تنها كسی كه عشق رسول خدا شد، اوست

به مناسب سالروز وفات حضرت خدیجه كبری (س) شنونده این برنامه با نوای حاج میثم مطیعی باشید.

حضرت خدیجه كبری (سلام الله علیها) همسر گرامی پیامبر مكرم اسلام حضرت محمد (ص) و مادر ارجمند حضرت فاطمه زهرا (س) است.
حضرت خدیجه (س) از قبیله قریش بود. پدرش خُوَیلد بن اسد و مادرش فاطمه بنت زائده است كه هر دو از ریشه دارترین و اصیل‌ترین خاندان‌های عرب در حجاز بودند.
خویلد در دوره جاهلیت، مهتر طائفه خود و از محترمان قریش به شمار می‌رفت و دارای موقعیتی ممتاز بود.
خدیجه كبری (س) چند سال (حدود 15 سال) قبل از عام الفیل و 68 سال پیش از هجرت پیامبر (ص)، در مكه مكرمه به دنیا آمد.
آن حضرت (س) پیش از ظهور اسلام از زنان بر جسته قریش محسوب می‌شد و به او «طاهره»، «مباركه‏»، «سیده زنان قریش»، «بانوی دوراندیش و خردمند» و «بانوی عاقل» می‌گفتند كه نشان دهنده جایگاه بالای او در میان مردم است.
آن حضرت (س) علاوه بر كثرت اموال و املاك، از نظر عقل و زیركی نیز برتری فوق العاده ‏ای داشت و او را «ملكه بطحاء» می ‏گفتند.
خدیجه به هنگام ازدواج با محمد (ص) 40 سال داشت، اما با توجه به تعداد فرزندانی كه از این ازدواج به دنیا آمده است، می‌توان گفت: تاریخ نویسان عدد 40 را از آن جهت كه عدد كاملی است انتخاب كرده اند. ابن سعد به اسناد خود از ابن عباس روایت می‌كند كه سن خدیجه (س) هنگام ازدواج با حضرت محمد (ص)، 28 سال بوده است.
حضرت خدیجه كبری (س) حدود 25 سال در خانه پیامبر اسلام (س) و به عنوان همسر ایشان زندگی كرد و دوران پر فراز و نشیبی را با آن حضرت (ص) پشت سر گذاشت تا اینكه سرانجام در سال دهم بعثت و سه سال قبل از هجرت، در سن 65 سالگی (و همان طور كه گفته شد بر اثر رنج های دوران محاصره در شعب ابی‎طالب) بیمار شد و به فاصله كوتاهی بعد از وفات ابوطالب (ع) عمو و سرپرست پیامبر اكرم (ص) از دنیا رفت. به همین دلیل آن سال را عامُ الحُزْن به معنای سال غم و اندوه نامیدند و البته این نام‌گذاری به پیامبر (ص) نسبت داده شده است. در همین سال بود كه محاصره مسلمانان در شعب ابی‎طالب پایان یافت.

رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

1399/02/14
|
20:00
دسترسی سریع