پادپخش(پادكست) یك روز در هفته از ساعت - به مدت حدود 10 دقیقه

رادیو تهران

پادپخش

امیر شهابی: پیانو یكی از كامل‌ترین سازها برای آموزش همنوازی و تحلیل هارمونی است


شنونده‌ی بخش كوتاهی از گفتگوی برنامه‌ی «چراغ» با دكتر امیر شهابی، نوازنده و مدرس پیانو، درباره اهمیت آموزش موسیقی، تاریخچه ورود پیانو به ایران و جایگاه این ساز در نظام آموزشی دانشگاهی باشید.

دكتر شهابی با اشاره به تاریخچه بیش از 300 ساله پیانو كه از اوایل قرن هفدهم در ایتالیا ساخته شد و ورود آن به ایران در دوران قاجار، به بررسی جایگاه پیانو در آموزش موسیقی پرداخت.

وی توضیح داد كه تحصیلات دانشگاهی در موسیقی، به ویژه در زمینه نوازندگی، می‌تواند دید گسترده‌تری نسبت به هارمونی و بداهه‌نوازی به هنرجویان بدهد و به دانشجویان كمك می‌كند تا با سازهای دیگر و اصول موسیقی كلاسیك و ایرانی آشنا شوند.

او همچنین درباره سرفصل‌های آموزش پیانو، تفاوت پیانو عمومی و تخصصی، و چالش‌های ورود موسیقی ایرانی به نظام آكادمیك توضیح داد.

دكتر شهابی تأكید كرد كه پیانو یكی از كامل‌ترین سازها برای آموزش همنوازی و تحلیل هارمونی است و حتی دانشجویانی كه تخصص اصلی‌شان در موسیقی ایرانی است، باید دوره پیانو عمومی را طی كنند تا دید وسیع‌تری نسبت به موسیقی پیدا كنند.

او همچنین اشاره كرد كه در دانشگاه‌ها اجرای قطعات به سبك ایرانی روی پیانو پذیرفته نمی‌شود، اما امكان پژوهش در این زمینه وجود دارد.

در پایان، دكتر شهابی ضمن تشكر از شنوندگان، اهمیت آموزش پیانو و جایگاه آن در موسیقی دانشگاهی ایران را یادآور شد.


برنامه «چراغ» با موضوع موسیقی را دوشنبه‌ها،ساعت 21:30 الی 22:55 از رادیو تهران بشنوید.

می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

1404/10/01
|
14:19
دسترسی سریع
پادپخش