از ساعت به مدت

رادیو تهران

كليپ تصويري كلي

طولانی ترین مأموریت دریانوردی تاریخ ایران به روایت تصویر

بازگشت دلاور مردان ناوگروه 86 نیروی دریائی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به وطن تهنیت باد.

ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش متشكل از ناوشكن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مكران پس از 8 ماه دریانوردی و طی بیش 65 هزار كیلومتر مسیر دریایی كه با هدف طی یك دور 360 درجه دور كره زمین بود، 31 اردیبهشت در بندر‌عباس پهلوگیری كرد.
(این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور كره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف كرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاكارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماكاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از كنار جزایر میكرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریكا حركت كرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حركت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری كرد كه این پهلوگیری مصادف با یكصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر كیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری كرد و در این شهر نیز چند روزی توقف كرد و پس از آن طی یك دریانوردی حدودا 40 روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری كرد.
صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه 86 نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسكله صلاله به سمت كشورمان حركت كردند و هم اكنون در بند عباس وارد آب های سرزمینی كشورمان شدند)


كاری از فضای مجازی رادیو تهران

می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است

1402/03/01
|
09:46
دسترسی سریع
كلیپ تصویری كلی