولی و بانكی در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران در خصوص اینكه آیا بانكداری الكترونیك در كشور ما به جایگاه مطلوبی رسیده است؟ گفت: در حال حاضر تمامی فرآیند بانكداری، به صورت الكترونیك انجام می‌شود و تقریبا می‌توان گفت روش غیر الكترونیك وجود ندارد و شاید عبارت بانكداری الكترونیك به كل مفهوم بانكداری اطلاق می‌شود چون در بانك‌ها متصدی شعبه تمامی كارهای خود را به صورت الكترونیكی انجام می‌دهد و چه خود افراد معمولی تمامی كارهای بانكی خود را از راه‌های مختلف و به صورت الكترونیكی انجام می‌دهند و اما اینكه چه میزان از فرآیندهای بانكی در پشت صحنه خدمات مثل كمیسیون اعتباری و صدور ضمانت نامه پشت صحنه به مشتری الكترونیكی شده است موضوع مهمی است كه این روزها بحث در مورد آن افزایش یافته است.

وی در پاسخ به اینكه برای آموزش به افراد عادی و افرادی كه مسن تر هستند چه كارهایی صورت گرفته؟ گفت: باید آموزش‌ها داده شود ولی در برخی مواقع به دنبال برخی وقایع مثل بازگشایی حساب برای سرپرستان خانوار جهت دریافت یارانه ، ناخودآگاه آموزش اجباری برای یادگیری بانكداری الكترونیك فراهم شد. اما با فراگیرشدن این خدمات، سوء استفاده هم بیشتر می‌شود.

مدیرگروه بانكداری الكترونیك پژوهشكده پولی و بانكی در پاسخ به پیشنهاد تشكیل مجمعی برای رسیدن به وضعیت مطلوب بانكداری الكترونیكی گفت: نسل بانكداران ما باید جهشی فرهنگی به سمت بانكداری الكترونیك داشته باشند. برخی از اعضاء هیات مدیره بانك ها هنوز در فعالیت های روزمره خود به شكل سنتی عمل می كنند. باید برای بهبود این فرآیند، نسل عوض شود و یا اینكه این افراد خود را بروزرسانی كنند. باید در این بین كار فرهنگی انجام شود. ارتباطات بین بانكی ما باید بهینه شود تا با استفاده از روابط علم روز بانكداری خود را بروزرسانی كنیم. در سال های اخیر این ارتباط كمرنگ شده است.

وی با اشاره به بُعد مردمی این قضیه گفت: باید به ابزارهای فرهنگی و الكترونیكی ضد سوء استفاده مجهز شویم. سیستمی كه كاربران استفاده می كنند باید آنتی ویروسهای بِروز داشته باشند تا از مواردی مثل فیشینگ جلوگیری كنند.

امیرشكاری در خصوص پیامك‌های جعلی كه در مورد پرونده های قضایی برای مردم ارسال می‌شود و در مورد لینك موجود در این پیامك ها توضیح داد: وقتی وارد سایتی می شویم باید دوباره عنوان سایت چك شود. به عنوان مثال حتما باید https://shaparak.ir به نحوه درست آن نوشته شده باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد