گشت و گذاری در آستان مقدس سید الكریم، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
آرامگاه حضرت عبدالعظیم حسنی، از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) در جنوب تهران و در شهر ری قرار دارد. این آرامگاه به قبله تهران شهرت دارد و دارای اهمیت مذهبی زیادی برای پایتخت و كل ایران است.
آستان مقدس حضرت عبدالعظیم مانند سایر زیارتگاهها از بنای حرم (قسمت اصلی و مركزی) تشكیل شده و رواقها، مساجد ،ایوانها، صحنها و ... در پیرامون آن شكل گرفتهاند. سردر دوران سلجوقی، كتیبههایی به خط نسخ و ثلث، محراب كاشیكاری شده، ایوان آستانه در شمال حرم و ... از جمله دیدنیهای تاریخی این مجموعه هستند.
بنای آرامگاه به سبك سلجوقی ساخته شده است و چهار طاق مورب در سقف آن میخورد كه اصطلاحا گوشواره نامیده میشوند و در بناهای سلجوقی متداول هستند. در تمام قسمتها برای تزیین از هنر آینهكاری استفاده شده و جلوه خاصی به فضا بخشیده است. اولین آینهكاریها در زمان فتحعلی شاه صورت گرفت، سپس در زمان ناصرالدین شاه ادامه یافت و آخرین مرحله آینهكاری به دستور امین السلطان انجام شد. در سراسر حرم، آیات و احادیثی با خطوط زیبا نقش شده اند. مسجد زنانه در شرق حرم و مسجد مردانه در غرب آن واقع شده و در جنوب بنا نیز محل دفن ناصرالدین شاه قرار دارد.
امامزاده حمزه یكی از فرزندان امام موسی كاظم و برادر امام هشتم شیعیان، امام علی بن موسی (رضا) بود. امروز آرامگاه وی در حرم شاه عبدالعظیم قرار دارد. او زمانی كه برای دیدن برادرش به خراسان میرفت در ری درگذشت و در همان جا به خاك سپرده شد.
در شمال شرقی صحن حضرت عبد العظیم حسنی، بقعه امامزاده طاهر (ع) قرار دارد كه از نوادگان امام سجاد (ع) هستند. ساخت بقعه برای این امامزاده در زمان ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه قاجار صورت گرفت.
كاری از فضای مجازی رادیو تهران
میتوانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.