پشت صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

صفار هرندی: دولت سیزدهم بر روی فرهنگ عمومی كشور سرمایه گذاری كند+فایل صوتی

محمدحسین صفار هرندی با اشاره به ضعف در فرهنگ عمومی و بدبینی‌هایی كه مردم نسبت به همدیگر و یا نسبت به دست‌اندركاران اداره كشور دارند گفت: دولت سیزدهم باید بیشترین سرمایه خود را ‌بر روی فرهنگ عمومی كشور بگذارد.

1400/03/18
|
09:22
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدحسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تصمیمات مجمع تشخیص مصلحت نظام در اداره كشور در پشت صحنه رادیو تهران گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسئولیت مستقیمی در اداره كشور به طور مشخص ندارد. كار مجمع تشخیص مصلحت نظام در یك بخش، مشورت دادن به رهبری معظم، در مورد سیاست‌های كلی نظام است و البته سیاست كلی توسط مقام معظم رهبری است كه به دستگاه‌ها اعلام و ابلاغ می‌شود. بخشی دیگر هم در واقع نوعی داوری در مورد تشخیص مصالح و ضرورت‌ها در جایی كه باید قانون اساسی یا شرع مقدس به نفع مصلحت و ضرورتی برای یك مدتی محدود متوقف شده و آن چیزی كه مطابق مصالح است، عمل شود. بنابراین مثل مجلس شورای اسلامی و یا دولت كه علی الدوام مسئولیت و مأموریتی برای رسیدگی به مسائل روزمره مردم دارند، چیزی متوجه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست. اما به صورت خاص اگر بخواهیم بگوییم كه در ارتباط با اصل انتخابات و یا مثلا سیاست‌های كلی مربوط به انتخابات آیا در مجمع بحثی شده است؟ بله. همین مباحثی بود كه در یكی دو سال اخیر در واقع درباره سیاست‌های كلی مربوط به انتخابات شده و آثارش هم در مصوبات مجلس شورای اسلامی و عمل دولت ظاهر شد.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهمیت و جایگاه فرهنگ در میان برنامه‌های نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری و اینكه به كدام زمینه باید توجه شود، عنوان كرد: البته در گفتارهای تلویزیونی و رادیویی نامزدهای انتخابات، طبیعتاً بخش‌هایی هم مرتبط با فرهنگ گنجانده شده بود و در مناظره‌های پیش رو نیز احتمالا بحث‌های فرهنگی در جای خودش مطرح خواهد شد. یك بخش كمتر پرداخته شده در حوزه فرهنگ یا اگر پرداخته شده به اجمال از آن عبور شده، بحث فرهنگ عمومی است. آن چیزی است كه اتفاقاً زندگی روزمره ما با آن درگیر است. شاید آثار خودش را روی بخش‌های دیگر از زندگی ما در حوزه اقتصاد، مسائل اجتماعی، مسائل سیاسی است نیز می‌گذارد.

وی ادامه داد: می‌توان گفت فرهنگ و یا رفتارهایی كه در زندگی روزمره ما مكرر اتفاق می‌افتد، همان بخش فرهنگ عمومی است. مثل اینكه ما در قبال دیگران احساس مسئولیت كنیم، به تعهداتمان عمل كنیم كه انتخابات نیز یكی از برجسته‌ترین مواردی كه نامزدها مورد پرسش قرار می‌گیرند این است كه چقدر به وعده‌هایی كه می‌دهند، متعهد هستند. چقدر افراد به اخلاق در سلوك روزمره‌شان پایبند هستند؟ و چه میزان صدق گفتار، امانتداری، تحمل و سعه صدر دارند؟ كه بابت هر اتفاق كوچكی، زود از كوره در نروند، عصبانی نشوند و رفتار به اصطلاح ملایم و آرامی داشته باشند. این‌ها چیز‌هایی است كه به حوزه فرهنگ عمومی وارد می‌شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد كه وقتی ما، فرهنگ را یكسره خلاصه در بعضی آثار و تولیدات فرهنگی می‌كنیم و از این بن‌مایه اصلی فرهنگ غفلت می‌كنیم، ممكن است آثار آن را در احوال روزمره ببینیم و ناملایمات زیادی بروز و ظهور پیدا كند‌. به عبارتی می‌شود گفت كه فقدان توجه به فرهنگ عمومی، حتی در تولیدات و آثار مختلف هنری نظیر فیلم‌های سینمایی و یا در تئاترها و در هنرهای دیگر از جمله موسیقی و هنرهای تجسمی، می‌تواند ظهور و بروز پیدا كند. ما شاهد بودیم كه بعضی از رفتارها در محیط سینمای ما و در فیلم‌های ما، الان ظهور و بروز دارد كه شاید اگر اعتنای جدی‌تری ما به بخش فرهنگ عمومی داشتیم، شاهد نبودیم كه سینمای ما دستخوش چنین اتفاق‌هایی باشد كه سازگاری با فرهنگ ملی ما، فرهنگ اعتقادی و اخلاقی جامعه ما ندارد. حالا این نسبت مستقیمش با حوزه هنر بود اما نسبت جدی‌ترش با زندگی روزمره مردم است.

صفار هرندی اظهار كرد: بدبینی‌هایی كه مردم نسبت به همدیگر و یا نسبت به دست‌اندركاران اداره‌ كشور دارند؛ متاثر از ضعف در فرهنگ عمومی است. مقصرش هم جاهای مختلف می‌تواند باشد، شاید در راس آن دستگاه‌های اداره كشور است كه خودشان اولین تقصیر را به عهده دارند و در این زمینه قصور و تقصیر‌هایی احیانا داشته‌اند كه كار به اینجا رسیده است. دولت آینده به تبع اهمیتی كه ما برای حوزه اقتصاد قائل هستیم، مطمئناً رویكرد نخستش باید برای حل مسائل اقتصادی مردم باشد. اما در حوزه فرهنگ، كار بزرگی كه می‌تواند كمك‌كننده به حوزه اقتصاد هم باشد، ترمیم همین جراحت‌هایی است كه به حوزه فرهنگ عمومی وارد شده و از دولت آینده باید توقع داشت كه بیشترین سرمایه‌گذاری خود را در این زمینه داشته باشد.

محمدحسین صفاری هرندی درباره انتخاب كاندیدای اصلح و ارجح توصیه كرد: مردم باید در حوزه انتخاب، همان كاری را كنند كه مدت ها است در ذهن و دلشان می‌گذرد. در دل مردم گذشته است كه ما احیانا از وضع موجود رضایت نداریم و حالا می‌خواهیم آن را تغییر بدهیم. پس انتخابی كه می‌خواهند صورت دهند، اولا كه مجبورند وارد انتخاب شوند و الا كه محكوم به ادامه همین وضعیت هستند. وقتی هم كه انتخاب كردند باید همان چیزی كه می‌خواهند را انتخاب كنند. یعنی اگر انتظار دارند كسی ایجاد تحول و تغییر مثبت در زندگی آن‌ها را سامان بدهد، باید فردی كه توانایی این كار را دارد، از میان افراد مطرح انتخاب كنند. صداقت او در گفتار، سابقه و پیشینه عمل او و... این‌ها را مد نظر قرار دهند. اسیر شعارهای شب انتخابات نشوند و یك روزی پشت دستشان نزنند كه چرا گرفتار یك شعار جذاب و فریبای انتخاباتی شدیم و توجه نكردیم كه حالا واقعا این فرد برای این مسائل توانمند است یا نه.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پشت صحنه