بیابانزایی چیست و چگونه اتفاق می افتد؟
به مناسبت 27 خرداد روزجهانی مقابله با پدیده بیابانزایی شنونده گفتگوی برنامه «پارك پردیسان » با دكتر طهماسبی مشاور رئیس سازمان محیط زیست و مسئول مبارزه با گرد و غبار و ریزگرد و بیابان زایی باشید.
دكتر طهماسبی گفت: عمده مناطق كشور ما تحت تأثیر بیابانزایی است و از نظر اقلیمی در مناطق خشك و نیمه خشك قرار دارد . طبق آمار یكصد و بیست میلیون هكتار از وسعت كشور با پدیده بیابانزایی مواجه است كه ابعاد گوناگونی دارد.
طبق تعریف سازمان ملل، بیابانزایی كاهش توان تولید از طریق تخریب سرزمین است یعنی اگر توان تولید زمین زراعی و جنگلی كاهش پیدا كند ، بیابانزایی رخ میدهد و این در تخریب منابع آب نیز وجود دارد ابر چالش موجود در كشور همین مدیریت آب است چون كشور ما خشك است.
برای مبارزه پدیده بیابانزایی باید ابتدا خوب پدیدهها و عوامل تخریب را بشناسیم و بعد با مشاركت همگانی كار مقابله با بیابانزایی را مهار كنیم.
دكتر طهماسبی درباره روز جهانی مبارزه با بیابانزایی گفت: در دهه 70 سال 1975 روز جهانی مقابله با بیابانزایی به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید . هر سال یك شعار مد نظر است و شعار امسال نیز نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین نامگذاری شده است و ...
همچنین در دو هفته گذشته به پیشنهاد كشور ما 12 جولای (21 تیر) به عنوان روز جهانی مقابله با طوفانهای گرد و غبار در دنیا ثبت شد و این یك موفقیت چشمگیر در دیپلماسی در حوزه محیط زیست است و...
برنامه «پارك پردیسان» كاری از گروه دانش و اقتصاد است كه پنجشنبه و جمعه از ساعت9:30 الی 11:00 از رادیو تهران پخش میشود.
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است