قرارداد 25 ساله بین چین و ایران كه چندیست ذهن همه از حكومتی ها تا مردم عادی را درگیر كرده است موضوع برنامه تهران تو 30 تیر بود.
وحید رونقی مجری این برنامه از مخاطبانش خواست نظرهای خود را در خصوص این قرار داد برای این برنامه مخاطب محور ارسال كنند.
برخی از مخاطبان تو "تهران تو" اعتقاد دارند این قرار داد دست كمی از قرارداد تركمانچای دوره فتحعلیشاه ندارد ؛ استعمار استعمار است چه شرق و چه غرب وامیدواریم مثل برجام نتیجه تلخی نداشته باشد.
اگرچه اغلب مخاطبان این برنامه اعتقاد دارند اگر این قرار داد به نفع مردم است پس باید در برنامه های زنده تمام بندهای آن به اطلاع مردم برسد.
اما در نگاهی دیگر، برخی مخاطبان این برنامه اعتقاد دارند اگر چین نبود آمریكا ما را یك لقمه چپ می كرد. اگر این قرار داد خوب نبود آمریكا برای به سرانجام نرسیدن آن تلاش نمی كرد و در این 42 سال متوجه شدیم هر وقت دشمنان ما برای انجام كاری تلاش می كنند به ضرر ماست.
جلال از تهران یكی از مخاطبان تهران تو در تماس تلفنی ضمن تشكر از برنامه تهران تو درباره این قرارداد گفت: امیدوارم این قرارداد مثل قرارداد بین ایران و پژو فرانسه نشود ولی در صورت انعقاد این قرارداد انتظار داریم با كمك چین كه یكی از موفق ترین كشورهای جهان در حوزه اقتصاد دنیاست بتوانیم زیربنای اقتصادی ایران را دوباره بدون هیچ وابستگی و فروش ذره ای از خاك وطن بسازیم.
سینا دیگر مخاطب این برنامه در تماس تلفنی با اشاره به اینكه برای یك ازدواج ساده هم باید پرس و جو كرد گفت: دولتمردان ما بدون هیچ بررسی و پرس و جویی اول قراردادها را می بندند و بعد از انعقاد، این قرارداد را به اطلاع مردم می رسانند.
وی افزود: چینی ها سابقه خوبی در قراردادهایشان با ما ندارند مثل پارس جنوبی كه آنها بدون هیچ تعهدی این پروژه را رها كردند و رفتند. همین كه دولتمردان ما به ما چیزی نمی گویند یعنی این قرار داد به نفع ما نیست. سرمایه گذاری چین در كیش بد نیست اما اگر آنها مبلغی را به ما بدهند ولی وقتی ما نتوانیم ما به ازاء آن را بازگردانیم باید تكه ای از خاكمان را به آنها بدهیم.
رونقی مجری برنامه تهران تو گفت: اینكه چین بتواند از ما سوء استفاده كند بستگی به مفاد قراردادی دارد كه با آن كشور بسته می شود اگر چه برای انعقاد این قرار داد مجلس و شورای نگهبان هم باید نظر بدهند و این قراردادباید از فیلترهای مختلف رد شود.
وی با اشاره به نقدهایی كه به برجام وارده شده گفت: انعقاد یك قرارداد باید منجر به برد دوطرف بوده و نمی تواند فقط به نفع یكی از دو طرف باشد. برجامی كه حالا به نام آقای ظریف تمام شده، توسط نمایندگان مجلس نهم تصویب شد و نباید تمام ناكامی ها را به نام یك نفر نوشت كما اینكه اگر برجام قرار داد خوبی نبود آمریكا از آن خارج نمی شد.
احمد دیگر مخاطب این برنامه در تماس تلفنی گفت: برجام هیچ سودی برای ما نداشت. پول ایران برنگشت و ما نمی توانیم از مجلسی كه برجام را تصویب كرد انتظاری داشته باشیم چون كم و كاستی های زیادی داشت. اما لازم است مجلس كنونی و دو قوه دیگر جنگ ها را كنار بگذارند ، با هم متحد شوند و خالصانه برای مردم و امام زمان(عج) كار كنند تا این قرارداد به نتیجه خوبی برسد.
محمد هم در این برنامه درباره قرار داد 25 ساله ایران و چین گفت: این قراردادی راهبردی است ولی اطلاعات ما از این قرارداد كم است چون حتی نمایندگان ما هم از آن اطلاع درستی ندارند . آقای ظریف با حضور در مجلس اعلام كرد این قرار داد قراردادی همه جانبه و به نفع مردم ایران است و مقام معظم رهبری هم كاملا از مفاد این قرار داد اطلاع دارند.
وی افزود: بنا بر اطلاعاتی كه دارم قراداد فروش نفت به مدت 25 سال و بهره برداری از دریای جنوب و جزایر خلیج فارس از مفاد این قرارداد است. در مجموع اینكه چین یكی از ابرقدرتهای جهان و اولین تولید كننده دنیاست شكی نیست و اگر بتوانیم در مفاد قرارداد بهره خوبی از این كشور ببریم گامی رو به جلو برداشته ایم .
وی در پایان اظهاراتش گفت: تجربه نشان داده دولت فعلی در مذاكرات خیلی موفق نبوده اما امیداریم با نظارت دوچندان مقام معظم رهبری به نتیجه خوبی برسیم.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360