از ساخت موشك در ایران تا عملیات وعده صادق 2
شنونده گفتگوی ویژه برنامه «وعده صادق، جمعه نصر» با محمد شلتوكی كارشناس مسائل دفاعی و نظامی درباره ساخت موشك،دستاورد ایران در پرتاپ موشكهای بالستیك، گنبد آهنین و شكستن پدافند دفاعی رژیم صهیونیستی در عملیات «وعده صادق 2» باشید.
شلتوكی گفت: ایران به عنوان یكی از كشورهای صاحب سبك در حوزه فناوری موشك بالستیك در دنیا مطرح و حائز رتبه برتر است.
فناوری موشكهای بالستیك مربوط به پرتابههایی است كه طی یك مسیر منحنی از جو زمین خارج میشوند و مجدد به جو زمین برمیگردند و از نقطهای به نقطه دیگر منتقل میشوند. این فناوری در كشور ما از سال 1363 در خلال جنگ تحمیلی وارد شد . در آن زمان از محصولات كشورهای دیگر استفاده میشد و رفته رفته با پایان جنگ، صنایع و تحقیقات مربوط به بالستیك با همكاری مراكز علمی، نظامی و صنعتی و در رآس آنها شهید حاج حسن تهرانی مقدم كه نقشه محوری در حوزه تحقیقات و صنایع موشكی ایران ایفا كردند؛توسعه یافت.
این صنعت موشكی در دهه 70 شكل گرفت.
ابتدا موشكهای سوخت مایع و جامد در بردهای كوتاه و متوسط تولید شد و كم كم وارد برد بلند شدیم.
دوسال پیش هم به آخرین فناوری موجود دنیا به نام موشكهای بالستیك هایپرسونیك دست یافتیم .
شلتوكی درباره حملات موشكی ایران به رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی متراكمترین سامانه پدافند هوایی دنیا را دارد كه از سه لایه تشكیل شده است كه لایه اول همان گنبد آهنین است.
گنبد آهنین برای مقابله با موشكهای بالستیك طراحی نشده برای مقابله با راكتها و خمپارههایی است كه برد كوتاهی دارند . مقابله با بالستیك بر عهده سامانه پیكان و فلاخن داود است.
در عملیات «وعده صادق 2» برای اولین بار در دنیا شاهد آزمون عملی بین سامانه دفاع ضد بالستیك و موشكهای هایپرسونیك بودیم كه با موفقیت موشكهای بالستیك هایپرسونیك به پایان رسید و...
می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است