تهران تو، در ادامهی بحث شرایط و ویژگیهای نمایندگان مجلس از نگاه مخاطبان و رساندن پیام مردم در ارتباط با مطالباتی كه از نمایندههای شهرشان دارند، در آخرین برنامه از هفتهی جاری به بحث مطالبات فرهنگی مردم از نمایندگان شهرشان پرداخت.
در مقدمهی این برنامهی رادیویی، امیرحسین راسخ، مجری بیست و سوم بهمن تهرانِ تو، بخش فرهنگ را در كشور، حوزهای مظلوم خواند كه همیشه در شرایط سخت اقتصادی كشور از بودجهای كه برای آن در نظر گرفته شده كاسته شده و به بخشهای دیگر اختصاص داده میشود. حذف بودجههای دولت برای سینما، موسیقی، برنامههای دانشگاهها، مدارس و سایر مسائل فرهنگی از این موارد بوده و امیدواریم در این دوره از مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس بیشتر دغدغهی فرهنگی داشته و تمهدیداتی را بیندیشند تا بیمهریهای فرهنگی در بدنهی جامعه كاسته شود.
یكی از تهرانیها در تماسی تلفنی با تهران تو گفت: یكی از مشكلات من در حوزهی انتخابات آن است كه وقت كافی برای شناختن نامزدها به ما داده نشده و نمیدانم چطور امكان دارد در طول یك هفته بتوانم آنقدر روی آنان شناسایی پیدا كنم تا بفهمم كدام نامزد میتواند روی مسایل مهم فرهنگی و كدام نامزدها میتوانند روی مسایل اقتصادی تمركز كنند.
وی اظهار داشت: همهی شهروندان در مورد افرادی كه قرار است تبلیغات را آغاز كنند، اطلاعات پایینی دارند و برای انتخاب نمایندهی مورد نظرشان از سوی افراد ذیصلاح نیازمند راهنمایی شدن هستند. برای داشتن جامعهای سالم نباید با نگاهی سطحی به انتخابات بنگریم. نباید تنها به شنیدن چند شعار كه امكان عوامفریبی آن هم بالا است نام كسی را داخل صندوق رای بیندازیم كه شایستهی نمایندگی مردم را ندارد. تجربیات به ما آموخته است كه برای انتخابات درست، هدایت مردم از سوی افرادی كه در مسند كار قرار دارند ضروری است. در غیر اینصورت مردم هرگز به مطالبات خود از نمایندههایشان دست نخواهند یافت.
خانمی از تهران هم در تماسی تلفنی گفت: از كاندیداها خواهش میكنم شعار ندهند. به حرفها و قولهایی كه در زمان تبلیغات انتخاباتی به گروههای مردمی میدهند وفادار باشند و فقط از مردم برای رسیدن به مجلس استفاده نكنند.
از دیگر شهروندان تهرانی به مجری تهران تو گفت: لازمهی مطالبات فرهنگی از یك نماینده آن است كه بدانیم آن شخص، فردی فرهنگی و فرهنگشناس است و حداقل در یك حوزهی فرهنگی تخصص دارد. باید مطمئن باشیم خودش كار فرهنگی كرده است و با موانع آن آشناست و میداند برای فعالیت بهتر فرهنگی په چیزهایی لازم است.
وی افزود: به طور مثال در كشور ما آموزش و پرورش با مشكلات بسیاری روبروست. هر روز یك كار جدید در این بخش مهم فرهنگی باید صورت گیرد تا بتوان موفق عمل كرد.
مخاطب رادیو تهران در مورد شعارهای عملی نشده از سوی نمایندگان گفت: فكر نمیكنم در این مورد تقصیر از نماینده باشد. مقصر عمل نكردن به وعدههای انتخاباتی، افراد یا گروههایی هستند كه او را برای نامزدشدن اصلح شناخته و بعد از آنكه به وعدههایی كه به مردم میدهند عمل نمیكنند از سوی آنها استیضاح نشده و او را موظف به پاسخگویی در مورد بدقولیهایشان با مردم نمیكنند.
از دیگر مخاطبان گفت: ما در مملكتی زندگی میكنیم كه مردم به فرهنگشان علیرغم چیزی كه میگویند ارزش زیادی قائل نیستند. نمایندهها هم از دل همین مردم برآمدهاند و نمیدانند باید به غنیسازی كدام عرصهی فرهنگی بپردازند و فكر میكنم دغدغهی فرهنگی در نمایندگان مجلس به چشم نمیخورد.
وی افزود: در كشور ما سرانهی مطالعه پایین است و اگر مجلس برای فرهنگی ارزش زیادی قائل نیست ربطی به نمایندههایش ندارد. هر وقت مردم در مورد بالا بردن فرهنگ خود تلاش كردند آنگاه متوجه میشوند كه برای انتخاب نمایندهی خود هم چه مسائلی را باید مدنظر قرار دهند.
این مخاطب تهران یكی از دلایل اینكه مردم كتاب نمیخوانند را قیمت كتاب عنوان كرد و گفت: اگر به بحث افتتاح كتابخانههای عمومی در شهر بیشتر پرداخته شود شاید این معضل عدم مطالعه كمی برطرف شود. خواهش میكنم مسئولان به این موضوع اهمیت دهند. مثلا درمحلههای تهران چندین مسجد وجود دارد اما كتابخانههای سطح شهر بسیار محدودند. امیدواریم این مشكلات فرهنگی هر چه سریعتر مورد بررسی مسئولان اجرایی قرار بگیرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360