با روی سیاه، با بارِ گناه از راه آمدهام...
در آستانه نوزدهم ماه رمضان اولین شب قدر و سالروز ضربت خوردن مولا حضرت علی (ع) شنوندهی بخش كوتاهی از برنامه ی الهیه با اجرای رضا خضرایی باشید.
شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر با فضیلتترین شب سال در فرهنگ اسلامی است. به صورت دقیق مشخص نیست كه شب قدر، كدامین شب سال است. شب قدر در باور شیعیان،یكی از شبهای 19 یا 21 و یا 23 ماه رمضان است.
در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمیرسد. شب قدر، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائكه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یك سال انسانها و روزیها، عمرها و امور دیگر مشخص میشود. ملائكه در شب قدر بر زمین فرود میآیند، نزد امام زمان(عج) میروند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه میدارند. شبزندهداری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در شب قدر، بسیار توصیه و تأكید شده است.
ضربت خوردن حضرت علی بن ابی طالب (ع) در روز 19 ماه رمضان و به شهادت رسیدن ایشان در روز 21 ماه رمضان بر اهمیت این شبها نزد شیعیان افزوده است.
حضرت علی(ع) در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان، مهمان دخترش ام كلثوم(س) بود و در آن شب حالت عجیبی داشت و دخترش را به شگفتی درآورد. روایت شده كه آن حضرت در آن شب بیدار بود و بسیار از اتاق بیرون می رفت و به آسمان نظر میكرد و می فرمود: به خدا سوگند، دروغ نمیگویم و به من دروغ گفته نشده است. این است آن شبی كه به من وعده شهادت دادند. به هر روی، آن حضرت به هنگام نماز صبح وارد مسجد اعظم كوفه شد و خفتگان را برای ادای نماز بیدار كرد.
هنگامی كه حضرت علی(ع) وارد محراب مسجد شد و مشغول خواندن نماز گردید، عبدالرحمن بن ملجم مرادی فریادی برداشت: "لله الحكم یا علی، لا لك و لا لأصحابك"! و شمشیر خویش را بر فرق نازنین حضرت علی(ع) فرود آورد و سر مباركش را تا به محل سجده گاه شكافت.
این برنامه كاری از گروه تاریخ و معارف است.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.