بنیاد فرهنگی البرز، پرچمدار وقف علمی در دوران معاصر
در این بخش از برنامه «فرصت» بیننده گفتگوی اسماعیل باستانی با دكتر حیدر ارشدی مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز درباره وقف علمی باشد.
«بنیاد فرهنگی البرز در سال 1342 شمسی تأسیس شده است. هدف از تاسیس بنیاد فرهنگی البرز در واقع كمك به اشاعه فرهنگ كشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر ایرانی و تشویق دانشجویان و دانشآموزان برگزیده و نوباوگان و نوجوانان با استعداد ایرانی است. این امر از طریق اعطای “جایزه بنیاد البرز” و به صورت مستمر و سالانه انجام میگیرد.
بنیاد فرهنگی البرز به همت مرحوم حسینعلی البرز، مردی خیراندیش و نیكسیرت، تأسیس و وقف گردید. این بنیاد طی بیش از نیم قرن، چندین هزار نفر از نخبگان برتر علمی كشور را مورد حمایت و تشویق قرار داده است. جالب اینكه تعدادی از ایشان، هماكنون نیز دارای مسؤولیتهایی در عرصههای مختلف علمی، پژوهشی و اجرایی هستند. فعالیت حمایتی و تشویقی بنیاد فرهنگی البرز طی سالهای اخیر در قالب همایشهای ملی و استانی با حضور مقامات علمی و مسؤولین كشوری محقق شده است»
دكتر ارشدی گفت: وقف یك سنت حسنه است كه ریشه در هویت و دین مبین اسلام دارد و حتی در ادیان قبل هم موضوع وقف مطرح بوده است، وقف قرنهاست در زندگی افراد ظهورر داشته است اما شاید بسیاری از افراد كاركرد وقف را منحصر به بخش های مذهبی و اعتقادی بدانند.
یكی از كاركردهای وقف میتواند در بحث علمی و موضوعات آموزشی و پژوهشی باشد و البته این نوع وقف هم چیز جدیدی نیست.
بنیاد علمی البرز كه پرچمدار وقف علمی در دوران معاصر است و تماماً از محل وقف ماندگار، حسینعلی البرز در سال 1342 شمسی تأسیس شده است و مأموریت اشاعه فرهنگ كشور و تقدیر و تشویق نخبگان برتر كشور از سطح دانشآموز ، دانشجو، مخترع و دانشمند را دارد و همه ساله از برترین افراد سرآمد علمی فارغ از جنسیت و قومیت و دین و مذهب صرفاً ایرانیان نخبهای كه برای پیشرفت علم كشور تلاش میكنند با اعطای جایزه البرز كه موسم به نوبل ایرانی است تقدیر بعمل میآورد و حدود 60 سال است و ...
برنامه «فرصت» كاری از گروه دانش و اقتصاد است و پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:30 الی 17:00 از رادیو تهران پخش می شود.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.