علم بهتر است 1 تا 12 فروردین از ساعت 15:00 به مدت 30 دقیقه

به همت یك شركت دانش‌بنیان؛ پرینتر سه بُعدی تولید سفال و سرامیك بومی‌سازی شد+فایل صوتی

یك شركت دانش‌بنیان در همدان، طبق نیاز یك مشتری پرینتر سه بعدی سفال و سرامیك طراحی كرده‌ است؛ این پرینتر در مقیاس صنعتی ساخته شده و محصولات سه بُعدی را در تیراژ بالا تولید می‌كند.

1402/05/03
|
11:11
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیر احسان جابری مدیرعامل یكی از شركت‌های دانش‌بنیان كشور در گفت و گو با «علم بهتر است» در خصوص تولید دستگاه پرینتر سه بعدی سفال و سرامیك به همت این شركت دانش بنیان اظهار داشت: چاپگرهای سه بُعدی بر اساس نوع مواد اولیه مصرفی به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شود. بیشتر این پرینترهای سه بعدی به پرینترهای سه بعدی پلیمر(FDM) معروف هستند و سفال و سرامیك از كاربردهای جدید در صنعت چاپگرهای سه بُعدی است. این پرینتر سه بعدی سفال و سرامیك ایرانی، قابلیت تبدیل طرح‌های دیجیتال به سازه‌های سرامیكی و سفالی را می‌دهد.

وی افزود: تفاوت عمده پرینتر سه بُعدی سفال و سرامیك با پرینترهای سه بعدی پلیمری مرسوم به نام FDM نوع ماده تزریق شده است به طوری كه تزریق گل سفال كه جزو مواد ویسكوز بوده و رفتار حركتی آن با توجه به خواص تركیب فرق می‌كند، ماده مورد استفاده در این دست پرینتر‌های سه بُعدی است.
تركیب مواد اولیه سفال با پرینترهای سه بُعدی منجر به تولید یكسری محصولات سرامیكی و سفالی صنعتی و دكوراتیو می‌شود.

جابری تصریح كرد: در این دستگاه از هر نوع سیال خمیری شكلی از جمله مواد خمیری خوراكی‌ها و مواد ساختمانی خمیری می‌توان استفاده كرد.

مدیرعامل این شركت دانش‌بنیان گفت: در كشورمان دو شركت در این حوزه فعالیت می‌كنند. پرینتر سه بعدی تولید شده در این شركت مقیاس صنعتی دارد و می‌تواند محصولات سه بُعدی را با تیراژ بالایی تولید كرد.

در روش‌های سنتی دكوراتیوهای سفال و سرامیك به كمك قالب ساخته می‌شوند اما در شیوه جدید و با استفاده از پرینترهای سه بُعدی اجسام به صورت لایه به لایه و با شیوه‌ای كه هیچ دستگاه دیگری قادر به ساخت آن نیست و در تیراژ بالا تولید می‌شوند.

وی خاطر نشان كرد: تكنولوژی ساخت محصولات سفالی و سرامیكی از طریق پرینترهای سه بُعدی نمونه مشابه در كشور دیگری ندارد. این دستگاه توسط این شركت دانش‌بنیان با مقیاس صنعتی به بازار كشور عرضه شده است.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
علم بهتر است