هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: حدود 85 درصد تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و پتروشیمی را تولید میكنیم؛ دستیابی به ساخت 90 درصد این تجهیزات دور از دسترس نیست و لازمه آن باور كارفرمایان به سازندههای داخلی است.
اگر در صنایع تبدیلی رشد نكنیم؛ در آیندهای نزدیك متضرر میشویم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، احسان ثقفی رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) در گفت و گو با «علم بهتر است» درخصوص پیشرفتهای ایران در این حوزه اظهار داشت: خام فروشی نفت آسانترین شیوه كسب درآمد است ولی درآمد حاصل از خام فروشی بسیار اندك است.
با توجه به سیاستهای كلان كشور بهترین روش تبدیل نفت و ایجاد ارزش افزود است. پتروشیمیها در این مسیر موفقیتهای خوبی كسب كردند ولی هنوز جا برای پیشرفت بیشتر وجود دارد. تقویت صنایع تبدیلی منجر به ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی كشور میشود اگر در این مسیر رشد نكنیم قطعا در سالهای آینده متضرر خواهیم شد.
وی افزود: با توجه به تحریمهایی كه علیه كشورمان اعمال شده است؛ رویكرد ما تقویت صنایع تبدیلی بیش از گذشته است.
حدود 85 درصد تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و پتروشیمی را تولید میكنیم
ثقفی در پاسخ به این پرسش كه چند درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در كشور بومیسازی شده است؟ تصریح كرد: حدود 85 درصد تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و پتروشیمی را تولید میكنیم؛ اما آنچه كه امتحان پس داده است نزدیك به 70 درصد است. دستیابی به ساخت 85 تا 90 درصد این تجهیزات دور از دسترس نیست و لازمه آن باور كارفرمایان نسبت به سازندههای داخلی است.
با توجه به تحریمها باید به تكنولوژی 100 درصدی دست پیدا كنیم
رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تصریح كرد: هیچ نوع صنتعی در هیچ جای دنیا نمیتواند ادعا كند كه تمام مراحل تولید را خودش انجام میدهد زیرا این شیوه اقتصادی نیست؛ اما ما باید تكنولوژی 100 درصدی دست پیدا كنیم زیرا شرایط تحریم غیر قابل پیشبینی است.
منحنی رشد ساخت تجهیزات صنعت نفت شیب تندی دارد
این مقام مسئول با اشاره به اینكه اكثر شركتهای عضو انجمن (استصنا) دانش محور هستند گفت: حدود 250 شركت عضو این انجمن دانش بنیان هستند؛ به همین دلیل توانستیم حدود 85 درصد تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و پتروشیمی را تولید كنیم. شركتهای عضو این انجمن بسیار قدیمی هستند اما رشد و پیشرفت اعضای این انجمن در ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در دهه 90 بسیار قابل چشمگیر بود ضمن اینكه منحنی رشد در 3 سال گذشته شیب تندی دارد.
ایران رتبه 53 جهان در فعالیتهای فناورانه را به خود اختصاص داده است
تقفی افزود: سال 1394 رتبه جهانی ایران در فعالیتهای فناورانه 121 بود كه اكنون به رتبه 53 دست پیدا كرده است و باید تا رسیدن به رتبه یك رقمی تلاش كنیم.
تحریم باعث شد به تواناییهای خودمان ایمان بیاوریم
وی بیان كرد: تحریم شمشیر دو لبه است و موارد مثبت و منفی دارد؛ ما پیش از این هم قابلیت ساخت این تجهیزات را داشتیم ولی به توانایی خودمان باور نداشتیم. اما فشارهای ناشی از تحریمها باعث شد به توانایی خودمان در ساخت تجهیزات ایمان بیاوریم.
به دلیل مشكلات اقتصادی؛ ساخت پترو پالایشگاهها هنوز اجرایی نشده است
رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در پاسخ به این پرسش كه ساخت پترو پالایشگاهها در كشورمان در چه مرحلهای قرار دارد؟ گفت: ساخت پترو پالایشگاهها در دستور كار قرار گرفته است ولی با توجه به مشكلات اقتصادی و تامین بودجه هنوز اجرایی نشده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.