همزمان با سیوهشتمین دورهی برگزاری جشنوارهی فیلم فجر، برنامهی "تهران تو"، موضوع سینما و فرهنگ و نقش این صنعت در سبك زندگی و تاثیر آن برعرصههای مختلف زندگی مردم را مطرح كرد.
مجری تهران تو، در برنامهی شانزدهم بهمن ماه از مخاطبانش پرسید فكر میكنید سینما چقدر میتواند در زندگی شما تاثیرگذار باشد و از آنان خواست با تماس تلفنی یا ارسال پیامك به تهران تو، نظرات، كاركردهای سینما و اهمیت این صنعت در زندگیشان را با سایر مخاطبان این برنامهی رادیویی در میان بگذارند.
سینمای ایران هم سن و سال سینمای جهانی است. مدت زیادی از تولدش نگذشته بود كه ناصرالدین شاه این صنعت را وارد ایران كرد. بنابراین مردم ما با سینما قرابت دیرینه داشته و زندگیشان با داستانهای سینمایی كه از داستان زندگی همین مردم ساخته شده عجین شده است.
یكی از شهروندان تهرانی در تماس با این برنامهی رادیویی گفت: طوری به فیلم دیدن علاقهمندم كه تمام هفته فیلمهای سینمایی را دنبال كرده و فیلمهای نمایش خانگی را هم میبینم و به نظرم نمیتوان تاثیر فیلم را در رفتار و سبك زندگی افراد نادیده گرفت.
دیگر مخاطب تهران تو گفت: سینما واقعا تاثیرگذار است ولی امروز فیلمی روی پردهی سینما نمیبینم كه تاثیرگذار باشد. فیلمهای اجتماعی فقط ما را غمگین میكنند و فیلمهای طنز هم اصلا قابل دیدن نیستند. عقیده دارم امروز بیشتر فیلمها برای گیشه ساخته میشود.
یكی از شهروندان نیز سینما را حیاط خلوت زندگیاش نامید و گفت: همیشه مواقعی كه در زندگی احساس خستگی میكنم فیلم میبینم و از تماشای آن لذت میبرم. معتقدم سینما نقش مهمی در زندگیم دارد.
علیرغم عقاید مذكور برخی از مخاطبان هم سینما را تنها در حد سرگرمی دانسته و فیلم دیدن را تا حدودی پول هدر دادن میدانند و برخی نیز كاركرد سینما را بستگی به فیلمهای اكران شده میدانند و عنوان كردند بعضی اوقات فیلمها اصلا محتوا ندارند.
برخی معتقدند مردم سینما را به عنوان تفریح انتخاب میكنند نه برای تاثیرپذیری و ارتقای سطح زندگی را در پرداختن به مطالعه و تحصیلات میدانند و برخی هم محدودیتهای سینمای ایران را سبب تأثیر كم آن بر ذهن مخاطب می دانند.
یكی از مخاطبان این برنامه گفت: ما در ساخت فیلم قدرت داریم اما وقتی نمیتوانیم در صحنهای كه پسر سالهاست دلش برای درآغوش كشیدن مادرش تنگ شده و در چشمهایش نگاه كرده و پدرش را در آغوش میگیرد، چطور میتوان تاثیر محبت مادر و فرزندی را به مخاطب انتقال داد؟ بنابراین قوانین ایران تنها منجر به آن میشود كه كارگردانان نتوانند به موضوعات مهم بپردازند.
از دیگر مخاطبان این برنامه به خلأ قهرمانسازی در سینمای ایران اشاره كرد و گفت: در حالی كه تاریخ ایران قهرمانان بسیاری برای معرفی به جوانان دارد اما امروز هیچ كدام از آنها جایی در فیلمهای سینمایی ایران ندارند. تكلیف مخاطبانی كه قهرمانسازی در فیلمها را دوست دارند در سینمای ایران چیست؟
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار می گیرند.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360