از ساعت به مدت

رادیو تهران

استوري

یك دقیقه با شهید والامقام؛ سیدحمید تقوی‌فر

فضای مجازی رادیو تهران به منظور ارج نهادن به مقام والای شهدا و گسترش فرهنگ ایثارگری و شهادت‌طلبی، برنامه یك دقیقه با شهدا را تقدیم می‌كند.
این ویدئو مروری دارد بر زندگی شهید مدافع حرم سیدحمید تقوی‌فر.

سید حمید تفوی‌فر در 20 فروردین 1338 در روستای «ابودیس» شهرستان كارون (كوت عبدالله) متولد شد.
وی زمانی كه برای تحصیلات دوره متوسطه به دبیرستان سعدی اهواز رفت با شهید اسماعیل دقایقی، محسن رضایی و علی شمخانی آشنا شد و به گروه «منصورون» پیوست و گام در راه مبارزه علیه رژیم طاغوتی پهلوی گذاشت. وی ازطریق برادران امید بخش و حمید سیلاوی و احمد دلفی، نوار و اعلامیه‌های حضرت امام(ره) را دریافت و در روستای ابودبس توزیع می‌كرد و در روزهای قبل ازپیروزی انقلاب تقریبا در تمامی راهپیمایی‌ها حضور موثر داشت. ایشان در زمان پیروزی انقلاب 18 سال سن داشتند.
با پیروزی انقلاب اسلامی و تشكیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شهید تفوی‌فر از نیروهای تشكیل دهنده هسته اولیه آن در اهواز بود كه با عضویت در این نهاد به انجام وظیفه پرداخت.
وی در مبارزه با توطئه‌های ضد انقلاب در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی كه با تحریك استعمارگران ناامنی و آشوب برپا می‌كردند، نقش محوری در خوزستان داشت و به دلیل آشنایی با زبان عربی، نیروهای گروه خلق عرب را كه به عنوان ستون پنجم دشمن عمل می‌كردند، شناسایی و دستگیر كرد.از آغازین روزهای حمله رژیم بعثی عراق به ایران اسلامی، برای دفاع از میهن اسلامی به جبهه‌های نبرد شتافت.

شهید خود در این مورد می‌گوید: «پس از اینكه خبر رسید به پاسگاه مرزی بستان حمله شده است ما هم با هدف اینكه دشمن فكر كند نیروهای زیادی در مقابل اوست روزانه به آن مناطق می‌رفتیم و اقدام به تیراندازی می‌كردیم و تا چند روز اوضاع به همین منوال گذشت. یك روز بعد از ظهر یك هواپیمای عراقی برای عكس برداری به سطح منطقه آمده بود و به قدری پایین پرواز می‌كرد كه ما با كلت می‌توانستیم به آن شلیك كنیم. بعد از آن بود كه حمالت گسترده عراقی‌ها آغاز شد..»
سیدحمید از پدرش نیز برای حضور در جبهه دعوت كرد و برادرانش را نیز تشویق به حضور در جبهه كرد و آنان نیز در جبهه های نبرد حضور یافتند.
سید نصرالله تقوی‌فر، پدر شهید تفوی‌فردر سال 1362 در عملیات خیبر به شهادت رسید و برادرش، سید خسرو تفوی‌فرنیز در عملیات والفجر 8 به خیل شهیدان پیوست.

شهید تقوی در جنگ بیشتر كارهای شناسایی را بر عهده داشت و بعدها در كنار شهید «حسن باقری» به جمع‌آوری اطلاعات می‌پرداخت.
وی در جبهه سوسنگرد واحد اطلاعات و عملیات را تشكیل داد و فرماندهی قرارگاه رمضان را نیز بر عهده گرفت.
با پایان جنگ، شهید تقوی فر، فعالیت خویش را در سپاه قدس ادامه داد و سرانجام در سال 1390 از خدمت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازنشسته شد.
وی پس از بازنشستگی زمان خود را به سه قسمت تقسیم كرد؛ به این نحو كه: مدت یك ماه در عراق حضور داشت و برای تأسیس بسیج مردمی عراق )الحشد الشعبی) جهت مقابله با داعش به فعالیت مستشاری مشغول می‌شد؛ سپس به ایران باز می‌گشت و مدت دو هفته برای تبدیل خانه پدری (در زادگاهش روستای ابودبس خوزستان) به حسینیه و مركز فرهنگی تلاش می‌كرد؛ و پس از این دو هفته به تهران مراجعت نموده و مدت بیست روز نزد خانواده می‌ماند.
در عملیات سامراء كه خمپاره‌های داعش در حرم مطهر امامین عسكریین فرود می‌آمد و سه روز طول كشید، با فرماندهی سردار تقوی‌‍فر داعش مجبور به عقب نشینی شد و منطقه پاك سازی گردید.
در 6 دی ماه 1393 پس از اقامه نماز ظهر عملیاتی به نام «محمد رسول الله» آغازمی شود و با تعدادی از نیروهای رزمنده برای یاری رساندن به همرزمانش پیشروی می كند و بعد از رشادت بسیار مورد اصابت گلوله تك تیر انداز داعشی قرار می گیرد كه سرانجام در سامراء، در زادگاه امام عصر (عج) و در دفاع از حرمین مطهر، توسط عوامل تكفیری داعش به شهادت رسید. پیكر مطهرش پس از انتقال به اهواز و تشییع باشكوه در شهر كارون در كنار پدر شهیدش به خاك سپرده شد.

_____________
رادیو تهران را روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز بشنوید.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است

1403/02/26
|
08:02
دسترسی سریع
استوری