كاربرد هوش مصنوعی در تشخیص و پایش بیماریهای تنفسی
شنونده گفتگوی برنامه «كوی دانشگاه» با دكتر نوا اسلامی دكترای مهندسی كامپیوتر در هوش مصنوعی و عضو هیئت علمی دانشگاه درباره كاربرد هوش مصنوعی در تشخیص و پایش بیماریهای تنفسی باشید.
دكتر اسلامی گفت: در دوران كرونا در محیط بیمارستان، بیمارانی را میدیدیم كه خیلی سریع به دستگاههای ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) نیاز پیدا میكنند. اینكه بیمارستان بتواند از بدو ورود بیمار تشخیص دهد كه این بیمار ممكن است در آینده به دستگاهی نیاز داشته باشد میتوانست به فرآیند درمان وی كمك كند.
من در دانشگاه روی مسئله بهینهسازی هایی كار میكردم كه از طبیعت الهام گرفته شده اند( روابط موجودات زنده برای پیدا كردن نقطه بهینه در مسائل ریاضی)
فكر كردم از این الگوریتم میتوان برای تشخیص ویژگیهای مرتبط با بیماران مبتلا به كرونا استفاده كرد و اینكه پیش بینی كرد كه بیمار به آی سی یو نیاز دارد یا ندارد؟به دستگاه ونتیلاتور نیاز دارد یا ندارد؟
روی اطلاعاتی كه برای ارزیابی مدلها وجود داشت كار شد و در نهایت مدلی كه طراحی شد برای تشخیص ویژگی مربوط به بیماریهای حاد تنفسی، علاوه بر كرونا قابل استفاده است.
بر اساس این الگوریتمها با استفاده از علائم ساده كه پزشكان عمومی تشخیص میدهند، بیماری حاد تنفسی قابل تشخیص است.
همچنین از طریق تصویر سی تی اسكن برای تشخیص نارسایی ریه از این مدل میتوان استفاده كرد.
دكتر اسلامی در پاسخ به این پرسش كه هوش مصنوعی در این مدل چه كمكی به پزشك میكند؟ گفت: از آنجایی كه تصاویر پزشكی، آرتیفكت Artifact(خطایی در تصویرگیری یا پردازش تصاویر در علوم عكس برداری) یا نویزهای Noises مختلفی دارند گاهی وقتها تشخیص را دچار مشكل میكند بنابراین الگوریتم های هوش مصنوعی میتواند به پزشك كمك كند كه تشخیصی دقیقتر داشته باشد. گاهی حجم بیماران دقت پزشك را پایین میآورد.
سیستم كمك تشخیص در كنار پزشك است كه اطلاعات اولیه را بعلاوه یك تحلیل از تصاویر به پزشك بدهد و تشخیص را آسانتر و دقیقتر كند و...
برنامه «كوی دانشگاه» كاری از گروه دانش و اقتصاد است كه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22 تا 23 از رادیو تهران پخش میشود.
می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.