از ساعت به مدت

مردم سوالات كرونایی خود را از 190 بپرسند

رئیس مركز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ضمن تشریح فرآیند پذیرش بیماران مشكوك به كرونا در بیمارستان‌ها، درباره شرایط دفن فوت‌شدگان ناشی از كرونا، تمهیدات وزارت بهداشت برای خوابگاه‌ها و... توضیحاتی ارائه كرد.

1398/12/05
|
10:01
|

دكتر رضا گلپیرا درباره پروتكل پذیرش بیماران مشكوك به كرونا ویروس جدید در بیمارستان‌ها، گفت: در حال حاضر به واسطه اینكه بیماری‌های ویروسی دیگر به جز كرونا، مانند آنفلوآنزای نوع B در جامعه وجود دارد، اكثر مردم به محض دیدن علائمی چون آبریزش بینی، عطسه و... فكر می‌كنند كه به كرونا مبتلا شده‌اند.

علائم كرونا
وی با بیان اینكه اكنون مردم فكر می‌كنند كه هر بیماری ویروسی كرونا است، افزود: واقعیت این است كه كسی كه دچار تب شده و تبش به راحتی پایین نمی‌آید، كسی كه به سرفه افتاده و سرفه‌هایش خشك است، نه سرفه‌های خِلط ‌دار، بدن درد، تب بالا و احساس تند تند نفس كشیدن دارد و برای تنفس از عضلات تنفسی‌اش استفاده می‌كند، این بیماران افرادی هستند كه حتما باید آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

مردم مستقیما به بیمارستان‌ها نروند
گلپیرا ادامه داد: اگر قرار باشد هر كسی با كوچكترین علائم به سمت بیمارستان‌ها روند، در بیمارستان ازدحام ایجاد شده و خود مردم دچار مشكل می‌شوند. در عین حال ازدحامی كه در بیمارستان‌ها تشكیل می‌شود، خودش می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود.
وی تاكید كرد: بر همین اساس وزارت بهداشت در تمام محلات مركز جامع سلامت دارد. در این مراكز پزشكان مستقر هستند و به آنها اعلام كردیم كه به مردم آموزش‌های درست ارائه دهند. در عین حال امروز هم با سازمان نظام پزشكی هماهنگ كردیم كه تمام مطب‌های پزشكی هم بتوانند این بیماران را كه دارای علائم هستند، ویزیت كنند. حال اگر بیمار به مطب مراجعه كرد و پزشك به او اعلام كرد كه به نظر من شما مشكوك به كرونا هستید، پزشك بیمار را به مركز جامع سلامت ارجاع می‌دهد و بعد از بررسی آنها، اگر در مركز جامع سلامت تشخیص دادند كه این فرد مشكوك به كرونا است، از آنجا فرد را به بیمارستان اعزام می‌كنیم.
گلپیرا با بیان اینكه اصلا لزومی ندارد كه برای اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلایمان به كرونا، در همان ابتدا به بیمارستان مراجعه كنیم، گفت: مردم به هیچ‌وجه به بیمارستان‌های مراجعه نكنند، بلكه بهترین روش این است كه به مطب یا مركز جامع سلامت مراجعه كرده و در صورتیكه مورد مشكوك محسوب می‌شدند، مركز جامع سلامت هماهنگ كرده و مشخص می‌كند كه فرد به كدام بیمارستان اعزام شود.
وی تاكید كرد: بنابراین مردم خودشان مستقیما به بیمارستان‌ها مراجعه نكنند تا این اقدام باعث ازدحام نشود. به عنوان مثال ما بیمارستانی مانند مسیح دانشوری را فقط برای بیمارانی كه 100 درصد مورد مثبت كرونا هستند، قرار داده‌ایم. رفتن به این بیمارستان‌ها خودش می‌تواند منجر به انتقال ویروس شود.

وضعیت سلامت خوابگاهی‌ها
گلپیرا در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای خوابگاه‌ها و پانسیون‌ها نیز گفت: خوشبختانه در حال حاضر به واسطه اینكه كلاس‌های درس تعطیل شده، خوابگاه‌ها تخلیه خواهند شد. در عین حال سیستم بهداشتی ما بر تمام خوابگاه‌ها نظارت می‌كند تا برای آن‌ها از مواد گندزدا و ضدعفونی كننده استفاده كنند. این تمهیدات را به دانشگاه‌ها ابلاغ كردیم و دانشگاه‌ها این فضاها را ضدعفونی می‌كنند.

مردم سوالات كرونایی خود را از 190 بپرسند
وی همچنین در پاسخ به اینكه مردم سوالات خود را درباره كرونا از چه طریقی می‌توانند بپرسند، گفت: باید توجه كرد كه در حال حاضر سامانه تلفنی 190 مرجع پاسخگویی به مردم است. در عین حال به زودی 115 را هم فعال می‌كنیم.

فوت‌شدگان ناشی از ابتلا به كرونا چگونه دفن می‌شوند؟
گلپیرا درباره پروتكل دفن افرادی كه به دلیل ابتلا به كرونا فوت شده‌اند، ضمن رد برخی شایعات مبنی بر عدم دفن بهداشتی این افراد، گفت: ما بر اساس پروتكلی از قبل تعیین شده در این زمینه عمل می‌كنیم كه البته فقط برای كرونا نیست، متوفی را طبق پروتكل بهداشتی خاص دفن می‌كنیم، به‌طوری كه فرد را در بیمارستان به صورت كامل می پوشانند و دیگر كسی حق ندارد روكش را باز كند. در نهایت متوفی با نظارت بهداشتی دفن می‌شود، نه اینكه او را به خانواده تحویل دهند.

برگزاری جلسه ستاد مقابله با كرونا در وزارت صمت/ تولید ماسك 3 شیفت شد
جلسه ستاد مقابله با كرونا ویروس در وزارت صنعت، معدن و تجارت و با حضور رضا رحمانی برگزار شد كه مصوباتی در راستای كاهش اثرات آن در پی داشت.

مصوبات این جلسه كه شامگاه روز یكشنبه برگزار شد عبارت است از:
1- مبارزه با گران‌فروشی اقلام مرتبط مقابله با كرونا تشدید می‌شود.
2- كارخانجات تولید ملزومات بهداشتی در جهت تأمین نیاز مردم شبانه‌روزی فعالیت نمایند.
3- خرید تضمینی ماسك تولیدی توسط هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
4- تأمین قطعات و ملزومات مورد نیاز ماشین‌آلات تولید ملزومات بهداشتی واحدهای تعطیل بدون هیچ اتلاف وقت انجام شود.
5- سازمان‌ها و شركت‌های تابعه دارای ارباب رجوع تمهیدات لازم جهت رعایت بهداشت عمومی را در اسرع وقت به انجام برسانند.
6- شركت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه مختار هستند در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی‌خود خرید و توزیع ملزومات بهداشتی را به‌ویژه در محیط كاری و پرسنل در دستوركار قرار دهند.
7- فروشندگان مواد غذایی، نانوایی‌ها و رستوران‌ها ملزم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وزارت بهداشت و درمان هستند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360

دسترسی سریع
خبر شبكه نمایش