علل و علائم كمخونی در نوزادان و كودكان چیست؟
در این ویدئو بینندهی و شنوندهی گفتگوی برنامه «میدان مادر» با دكتر شیوا نظری فوقتخصص خون و سرطان كودكان و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی درباره علل و علائم كم خونی در نوزادان و كودكان باشید.
دكنر نظری درباره علل كمخونی در نوزادان و كودكان گفت: ار بدو تولد تا 28 روز اول زندگی دوره نوزادی است كه نوزادان میتوانند كمخون باشند ولی این كم خونی به معنای كم بودن حجم خون بر اساس سن تولد و سن بارداری است یعنی یك نوزادی كه در كمتر از 38 هفته بارداری به دنیا آمده كمخونی بیشتری نسبت به نوزادی دارد كه پس از 38 هفته بارداری به دنیا آمده است.
كم خونی نوزادان علل گوناگونی دارد. اگر مادر در دوران بارداری تغذیه مناسبی نداشته باشد، كم خونی داشته باشد،بیماریهایی مانند فشارخون یا دیابت یا مشكلات جفتی داشته باشد ممكن است نوزاد دچار كمخونی شود.
مادرانی كه خودشان كمخون هستند و تغذیه خاص دارند مانند گیاه خواران ممكن است نوزادشان كمخون باشد.
زایمانهای سخت كه با خونریزی نوزاد همراه است نیز نوزاد را دچاز كمخونی میكند، زایمانی كه در آن بند ناف پاره یا زود بسته شود هم می تواند باعث كم خونی نوزاد شود.
همچنین اگر گروه خونی مادر منفی باشد اما نوزاد گروه خون مثبت داشته باشد و این موضوع قبل از زایمان بررسی نشده باشد ممكن است نوزاد با كم خونی شدیدی به دنیا بیاید.
اگر گروه خونی مادر منفی و گروه خونی پدر مثبت است قطعاً باید در زمان بارداری در هفته 36 بررسی شود و...
برنامه «میدان مادر» كاری از گروه ورزش و تفریحات است.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است